Afgelopen week | 29

Hoi allemaal! Net zoals vorige week heb ik geen idee hoe ik aan dit weekoverzichtje ga beginnen. Laten we zeggen dat ik probeer om te gaan met het verdriet, evenwicht probeer te zoeken. Ik ga werken, kom mijn verantwoordelijkheden na en doe mijn best er het beste van te maken. Dat is niet altijd makkelijk, maar ik doe mijn best. Er waren dagen die vlotjes voorbij gingen en waar ik me goed voelde. Er waren ook momenten waarop ik het kwijt was. Maar dat is een rouwproces nu eenmaal. En zo zal het nog wel een paar weken zijn eigenlijk. Maar ik doe mijn best er iets goeds van te maken. En meer kan ik in een tijd als deze gewoon niet doen. 

Processed with VSCO with hb1 presetProcessed with VSCO with hb1 preset

Processed with VSCO with hb1 preset

Maandag 18 november 2019 | Mijn begin van de week begon met een moeilijke taak eigenlijk. Oke, eigenlijk echt een luxeprobleem. Normaal heb ik altijd een beetje in mijn hoofd wat ik wil aandoen op maandagochtend. Dat wist ik dus deze week niet dus ik heb zeker een kwartier voor mijn kast staan twijfelen. Uiteindelijk ben ik voor een roos shirtje gegaan, heel simpel. Voor ik ging werken ging ik nog eventjes tekenen en daar heb ik veel deugd van gehad. Ik was zondagavond al begonnen aan dit hondje, maar hij was nog niet af. Nu dus wel. In de namiddag ging ik werken. Het was een rustige start van de week.

Dinsdag 19 november 2019 | Dinsdagochtend blogde ik in de ochtend, daarna ging ik eten en daarna vertrok ik naar mijn werk. Ik was best wel vroeg in de trein die dag omdat ik per ongeluk een bus te vroeg had genomen naar het station. Wat extra leestijd was en dat was wel welkom. De dag ging wel rustig en het was ook een rustige shift. Uiteindelijk ging ik naar huis en ‘s avonds deed ik nog wat blogwerk. Ik heb niet veel gedaan dinsdag eigenlijk. Normaal heb ik altijd de vroege shift, maar ik had dus terug de late shift.

Woensdag 20 november 2019 | De helft van de week is alweer aangebroken. Het is zo’n groot cliché, maar wat gaat de tijd snel. Veel te snel. Niet te geloven dat volgende week alweer de laatste maand van het jaar ingaat. Gek. Ik begon de dag met lezen in mijn bed, in Showstopper. Ik heb dit boek een paar zomers geleden al eens gelezen, maar er is ondertussen een vervolg uit en ik wilde het vervolg ook lezen omdat dit een van mijn favoriete boeken is. Maar ik wilde het vervolg goed begrijpen, dus ik lees ze nu na elkaar. Voor ik ging werken luisterde ik naar het album van Niels Destadsbader dat nog niet zo lang geleden uitkwam. Die kerel heeft zulke toffe muziek! Woensdagen gaan altijd snel heb ik de indruk. Vaak omdat er nog leveringen van in de ochtend moeten in de rekken gezet worden. En dan gaat de tijd gewoon veel sneller. Je bent bezig dan. In de avond keek ik nog een aflevering van 13 Reasons Why want ik had het gevoel dat ik al geen eeuwigheid meer naar Netflix had gekeken. Ik ben bijna klaar met seizoen 1!

Donderdag 21 november 2019 | Donderdag was een best wel chille dag eigenlijk. Ik heb niet veel intensiefs gedaan, maar daarvoor zijn vrije dagen. Ik gaf ons konijn een stukje selder en daar werd ze heel blij van! Uiteindelijk heb ik gelezen en Youtube gekeken. Ik volg heel graag de video’s van DramaticParrot, zij heeft een Youtube-kanaal over tekenen. De video ging erover dat tekenen je door verdriet kan helpen. Voor haar door haar hondje te tekenen. Mijn oma en opa tekenen is voor mij een stap te ver, maar tekenen helpt me enorm in deze moeilijke tijd. Het is een therapie op zich. In de avond had ik een zwaar momentje en schreef erover op mijn blog.

Vrijdag 22 november 2019 | Ik heb eigenlijk geen foto’s gemaakt vandaag. Het was ook niet echt een speciale dag en meestal lag mijn telefoon gewoon niet bij me. Dan ben ik vaak te lui om maar iets te fotograferen. Ik ging werken, had de late shift. Het was iets drukker dan vorige week, maar dat vind ik niet zo erg. De tijd gaat dan lekker snel. Ik merk wel dat hoe graag ik mijn werk ook doe, ik altijd opgelucht ben als de sleutel in het slot gaat van de voordeur van de winkel. En dat is zeker niet omdat ik mijn job niet graag doe. Integendeel, ik besefte gisteren nog maar eens hoe blij ik ben met mijn job en hoe graag ik hem doe. Dat ik gelukkig ben met mijn werk. Maar het is gewoon zwaar momenteel. Er zijn dagen dat ik de wereld perfect aankan en het beter gaat. Maar er zijn ook dagen waar ik me doorheen moet worstelen. Vrijdag was geen moeilijke dag op zich, maar ik was gewoon moe. Doorzetten en een glimlach op je gezicht beitelen als je zelf verdriet hebt vraagt veel energie. Gelukkig is het weekend aangebroken!

Zaterdag 23 november 2019 | Een dagje vrij! En ik heb ervan genoten. Ten eerste moesten de bibliotheekboeken binnengebracht worden en moest er een boete betaald worden daar… #whoops. Maar dat gebeurt mij ook natuurlijk. Van de tien boeken die ik meehad vorige keer heb ik er eentje gelezen. Een pijnlijk feit waar ik achter kwam toen ik die stapel bekeek. Maar eigenlijk klopt dat niet helemaal. Ik heb gewoon veel eigen boeken ook gelezen en ik ben ook lid van twee bibliotheken. Daarnaast is mijn leesritme niet altijd wat het is geweest, maar er is verbetering op komst. En aan de andere kant, verlengen bestaat ook nog. Het is geen wedstrijdje. Ik keek ook eens rond op de jeugdafdeling. Mijn kop zit soms vol en dan heb ik gewoon geen nood aan een ingewikkelde young adult. Ik heb een paar jeugdboeken ook meegebracht. Ik ben niet van plan voor altijd jeugd te lezen (en anders was dat ook geen ramp) maar ik merk wel dat als ik boeken lees voor de jongere lezers dat ik meer ontspan. Die boeken zijn vaak luchtiger en daar raak je makkelijker doorheen. En daar kan ik wel mijn hoofd mee leegmaken. Ik ga waarschijnlijk combinatie young adult en jeugdboeken lezen. Na het bibliotheekbezoekje ging ik met mama iets drinken en ik nam een lekker warme chocolademelk. Wat wel deugd doet in dit regenweertje. In de avond ging ik mee om boodschappen en nam ik een pot Milka ijs mee. En die smaak is zo hard goedgekeurd!

Zondag 24 november 2019 | Zaterdag kreeg ik een berichtje van mijn baas dat ik zondag niet hoefde te werken, dus ik had een extra dag weekend. Lazy sunday zou je denken. Op zich wel. Ik heb niet zo veel gedaan, maar heb ook geen hele dag stil gezeten. Ik merk ook dat mijn energie wel verbetert. Het is niet dat ik ineens weer alle energie van de wereld heb, maar ik kan wel meer aan. Sowieso zal ik altijd moeten opletten met wat ik doe, mijn mentale heeft een zware deuk gehad en ik vraag me af en toe af of die deuk ooit volledig ‘genezen’ zal zijn. Toen ik opstond was het enorm mistig, je zag letterlijk niks meer. In de namiddag besloot ik mijn tekenrek op te ruimen. Ik heb alles verplaatst naar een andere plank en daarmee heb ik nieuwe ruimte voor boeken gecreeërd. Zo kan ik beide goed bewaren. Want beide zijn me heel dierbaar. Ook al leen ik best veel van de bib, ik ben ook een boekenverzamelaar. Een hele grote trouwens. Tijdens het opruimen kwam ik een verjaardagskaartje van een paar jaar geleden tegen, die van oma en opa kwam. Ik moest even slikken toen, maar tegelijkertijd had ik een enorme glimlach op mijn gezicht. Verder deed ik niet veel meer dan relaxen en lezen. Een rustige, maar tegelijkertijd ook een fijne zondag.

Wanneer jullie dit lezen heb ik mijn intakegesprek bij de psycholoog, dus ik ben best wel zenuwachtig. Maar vlak daarna ga ik langs bij mijn oude school om een kerstkaartje af te geven aan een leerkracht en daar heb ik dus wel heel veel zin in! Het komt wel goed morgen.

Kijken jullie uit naar de feestdagen? 

6 thoughts on “Afgelopen week | 29

 1. Ik hoop dat je intake gesprek goed is gegaan<3 Vast wel! En ik kijk zeker uit naar de feestdagen, de eerste keren met Noa erbij<3

  1. Dankje! Het ging goed, heb een goeie klik met mijn pyschologe en de eerste twee gesprekken leverden al veel op voor me. Dus het komt wel goed

 2. Leuk om je overzichtje te zien en te lezen dat het gezien de omstandigheden vrij goed gaat met je 🙂 Die pot ijs heb ik ook zien staan maar heb ‘m niet meegenomen omdat ik twijfelde over de bessen er in.
  Ik kijk zelf wel erg uit naar de sfeer rond de kerstdagen maar in de feestelijkheden zelf heb ik nu niet zoveel zin.

  1. Dankjewel! Ik doe mijn besst 😉 Die pot ijs riep mijn naam gewoon en nu vind ik ‘m nergens meer. Echt iets voor mij. Ik kijk naar geen van beide uit omdat de sfeer in de familie niet echt denderend gaat zijn. Ik zal om eerlijk te zijn gewoon blij zijn dat we januari zijn. Een nieuw jaar, frisse start

 3. Amai ik ben echt jaloers op die rustige treinwagon! Zondag was het ook zo’n mistige dag hier. Laat de dagen en weken maar op jouw tempo verlopen. Hopelijk ging je intakegesprek goed!

  1. Ik hou van rustige treinwagons! Heaven. Ik doe mijn best om het allemaal op mijn eigen tempo te laten lopen, maar af en toe wil ik veel te snel gaan en dat weet ik zelf ook wel. Mijn intakegesprek ging goed! Had meteen een klik en ik denk wel dat mijn psychologe me kan helpen. Gewoon nu na twee gesprekken is er al veel veranderd. Lang niet alles, maar er is een begin.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: