Terugblik | Hoe gingen mijn doelen van 2019?

Hoi allemaal! Net zoals dit jaar had ik voor 2019 een paar doelen opgesteld. Inmiddels staat het lijstje van 2020 al een paar dagen op mijn blog gepresenteerd en daar denk ik momenteel ook heel veel aan. Maar hoe zit het eigenlijk met mijn doelen van 2019? Zijn die geslaagd. We gaan het vandaag ontdekken. Ik heb ze net voor het eerst na lange tijd teruggelezen en bij sommige heb ik eens hardop gelachen. Dat zegt eigenlijk al veel, maar zo slecht is het niet gegaan. Let’s go!

Processed with VSCO with hb1 preset

 • Veel meer tekenen

Goh, ik weet niet of ik meer getekend heb dan de andere jaren, maar ik denk het wel. Zeker vanaf juli. Ik heb een schetsboek gekocht toen met dikker papier dat nu al voor de helft gevuld is. En aan dat tempo tekende ik vroeger niet. Dus ik ben ergens wel meer bezig met tekenen. Daarnaast heb ik ook nog niet zo lang geleden een kijkje in mijn schetsboekje gegeven en dat was wel goed gevuld, en de tekeningen waren allemaal van dit jaar. Dus dit is half geslaagd I guess?

 • 25 boeken lezen

Geslaagd! Dit jaar eindigde met 65 boeken, dat zijn er 40 meer. Gisteren bromde ik nog wel wat ontevreden dat ik nog nooit zo weinig boeken heb gelezen in een jaar, maar inmiddels ben ik daar al overheen. 2019 was een heftig jaar vol stress en ik heb heel veel gaten in mijn concentratie gehad. Vroeger kon ik ongestoord twee uur lezen zonder ook maar een steek te laten vallen. Zet een flesje water en snacks naast me en je hoorde me niet meer. Dat lukt nog niet, maar ik ben wel goed op weg terug. En dat vind ik fijn. Ik verplicht mezelf niet, maar lezen is iets waar ik oprecht heel blij van word. Eigenlijk naast alle heftige gebeurtenissen die er geweest zijn is 65 nog wel een mooi aantal.

 •  Zondag = geen sociale media

Dit was dus het doel waar ik hardop bij heb gelachen. Want wie mij maar ook op een van mijn kanalen volgt weet dat dit niet gebeurd is. Ja natuurlijk, nu wel gezien ik in een volledige detox ben. Maar daarvoor? Nope. Dus hier heb ik slechte punten op gehaald haha. Moet kunnen.

 • Voor mijn eigen geluk kiezen

Ik denk dat ik wel kan zeggen dat dit geslaagd is. Het jaar was pas drie maand bezig en ik hakte al een aartsmoeilijke knoop door. Ik zette mijn studie stop. Een keuze die me heel veel geluk en opluchting gebracht heeft. Daarnaast ging ik verder met psychologische ondersteuning en veranderde mijn kledingstijl mee met me. Dus ik maak zeker wel keuzes die mij gelukkig maken. Dat mijn kledingstijl niet altijd mijn 22 jaar representeert vind ik niet zo erg.

 • Terug de Nikita worden die mij ook blij maakt

Ook deze is geslaagd. Op het einde van 2018 had ik heel veel stress, angst, pijn, paniekaanvallen. Ik wilde terug positiever worden en vechten voor mijn dromen en doelen. Dat is geslaagd. Ik ben terug gelukkig met wie ik ben en hoewel ik af en toe heel veel verdriet heb, gaat het wel beter met me. Als ik denk aan hoe ik toen in mijn vel zat, gaat het nu een heel stuk beter. Dus zeker wel geslaagd.

Al bij al valt het nog goed mee. Ik heb maar een doel niet gehaald. Voor de rest is alles gelukt. Dus ik ben blij 🙂 

Zijn jouw doelen van vorig jaar allemaal geslaagd?

10 thoughts on “Terugblik | Hoe gingen mijn doelen van 2019?

 1. Zou eigenlijk ook eens een recap van mijn doelen moeten doen maar ik heb er geen zin in, haha :p Die van jou zijn alleszins goed geslaagd!

  1. Haha, als je er geen zin in hebt hoef je het niet te doen. Het is jouw blog, dus jouw keuzes. Merci voor je toffe reactie!

  1. Dat is waar, en zeker als je weet hoe lastig 2019 was. Misschien moet ik gewoon een klein beetje milder voor mezelf zijn wat dat betreft. Dankjewel voor je mooi reactie! 🙂

 2. Wat mooi om te lezen hoeveel van je doelen je hebt behaald! Ook al was het geen makkelijk jaar, je hebt toch heel veel waardevolle en soms ook dappere stappen gezet. Vooral die laatste twee behaalde doelen vind ik prachtig <3

  1. Dankjewel voor je lieve reactie Romy! Ik ben zelf ook het meest blij met die laatste twee doelen. Die twee zijn onmisbaar in een gelukkig leven. Ik ben trots op mezelf ♥

 3. Tof dat je zoveel van je doelen behaald hebt. Vooral omdat je dat deed terwijl 2019 geen makkelijk jaar voor je is geweest. Ik heb zelf geen concrete doelen bedacht. Vorig jaar niet en dit jaar ook niet. Er zijn een aantal zaken waar ik altijd op probeer te letten maar ik leg ze mezelf niet op als doel omdat ik zoveel mogelijk druk en stress wil vermijden;

  1. Dankjewel voor je compliment! Vind ik heel lief. Ik snap jouw voorkeur ook wel. Van stress en druk hebben we allemaal al meer dan genoeg. Bij doelen behalen of gewoontes ontwikkelen hebben we nu eenmaal allemaal onze eigen ‘methodes’ en het is mooi dat jij bij die van jezelf blijft 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: