Afgelopen week | 23

Hoi allemaal! Afgelopen week was best heftig voor me. Niet omdat er erge dingen zijn gebeurd, maar ik had nog steeds m’n dip. Gelukkig ben ik achter de oorzaak ondertussen, maar het was best wel een drukke week. Ook mede mijn eigen schuld, want ik neem gewoon veel te weinig rust. Ik zal het echt een keer moeten leren. Het is ook niet dat ik extreem veel gekke dingen heb gedaan, maar klaarblijkelijk wel te veel. Werkpuntje voor volgende week dus om mijn rust ook echt actief te gaan nemen. Gelukkig had ik geen last van drang om op social media te surfen, wat een hele grote zegen is. Ik mis het ook momenteel niet. De week eindigde wel met goeie mood, heel onverwachts. Maar dat is goed natuurlijk.

Maandag 7 oktober 2019 | Ik begon mijn week met de vroege shift. Niet van mijn gewoonte, maar ik vind ‘t niet zo erg. Het ging vlotjes en snel, zoals ik gewend ben van vroege shiften. Uiteindelijk ging ik naar huis en had de hele coupé voor mezelf. Luxe als introverte hoogsensitieve. In de namiddag werkte ik aan het weekoverzichtje van afgelopen week, dat een dagje later online kwam. Ik was er vorige week niet aan toegekomen en met dat ik er maandag al vroeg uit moest, was het geen goed idee om slaap in te ruilen voor dat weekoverzichtje. In de namiddag werkte ik verder aan Mickey Mouse. Ik heb het proces gefotografeerd dus ik ben van plan er eens een artikel over te plaatsen. Zoals je kan zien is hij bijna af. Ik heb hem nog niet afgewerkt trouwens.

Dinsdag 8 oktober 2019 | Normale dingen terug. Ik had weer de vroege shift en ook die ging vlotjes en snel. Vooral het laatste uur gaat altijd supersnel omdat iedereen dan eten wilt. En onze winkel ligt ook nog eens in de buurt van twee scholen, dus er komen ook heel vaak studenten hun lunch kopen. Of andere snacks natuurlijk. Ik was wel echt heel moe toen ik naar huis ging. Maar er liep al twee weken een boete op in de bib van Brugge, dus ik moest eerst langsgaan daar. In de namiddag ben ik in bed gekropen met een boek en chips en heb ik echt een hele middag platte rust genomen. Dat heeft me enorm veel deugd gedaan.

Woensdag 9 oktober 2019 | Ik had een enorme dip toen ik opstond. Maar ik ben nooit iemand geweest die haar hoofd laat hangen als ‘t lastig gaat. Dus ik besloot een fijne outfit aan te doen waar ik me goed in voel en wilde mijn haar extra krullen geven. Die dingen geven me altijd een boost. Ik verbrandde me wel aan de krultang. Yay for clumsy me! Uiteindelijk ging ik lezen, at ik mijn salade en hielp mijn gemoed een beetje de lucht in met K3. Het heeft geholpen. In de namiddag ging ik werken! Hoewel ik het niet had verwacht omdat ik slecht in mijn vel zit, ging hij best goed en snel. Alleen maar fijn voor mij natuurlijk. Maar zoals ik al zei, ik ben geen persoon die haar kop laat hangen. Ik verbijt meestal de pijn en ga aan de slag. Maar ook daar ken ik mijn grenzen.

2019-10-10-01.49.30-1

Donderdag 10 oktober 2019 | De leukste dag van m’n week! Ik sliep wat uit en in de namiddag had ik plannen! Mijn vriendin en ik hadden voor het eerst in twee maanden nog eens een zelfde moment vrij dus ik ging naar haar toe! Ik heb er enorm veel deugd van gehad. Ontspanning met anderen is ook nodig natuurlijk. We hebben een hele middag gelachen, plezier gemaakt, heel veel gekletst en op de Wii gespeeld. Ik merkte wel dat ik mijn rust en ontspannen ik mis en ik werd er op die dag met m’n neus op gedrukt. Dus misschien wat minder rushen en wat meer rusten op mijn vrije dagen. Al was dit wel zeker welkom, het was het lichtpuntje in mijn week. Helaas sloegen de stoppen door die avond, en bereikte ik alsnog mijn breekpunt. En toen kwam het echt binnen; ik moest iets veranderen. Of ik ging dit niet volhouden. En daar heeft mijn werk echt heel weinig mee te maken. Ik gun me mezelf mijn rust gewoon niet. En daar wil ik echt wel iets aan veranderen. Aan de andere kant, naast alle plezier was donderdag ook best wel een heftige dag door andere omstandigheden. Dus ik brak. Maar ik ben toen op tijd gaan slapen en bedacht me dat er morgen weer een dag komt.

2019-10-11-10.25.52-1

Vrijdag 11 oktober 2019 | Ik stond wat vroeger op zodat ik in alle rust kon opstaan en ontbijten. Dat heeft me zeker deugd gedaan. Voor het eerst in maanden heb ik ook terug gemediteerd, ook dat deed me deugd. Nadat ik aangekleed was speelde ik een spelletje op m’n iPad. Eentje die ik vroeger ook best wel leuk vond. Het is tof om mijn hoofd leeg te maken en vroeger zat ik echt heel ver. Ik ben benieuwd of ik ook terug nu zo ver in het spel raak. Ik speelde trouwens Papa’s Cupcakeria wat een betalende app is in de App Store. Hij kost iets van 3,49 denk ik, van het ‘merk’ Flipline. Het is de bedoeling dat je cupcakes maakt voor klanten, maar je moet effectief alles zelf doen. Het is een uniek spelletje en ik vind het zoals ik al zei wel eens tof om m’n hoofd leeg te maken.

 

2019-10-12-10.09.47-1

Zaterdag 12 oktober 2019 | Werkdag! Er valt niet zoveel over vandaag te vertellen eigenlijk, maar ik moest pas rond 12u beginnen dus ik had nog wel wat tijd. Ik ging ‘s morgens naar de bibliotheek in onze eigen gemeente (ik ben lid van 2 bibliotheken) en die ligt om de hoek. Daarna ging ik eten en naar Brugge om te werken. Het was een best wel drukke dag, maar het ging goed gelukkig. Toch was het blij dat ik 19u30 was en ik naar huis mocht. Zoals ik al zei, ‘t was geen gemakkelijke week. In de avond kroop ik lekker vroeg in bed met een boek, ging ik mediteren en slapen.

Zondag 13 oktober 2019 | Ook zondag was werkdag, maar dat is altijd zo. Gelukkig stond ik al met een betere mood op omdat ik iets meer op m’n rust let nu. Zelfs al dat kleine verschilletje lucht al op. Ik werkte een hele dag, en zondag is altijd best wel druk bij ons. Maar de afgelopen twee weken was het echt heel rustig, vandaag was het best heavy. Maar ik heb het gedaan en het is gelukt! Ook vandaag was ik blij toen ik op de trein naar huis zat. Maar deze keer was het met een moe maar voldaan gevoel, en best euforisch. Op naar een nieuwe week!

Waar kijk jij naar uit komende week?

 

6 thoughts on “Afgelopen week | 23

 1. Mooi om jou week te lezen. Lijkt me leuk te zien, over Mickey Mouse. Ik heb een erg zware week (inclusief begrafenis) dus kijk niet erg uit naar deze week… Hoop dat het snel weekend is.

  1. Dankjewel! Mickey is nog niet klaar, dus helaas moet je nog even wachten. Maar ik denk dat het niet lang meer duurt. Niet om mezelf te forceren natuurlijk, maar ik teken nu eenmaal graag. Mijn handen kriebelen best wel om hem van de ‘finishing touch’ te voorzien.

   Een begrafenis is heel pittig! Van een naaste dierbare? Hoef je niet op te antwoorden hoor als je niet wilt, ik vroeg het uit meeleven en niet uit ‘bemoeizuchtigheid’ Sterkte en succes. Ik hoop ook voor jou dat je week snel mag gaan. Heel veel sterkte lieve Saskia <3

 2. Klinkt ondanks alles wel als een lekker weekje. Volgende week alleen iets meer rust nemen dus ;). Daarin ben je overigens niet de enige.

  1. Ja, het was wel een fijn weekje naast de dipjes dan. Maar inderdaad, meer rust nemen. Maar komt eraan! Ik weet dat rust nemen niet alleen bij mij een ‘big deal’ is trouwens.

 3. Wel fijn dat het ondanks je dip toch meestal vrij snel voorbij ging op je werk. Ben benieuwd naar je artikeltje over je tekening, lijkt me leuk om te zien ^^
  Ik kijk deze week vooral uit naar vrijdag omdat ik dan met twee vriendinnen heb afgesproken 🙂

  1. Ik begin er binnenkort aan! Maar Mickey moet eerst af zijn en zijn schoenen wachten dus nog op kleur. Momenteel ben ik gewoon te moe om een hele tijd op een scherm te kijken om te tekenen. Maar het zal snel zijn, want ik geniet er zo van! Ik kijk komende week uit naar m’n vrije dagen zodat ik kan rusten 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: