Wishing you a wonderful time

Ondanks dat het voor mij geen gemakkelijke periode is nu met de feestdagen, doe ik mijn best er het beste van te maken. Dat neemt niet weg dat ik anderen wel een warme en fijne tijd wil toewensen. Het is de tijd van gezelligheid, lichtjes, veel eten, cadeautjes en elkaar graag zien. Al zouden sommige van die dingen gewoon het hele jaar er moeten zijn. Wat zou de wereld dan eens mooi zijn

Het maakt niet uit hoe je het viert en of je het viert. Ik ken mensen die op kerstavond gewoon in hun zetel Netflix liggen te kijken en ik ken mensen die de hele familie bij elkaar trommelen en een ferm diner voorbereiden. Alles is oke, zolang je maar doet waar jij je goed bij voelt. Dan weet ik zeker dat Kerstmis een stuk leuker wordt. En uiteindelijk kijken we uit naar wat er onder die felgekleurde papieren onder de kerstboom zit, maar daar draait het helemaal niet om en ik hoop dat je dat weet.  Het draait om warmte, liefde, samenzijn. Met de mensen waar je om geeft. Dat is echt het allebelangrijkste. En vergeet niet dankbaar te zijn voor wat je hebt, want er zijn mensen die het minder hebben. Misschien kan je wel eens zeuren dat je oma zeurt en zich veel te veel moeit. Weet dat er een dag komt dat ze niet meer zal aanschuiven aan het kerstdiner. Ik hoop dat je met die gedachte twee keer nadenkt voor je zegt dat oma zich te veel moeit. Geniet van elkaar, van het leven, van het eten. En natuurlijk mag je glunderen en nieuwsgierig zijn om wat er onder de kerstboom ligt. Ook dat is de magie van Kerstmis.

Voor de mensen die niet vieren om welke reden dan ook; ook dat is oke. Als jij verdrietig bent, dat is dat zo. De maatschappij drukt een vrolijke stempel op de 24ste en 25ste december. Maar het is oke om niet oke te zijn. Als jij geen zin hebt om onder de kerstboom cadeautjes uit te pakken of te lachen bij het diner, is dat helemaal jouw keuze. Het is allemaal prima. Ik denk dat we in onze kerstdrukte en tijdens de hit van Mariah Carey ook vergeten dat er mensen zijn voor wie de feestdagen zwart zijn in plaats van groen en rood. Maar ook die mensen wil ik niet vergeten. En als de feestdagen echt heel rot zijn, onthoud dat ze voorbij gaan. Over een goeie week is het 2020 en kan je het allemaal achter je laten. Hou moed, ik weet dat het niet gemakkelijk is ♥

Wat doe ik zelf op de feestdagen?

Ik doe heel weinig rond de feesrdagen. Gisteren had ik de vroege shift en was ik bekaf. Ik was dan ook al vanaf 5u uit mijn bed, dat is vermoeiend. Het was door de kerstperiode ook best wel druk en er waren leveringen. Het was ook geen gemakkelijke dag en dat zal je maandag in mijn weekoverzichtje ook nog wel zien. In de avond was ik doodmoe, we hebben het niet gevierd omdat het gewoon niet lukte met opa. Maar ook, we zijn nooit een familie geweest die bij elkaar kwam om het te vieren. Toch niet met veel toeters en bellen, maar heel weinig. Soms vind ik dat wel jammer. Vandaag is het Kerstmis en ik voel me verdrietig. Ik ben een van de mensen waarvoor Kerstmis niet meer zo vanzelfsprekend vrolijk is. Kerstmis wordt pas echt KerstMIS als je iemand mist. Ik heb geen grootse plannen, we hebben een extraatje gehaald bij de bakker om het toch een beetje te vieren. En zometeen ga ik met mijn zusje schaatsen. Ik wil er toch iets moois van maken, want van treuren in mijn bed word ik niet veel beter natuurlijk. Dus ik hoop er alsnog iets moois van te maken vandaag.

Nogmaals, ik wens jullie allemaal fijne feesten! ♥

%d bloggers liken dit: