Privacy op Hoogsensitieve Held

Hoi allemaal! Wie mijn blog al heel lang volgt weet dat ik vrij persoonlijk schrijf. Ik denk maar aan zaken zoals het feit dat ik bijna een burn-out heb gehad, dat ik mijn opa verloor. Ik schrijf best persoonlijk en als kers op de taart staat er elke maandag een weekoverzichtje klaar. Dan krijgen mensen wel een hele grote inkijk in mijn leven. Ik vind dat niet zo erg, want voor een artikel op mijn blog komt dan lees ik het na. En ik bepaal welk deel van mijn leven al dan niet op mijn kleine stukje internet verschijnt. Maar ik denk wel na over mijn privacy, ook al lijkt dat soms van niet. Daar wilde ik graag iets over schrijven vandaag.

luke-chesser-a2NRu2Wxa2o-unsplash.jpg
Photo by Luke Chesser on Unsplash

Hoogsensitieve Held is een persoonlijke blog. Ik schrijf er over mijn eigen ervaringen, dingen die ik meemaak en die ik ervaar. Niet om te horen dat ik zielig ben en omdat je spontaan medelijden zou krijgen met me. Nee. Natuurlijk vind ik al die meelevende reacties heel erg lief en op een bad day maken ze serieus mijn dag beter. Die kleine lichtpuntjes. Soms heb ik echt een dag die niet soepel verloopt of waar ik me helemaal niet goed in mijn vel voel. En als ik dan een lieve reactie heb gekregen, echt die glimlach en de warmte die ik dan voel is met geen letter op mijn blog te beschrijven. Ik waardeer elke lieve en meelevende reactie van jullie allemaal. Ik ben gewoon soms wat laat met antwoorden, maar ik wil daar in 2020 een gewoonte van maken. Van eerder reageren bedoel ik dan he. Daarnaast wil ik mensen inspireren. Want er zijn nog mensen die doormaken wat ik doormaak, misschien niet op dezelfde manier. Maar ik wil mensen inspireren, ze helpen. Mensen dat lichtpuntje bezorgen in die donkere periode. Mensen hun zelfvertrouwen in de juiste richting duwen. Ik weet zelf hoe krachtig bloggen kan zijn en hoe ver de boodschap kan reiken, ik heb het zelf al meegemaakt. Ik beschouwde mijn blog nooit als heel goed en op zich ken ik nog steeds zoveel blogs die ik beter vind. Maar ik ben wel gelukkig met mijn digitale kindje.

Toch denk ik wel regelmatig na over mijn privacy. Ik ben bewust bezig met wat ik schrijf en waar ik me niet goed bij voel, zal ik ook niet online zetten. Voor mijn eigen goed, maar ook voor anderen. Ik werk fulltime en dat weten jullie door mijn weekoverzichtjes. Er zijn dingen die ook nooit aan bod gaan komen op mijn blog, juist doordat ik ook waarde hecht aan privacy van mezelf en van anderen. Dingen zoals werk zal ik nooit echt expliciet bespreken op mijn blog. Jullie weten dat ik in Brugge werk en dat ik supermarkmedewerker ben. Maar Brugge is groot en Brugge heeft veel supermarkten. Zo is er iets duidelijk, maar nog steeds niet alles. Dat is voor mijn eigen privacy en veiligheid. Als de verkeerde persoon die informatie te weten komt ben ik in gevaar. En over mijn collega’s of klanten of baas zal ik ook nooit iets schrijven. Ik respecteer graag anderen hun privacy. Hier en daar gebeurt het wel eens dat ik iets vertel, maar nooit echt wereldschokkende dingen. Want ik denk altijd maar zo; ik ben blogger en ik vind het oke dat ik over mezelf schrijf. Maar daarvoor hoeven anderen dat niet oke te vinden en er in mee te gaan. Dus nee, ik zal nooit echt over werk schrijven. Ik blog heel persoonlijk en ik ga soms heel diep op dingen in. Maar dat doe ik wel met mijn verstand. Gelukkig maar. Ik zou mijn blog ook niet meer kunnen missen, hij is een toevoeging aan mijn leven en zeker sinds ik meer tevreden ben over wat ik publiceer heb ik er nog zoveel meer plezier in gekregen. Maar dit wilde ik gewoon eventjes kwijt. Ook gewoon voor als er een keer iemand op mijn blog stuit en zich zorgen zou maken (ik denk voornamelijk aan de mensen op mijn werk, aan klanten, collega’s…) Ik zal die privacy nooit beschamen.

Hoe blog jij bewust? 

3 thoughts on “Privacy op Hoogsensitieve Held

  1. Goed dat je er zo bewust mee bezig bent. Ik denk dat ik soms te veel deel maar het voelt wel altijd goed dus zo lang ik dat gevoel heb is het oké denk ik. Als ik foto’s toon van andere mensen vraag ik dat altijd eerst of ze op het internet willen met hun hoofd.

  2. Ik blog persoonlijk, maar toch bewust. Ik ben helaas al eens in de problemen gekomen door een periode die mij heel hard raakte te beschrijven op mijn blog. Ik ben me hierdoor nog bewuster geworden van wat ik schrijf online.

  3. Ik probeer vrij persoonlijk te zijn op mijn blog maar zonder de privacy van anderen te schenden. Ook die van mezelf probeer ik in balans te houden. Ik zal dan ook meer in een persoonlijk gesprek of brief vermelden dan online waar iedereen het kan lezen. Mensen mogen weten dat ik met mijn gezondheid sukkel maar ik zie me niet al mijn aandoeningen gaan opsommen. Niet dat ik me daar om schaam maar vooral doordat mijn blog net een manier is om me daar van af te leiden. Mijn man blijft liever anoniem dus zal ik van hem geen foto’s delen. Ook zijn naam zal niet vermeld worden. Voor ik een foto van mijn metekindje deel zal ik ook steeds aan mijn broer en schoonzus vragen of ze dat wel willen.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: