Lieve zomer, ik mis je

Hoi allemaal! We zijn begin januari, midden in de winter. Hoewel je eigenlijk niet echt kan klagen van kou, sneeuwbuien en veel wind, wil ik toch dat hij voorbij is. Ik ben nooit een wintermens geweest. Ik word alleen zo blij als een kind als de wereld onder een laagje sneeuw ligt. Omdat ik het zo mooi vind, maar ook omdat ik er stiekem heel graag in speel. Maar voor de rest heb ik weinig met de winter. Dus ik zal zo blij zijn als de koude dagen wegtrekken en het lentezonnetje weer aanbreekt.

maria-shanina-HYDL8uARCN8-unsplash.jpg
Photo by Maria Shanina on Unsplash

Ik ben geboren in de zomer, dus ik ben een zomerkindje. Dat is merkbaar. In de zomer ben ik vaak energieker, heb ik meer zin in het leven en geniet ik van veel meer. Wil dat zeggen dat in de winter al die dingen voorbij zijn? Nee, absoluut niet. Maar ik heb wel ieder jaar last van een winterdip. Dan ben ik moe, soms wel eens somber en heb ik op ochtenden dat het nog donker is ook minder zin om op te staan. Pas op, dat heb ik in de zomer ook wel eens. Maar veel minder omdat het al licht is buiten. Die donkerte ‘s morgens om 8u is zo ongezellig. Ik haat het.

Op zich heb ik geen last van de kou. Natuurlijk als het vriest en mijn bus is op komst ben ik blij dat ik in de warmte zit. Of ja, voor zover dat kan met een voertuig dat om de vijf minuten zijn deuren moet opengooien om de mensen erin en eruit te laten. Maar het is niet zo dat het een heel ding wordt dat ik niet naar buiten wil. Ik kleed me warm aan en gaan. En dan nog. Ik ben zo ook de persoon die in een jeansbroek met scheuren nog perfect naar buiten kan gaan. Als het gesneeuwd heeft niet natuurlijk. Maar als het heel lichtjes vriest of het net boven de 0 graden is, geen probleem. Met die kou heb ik geen probleem. Het zijn de bijkomende zaken. Het zonnetje dat weinig schijnt, de donkere ochtenden, die winterdip. Ik probeer er elk jaar het beste van te maken, zoals ik altijd doe in lastige periodes. En op zich lukt dat dit jaar vrij goed. Maar ik zal nooit een fan worden. Hoeveel warme tassen chocolademelk of bakken oliebollen of churros je me ook geeft. Geef mij maar Magnums en softijs in de zomer. Veel beter! Op het strand uiteraard 😉

Ben jij meer een zomermens of een wintermens? Of een lentemens of herfstmens kan ook natuurlijk 

5 thoughts on “Lieve zomer, ik mis je

  1. Leuk om te lezen. Wat ik vooral grappig vind is dat ik dus wel echt een winter mens ben. Geef mij maar kou en bij voorkeur ook wat sneeuw en ijs, daar kan ik echt van genieten, haha.

    1. Dankjewel! Ook grappig om te lezen dat jij een wintermens bent. Ik vind sneeuw en ijs tof en leuk. Daar heb ik geen last van. Van de donkere en sombere dagen zonder energie wel. Ik ben blij voor je want het is dus nog eventjes je favoriete seizoen. Geniet ervan! 🙂

  2. Hmm, ik ben geboren in de herfst maar ik zou mezelf eerder omschrijven als een lentemens. Niet de zomer, want hoewel dat allemaal fijn en leuk is, kan mijn bleke huid die zon niet aan haha. Dus doe maar de lente: zachte temperaturen, een mild zonnetje en vooral véél daglicht! Dat vind ik het ergste aan de winter, dat de dagen zo kort zijn. Zodra het donker wordt voel ik mijn energielevel dalen, zonde!

    1. Leuk om te horen dat jij een lentemens bent. De lente is inderdaad ook zalig. Mijn huid kan de zon wel goed aan, maar ik kan me voorstellen dat dat niet bij iedereen zo is. Wat je schrijft over minder energie en korte dagen, dat is mijn probleem. Fijn dat ik niet de enige ben 🙂

  3. Ik denk dat ik eerder een lentemens ben. Op zich vind ik de herfst het mooiste maar net als de winter zorgt dat seizoen voor extra pijnklachten. In de zomer kan ik dan weer niet goed tegen de hittegolven die we de laatste twee jaren hebben gehad. Ja, ik weet het, het is altijd wel iets met mij. 🙂 Maar dat fijne gevoel van de lente wanneer je na een lange donkere winter terug langere dagen krijgt en het zonnetje er wat vaker doorkomt vind ik echt heerlijk. Ik vind het ook wel wat vreemd dat ik dit jaar zoveel last heb tijdens de winter vermits het eigenlijk nog niet vaak winters koud is geweest.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: