Music Maestro | 4

Hoi allemaal! Mijn vorige editie dateert alweer van augustus. Oeps. Het was zelfs zo erg dat ik effectief moest gaan zoeken op m’n blog om er achter te komen de hoeveelste editie dit zou worden. Bad habits. Really bad habits zelfs. Ik leef haast met koptelefoon op en de laatste tijd lijkt dat nog erger te worden. Maar muziek is iets wat ik nodig heb en iets wat me energie geeft. Vandaag deel ik weer een selectie van pas ontdekte nummers! Muziek delen is nog leuker dan het te luisteren, dus let’s go!

brett-jordan-hViWIVR-aIM-unsplash.jpg
Photo by Brett Jordan on Unsplash

And he did it again! Volgens mij is ook dit nummer weer iets bekender aan het worden en als ik me niet vergis heb ik op m’n werk op de radio gehoord dat hij bij ons in België in de hitlijst staat. Natuurlijk is Marco niet de enige die in dit nummer zingt en ook Hoe Het Danst was ook in samenwerking met anderen. Maar toch is hij er weer eens in geslaagd! Lippenstift gaat over geheime affaires, ook daar heb ik geen ervaringen mee. Maar net zoals het vorige nummer, ik hou wel van de beat en het nummer zelf. Het liedje ook is weer iets anders dan dat ik normaal gewend ben van Marco en ik hoop niet dat dit zijn stijl blijft. Want ik hou net van zijn gevoeligheid in zijn nummers. Al is dit ook niet mis. Toch heeft hij wel een plekje verdiend in dit lijstje. Go Marco! (en de anderen natuurlijk ook!)

Reünie is ook een nummer dat vrij bekend is en bijna dagelijks op de radio is. Maar hoe cliché het ook klinkt, ook voor mij is het herkenbaar. Natuurlijk ben ik geen rapper en dat ben ik ook niet van plan. Ocharme de muziekwereld anders. Maar er zijn veel mensen geweest die mij zeiden dat ik de dingen waar ik van droomde niet zou kunnen waarmaken (onder andere mijn stap naar publiciteit) en mensen die zeiden dat ik nooit ergens zou komen. Ik geef toe, nu is nog niet alles goed. Maar ik ben wel op weg en ik ben veranderd. Toen ik klein was kleineerden mensen me omdat ik las en een nerd was. Maar het is net door al dat lezen dat ik zo wijs ben. Mensen kleineerden me vanwege  mijn gevoeligheid. Maar nu vinden mensen me juist mooi om die gevoeligheid. Dus ik ben nu ook de vrouw op de reünie 😉 Daarnaast een inspirerend nummer, maar ook hou ik weer van de beat en het is een nummer waar je wel vrolijk van wordt heb ik het idee.

Ik heb geen idee meer hoe ik hem heb ontdekt, maar dat maakt ook niet uit. Hij heeft vele goeie nummers en ik heb de helft nog niet eens beluisterd. Gezien ik deze post niet volledig wil vullen met enkel zijn muziek (no offence, maar er zijn nu eenmaal nog andere artiesten die ik in de spotlights wil zetten) koos ik mijn favoriete nummer. Up Again gaat erover dat je in het leven wel eens neergeslagen wordt door situaties en gebeurtenissen. Maar dat je altijd weer kan rechtstaan. Daarnaast zingt Dan Bremnes ook dat je maar een leven hebt en je niet weet wanneer het eindigt. En dat je er dus maar beter het beste van maakt. Er zitten meerdere boodschappen in dit liedje verstopt en dat is omringd door een jasje van een toffe beat en een goeie stem. Dus een geslaagde ontdekking.

  •  OK – Mabel

Mabel is best wel bekend en ik ken niet haar hele repertoire. Oke, dure woorden vandaag. Maar ik ken wel een paar bekende liedjes van haar. OK is geen bekend nummer, maar wel eentje met een mooie betekenis. Mabel zingt over psychische problemen en hoe we die allemaal verbergen. Daarnaast zingt ze ook altijd dat er morgen een betere dag is. Mijn dagen zijn niet altijd grijs en zwart gelukkig, mede door mijn eigen karakter. Maar als ik echt een zware dag heb dan geeft dit liedje heel veel hoop. En ik vermoed dat ik niet de enige ben daarin. De laatste tijd heb ik de boodschap heel vaak nodig gehad, maar tjah. That’s life I guess.

Ik heb al eerder verteld dat ik kalmeer van K3, dus ook in dit lijstje wilde ik eentje noemen. Hun nieuwe nummer vind ik ook heel tof, maar dit is ook een favoriete van me. Door het up-tempo ritme maar ook door de vrolijkheid. En daarnaast, K3 heeft gelijk. Als het moeilijk gaat dan is liefde en vriendschap vaak het beste medicijn. Dit liedje heeft al veel moeilijke buiten wat lichter gemaakt. Een lange tijd geleden, toen ik nog voor Plopsa werkte tijdens een nocturne had ik een taak gekregen op het Dorpsplein en daar staat ook de kiosk waar de gasten altijd komen optreden. Dus ik heb ze die avond horen zingen en ook dit nummer hebben ze toen gezongen. De vrolijkheid nog dubbel zo aanstekelijk als het live word gezongen. Zeker als het dan ook nog eens begint te regenen.

Ik denk dat deze boodschap niet toepasselijker kan aankomen. Want ik ben ook klaar om mezelf te zijn. Ik denk dat ik deze via Youtube of Spotify heb ontdekt. Ik hou enorm van dit nummer en ook van David Dunn heb ik inmiddels al heel wat favoriete liedjes. Zelfde verhaal als bij Dan Bremnes, ik kan moeilijk het hele artikel aan zijn nummers wijden. David Dunn zingt over het feit dat hij er klaar me is om te voldoen aan anderen hun verwachtingen, willetjes en gewoon te zijn. Dat hij zichzelf wil zijn, met al zijn gekke en speciale kantjes. Ik wil ook niks liever dan dat en dit nummer geeft me ook de moed om dat echt te zijn.

Kende jij al deze nummers al?

2 thoughts on “Music Maestro | 4

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: