Afgelopen week | 30

Hoi allemaal! Hallelujah, alweer het 30ste weekoverzichtje. Wat gaat dat snel. En dan te bedenken dat er hier en daar eens een blogpauze is gevallen en een pauze in weekoverzichtjes. En toch vind ik het zo leuk om te te doen! Afgelopen week was best wel rustig, heel vaak ook wel moeilijk. Dat zal het nog wel ene tijd blijven. Zoals iedere week zeg ik dat ik mijn best doe er het beste van te maken. Maar ik ben een sterk persoon en ik zet dapper door. Ook als dat soms heel zwaar is. Let’s go!

Maandag 25 november 2019 | Maandag was eigenlijk mijn favoriete dag van de week. En ik heb er een hele goeie reden voor. Ik had de late shift, maar ik zat eigenlijk al om 8u op de trein naar Brugge. Want ik had mijn intake-gesprek en dat was ook in Brugge. Heel spannend, ik had best wel veel stress. Want het was een compleet nieuwe psychologe en op een locatie die ik niet ken. Dus naast het feit dat het op een plek was die ik niet ken, moest ik ook de weg zoeken. Lang leven Google Maps. Gelukkig was het niet zo moeilijk, ik ken Brugge ook wel een beetje. Alleen niet het gedeelte waar haar praktijk ligt. Gelukkig bestaan er bussen én bestaat Google Maps. Het intake-gesprek ging best goed eigenlijk! Ik had meteen een klik met haar en ik voelde me direct op mijn gemak. Ik heb dan ook mijn gevoel gevolgd toen ik op zoek ging naar een psycholoog. Dus ik kijk zeker uit om verder te werken aan mezelf maar ook naar de komende sessies. Op naar beter.

Maar daarna volgde er iets heel erg leuks! Ik vond het toch best spannend, want het was al zeker een half jaar geleden. Maar ik ging mijn oude school opzoeken. Mijn vertrouwenspersoon had namelijk een kerstkaartje verdiend vond ik zo en gezien ik niet zo ver van mijn oude school werk, was het een kleintje om binnen te springen. Het was zalig! We hebben bijgepraat en het voelde zo vertrouwd en fijn. Ik had dit echt nodig en het heeft me ook wel een mooie oppepper bezorgd. Nu zijn we zeker vijf dagen later en ik krijg nog steeds een glimlach van oor tot oor als ik eraan terugdenk. Nog maar eens het bewijs dat ik een fantastische vertrouwenspersoon heb gehad al die jaren. Door die boost ging mijn shift heel snel en goed. Een dag met een gouden randje.

Dinsdag 26 november 2019 | Voor het eerst in een eeuwigheid (of zo voelde het toch) had ik de vroege shift weer eens op dinsdagochtend. Ik zal hem normaal terug weer wekelijks hebben. Het was wennen, maar het is goedgekomen. Hij ging snel en in de namiddag toen ik naar huis ging begon het keihard te regenen. Gelukkig zat ik op de trein toen. In de middag heb ik niet zoveel meer gedaan. Mijn gemoed was ook een stuk lager dan maandag. Ik was moe, maar ook verdrietig. Ik heb vooral geblogd en ‘s avonds keek ik Netflix.

 

Processed with VSCO with hb1 preset

Woensdag 27 november 2019 | Ik kwam woensdag uit bed met een zwaar gemoed. Ik had er geen zin in die dag, ik moest ook alle moed bij elkaar schrapen om me aan te kleden en te gaan werken. Op de trein luisterde ik wat muziek en dat heeft mijn gemoed enigszins omhoog geholpen. Niet echt verschrikkelijk hoog, maar genoeg om de dag door te komen. Ik had de late shift en die is rustig verlopen. Aan het einde van de dag was er een heftig voorvalletje met een klant, maar dat gebeurt ook. Ik ga niet in detail gaan vanwege de privacy, maar ik was wel geschrokken. Gelukkig was het sluitingstijd en kon ik daarna naar huis. Op naar een betere dag morgen.

Donderdag 28 november 2019 | Vrije dag! Ik heb niet zoveel gedaan, maar daarvoor dienen vrije dagen natuurlijk. In de ochtend ging ik de stad in. Ik liet mijn schermbeschermer vervangen want er zat een barstje in. Zou zonde zijn als dat ineens in mijn scherm zelf is. Ik kocht een nieuwe jas, onverwachts aan de helft van de prijs. En ik vroeg een nieuwe identiteitskaart aan want de vorige was vervallen. Jacqueline probeerde trouwens een stuk chocolade te stelen, is hem niet gelukt. Het was wel een grappig zicht. De chocolade was op dus sowieso kon hij geen stuk pakken. In de namiddag speelde ik Sims 4 en kreeg ik eindelijk wat meer grip op het studentenleven. Het komt haha. In de namiddag ging ik mee om boodschappen en kleine broer. ‘s Avonds vulde ik mijn dagboek in. Sinds maandag heb ik er weer eentje. Voor ik ging slapen las ik trouwens verder in Showstealer van Hayley Barker.

Processed with VSCO with hb1 preset

Vrijdag 29 november 2019 | Het was een rustige dag en in de ochtend heb ik niet zoveel gedaan. Ik stond op, maakte me klaar en ging werken. Er was niet zoveel volk in de winkel waardoor het een hele rustige shift was. Ik en mijn collega liepen elkaar te pesten uit verveling. Of hij mij meer had ik het idee. Maar dat vond ik niet erg, het houdt leven in de brouwerij. En goeie collega’s maken een goeie werksfeer. Na het werk keek ik de show van Rode Neuzen Dag, en we hebben een mooi bedrag opgehaald allemaal samen. Ik vind het belangrijk want ik weet wat het is om psychische problemen te hebben en ik weet ook wat het is om je slecht in je vel te voelen op school. Geen enkel kind of geen enkele jongere zou zich zo mogen voelen en we hebben allemaal recht op een gelukkig leven. Dus daarom ben ik zo blij dat dit project bestaat.

Zaterdag 30 november 2019 | Het was een rustige dag, ook een vrije dag trouwens. Ik begon de dag met lezen, heel kort maar toch iets. Ik probeer vooral blij te zijn met wat wel lukt. In kader van mijn bijna burn-out, maar ook met het overlijden van opa. Dingen zijn niet altijd evident dan. In de namiddag speelde ik kort eventjes Sims 3, want ineens had ik daar zin in. Ja oke, de Sims 4 is zeker niet verkeerd. Maar mijn favoriete ‘generatie’ blijft wel de Sims 3. Die heeft iets wat 4 niet heeft. In de namiddag had mama iets nodig in de stad en ging ik mee. We moesten eigenlijk maar in een winkel zijn, maar het werden er meerdere. Ik kocht een nieuwe haarborstel (want serieus, ik heb te hard aan mijn haar getrokken en nu is hij kapot. Letterlijk). Nu heb ik weer een nieuwe en een stevige. Met haar als het mijne is dat een must. Ik heb na het eten een uurtje blogwerk gedaan tot ik hoofdpijn kreeg van dat felle scherm. En daarna heb ik mijn dagboek ingevuld. Ik merk dat ik het wel fijn vind en nu er met mijn psycholoog heel veel op me af gaat komen vind ik het wel fijn dat ik dat af kan schrijven. Gewoon al na een sessie zet ze mijn kop al op ontploffen gewoon. Dat is misschien moeilijk, maar wel een teken dat ik een goeie te pakken heb. Onderweg naar huis heb ik trouwens een collega van Plopsa gezien en dat was geweldig tof! Zo fijn. Ik ben heel gelukkig op mijn werk nu, maar ik denk nog heel vaak aan Plopsa terug. Those good old times.

Zondag 1 december 2019 | Compleet onverwachts. Ik had al onverwacht weer een vrije dag, maar that’s okay. Ik kan extra tijd thuis wel gebruiken. In de ochtend deed ik niks eigenlijk, het was een hele rustige ochtend. In de namiddag ging ik met mijn zusje naar de kerstmarkt en schaatspiste. Ja oke, wij vieren Sinterklaas ook nog. Maar mijn zusje en ik hadden beide geen plannen en zin om te schaatsen. Doordat de piste pas van vrijdag open is verwachtten we echt een bom aan volk, maar het viel heel goed mee. Op de foto lijkt het heel druk, maar het viel mee. De piste is niet gigantisch groot, maar ik en mijn zusje hebben ons wel geamuseerd. Na het schaatsen gingen we pasta eten in de stad en zo naar huis. Ik kijk niet echt uit naar de decembermaand om eerlijk te zijn. Maar ik doe er wel alles aan om hem een beetje fijner te maken. Schaatsen met zus is wel iets wat ik heel graag doe en dat doen we ook echt ieder jaar. Ik maakte een selfie en ik was er voor de verandering wel blij mee. Samen met mijn nieuwe maar o zo warme sjaal. Een fijne afsluiter van de week. We hebben zeker twee uur geschaatst en zonder vallen! Ik kan alleen maar glimlachen als ik eraan terugdenk.

Wat was het hoogtepunt van jouw week? Afgelopen week? 

4 thoughts on “Afgelopen week | 30

  1. Fijn overzichtje! Mijn hoogtepunt was het weekend eigenlijk. Zaterdag met een vriendin doorgebracht en zondag een muur in onze woonkamer van een nieuw kleurtje voorzien en pizza gegeten 🙂

    1. Dankjewel! En zalig. Dagjes met vrienden zijn goud waard als het moeilijk gaat, kan daar ook van meespreken. En pizza is altijd goed natuurlijk! 🙂

  2. Die foto op de kerstmarkt is super mooi en ik vind dat die zachtroze sjaal heel mooi bij je past. Super blij ook dat het intake gesprek met de psychologe zo goed is meegevallen. Dat is alvast een veelbelovende start.

    1. Dankjewel! Ik was ook best wel trots op de foto. Ik heb ondertussen al een tweede gesprek gehad, het gaat goed. Het is wel pittiger dan eerst, maar dat lijkt mij alleen maar goed. Zo krijg ik de kans om dieper in de wonden te gaan en het echt te verwerken.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: