Week in beeld | 2

Hoi allemaal! Om eerlijk te zijn ben ik blij dat de week achter de rug is. En ik hoop op een week die een beetje minder emotionele rollercoaster is. Het was een vermoeiende week door priveomstandigheden en ik werd af en toe knettergek van mijn eigen gemoed dat constant omgegooid wordt. Ik heb geen probleem met alles diep voelen, maar dit is toch wel een beetje te veel van het goeie. Let’s go!

Processed with VSCO with hb1 preset

Maandag 27 januari 2020 ~ Het begin van de week was weer aangebroken! Originele manier weer om te beginnen. Wauw. Eigenlijk begon het maandag al. Ik vertelde in mijn vorige weekoverzichtje dat ik naar de oogarts moest bellen en die zit in het ziekenhuis. Waar opa is overleden. Meestal is ze drukbezet, maar deze keer was ze dat niet en kon ik nog dezelfde week gaan. Ik heb in paniek ja gezegd. Ik dacht bij mezelf dat ik wel dapper genoeg was om te gaan. Maar eigenlijk was ik voor de rest van de dag in paniek en niet mezelf. Dus ik wist dat het geen goed idee was. Ik had toen ook besloten om op dinsdagmiddag na mijn shift te bellen. In de namiddag ging ik werken, het was rustig die dag. Zoals altijd op maandag.

Dinsdag 28 januari 2020 ~ Door die hele historie had ik niet al te best geslapen. Iets wat niet echt handig was, gezien m’n wekker al om 5u afging. Helaas. Ik ben dan ook doodmoe thuisgekomen, in de namiddag heb ik mijn afspraak laten verzetten. Nu is het voor maart. Het gaat er niet beter op worden, dat weet ik. Maar ik ben er gewoon nog niet klaar voor. In de namiddag speelde ik sims, ik maakte een man aan voor mijn sim en eerst was ik niet tevreden met zijn uiterlijk. Nu vind ik hem wel leuk. In de avond was ik enorm onrustig door allerlei omstandigheden, mijn beste maat wist me via sms te kalmeren waardoor ik een stuk rustiger ging slapen.

Woensdag 29 januari 2020 ~ Ik was vergeten te vertellen dat ik dinsdagavond ook nog getekend had. Ik heb er toen geen foto van gemaakt omdat ik dat bij daglicht wilde doen. Maar ik zat in Plopsa-vibes en toen heb ik dus Maya de bij en haar vriendje Willy getekend. Woensdag stond ik rustig op en was het ook een rustige ochtend. Voor ik ging vertrekken had ik nog tien minuten om de bus te halen, wat niet zo erg is want de bushalte ligt letterlijk tegenover ons huis. Schuin dan. Ineens zag ik dat het al 11u50 was op het klokje van de magnetron. En ik wist dat ik dus mijn bus ging missen en trein ook. En op een woensdag komt dat heel slecht uit. Dus ik rende naar beneden, en toen keek ik op mijn telefoon en bleek het pas 11u45 te zijn. Wauw. Maar zo heb ik dus wel mijn bus netjes gehaald. Beter zo dan omgekeerd, ik moest er wel om lachen. Woensdagmiddag was een rustige middag, niet zo heel vermoeiend.

Donderdag 30 januari 2020 ~ Vrije dag! Ik begon hem door een paar afleveringen te kijken op Netflix, naar Shadowhunters. In de namiddag trok ik in mijn eentje naar de stad om mijn hoofd wat leeg te maken en gewoon eens rustig rond te snuisteren. Ik heb niet zo heel veel gekocht, wel terug twee shirtjes. Maar qua prijs viel het wel mee. Het shirtje op de foto was normaal 5 euro en het was nog eens ferm afgeprijs. Dus vond ik wel een koopje. Donderdag was ik lichamelijk rustig, maar mijn hoofd was dat niet. En dat is nu echt al de hele week zo. Maar soit, gebeurt helaas ook.

Processed with VSCO with hb1 preset

Vrijdag 31 januari 2020 ~ Niet te geloven dat de laatste dag van januari alweer is aangebroken. Ik heb niet zo heel veel gedaan vrijdag. We wilden een kaartje afgeven aan de uitbater van het leescafé van de bibliotheek om hem te bedanken want hij moest helaas sluiten van de stad. Maar we hadden dus geen idee dat hij vandaag al weg zou zijn. Wat wel jammer was. Uiteindelijk heb ik dan maar gegeten voor middag en ben ik gaan werken. Ook vrijdag was het heel rustig maar de tijd ging toch snel. Eigenlijk heb ik weinig foto’s gemaakt, alleen dat ik ‘s avonds nog heel eventjes ging lezen in mijn bed. Maar dat heb ik ook al snel opgegeven eigenlijk.

Processed with VSCO with hb1 preset

Zaterdag 1 februari 2020 ~ Weekend! Ik begon mijn dag met naar de Carrefour te gaan want ik had nog een paar dingen nodig. Mama ook, dus we gingen samen. Ondertussen zijn we naar de bakker geweest en naar de boekhandel voor papa zijn krant. In de namiddag na het eten kreeg ik een ferme break-down, ik had er gewoon eventjes geen zin meer in. Maak je geen zorgen, dat klinkt veel erger dan het is. Maar ik was gewoon echt eventjes de moed kwijt en niks kalmeerde me ook. Ik ben toen eventjes gaan liggen met muziek, en toen ben ik muziek gaan luisteren en heb ik me geconcentreerd op de inrichting van m’n sim d’r huisje. Die afleiding kalmeerde me wel, en uiteindelijk kreeg ik nieuwe moed. Man, ‘t wordt gewoon tijd dat ik bij mijn psycholoog zit. Die sessie gaat enorm veel deugd doen. In de avond nam ik heel veel tijd voor mezelf, las ik een half boek en was ik volledig terug kalm. Gelukkig maar. Zaterdag was echt een hel aan emoties.

Zondag 2 februari 2020 ~ Zondag voelde ik me een heel stuk beter gelukkig, ik was alleen vergeten mijn wekker van 7u30 uit te zetten waardoor ik heel vroeg wakker was. Maar ik heb mijn wekker toen gewoon nog een keer gezet en heb nog eventjes doorgeslapen. Ik werkte na een ontbijtje aan mijn manuscript en daarna ging ik lunchen. Ik werk er wekelijks een uurtje aan, omdat ik niet altijd de energie heb om te schrijven. En ik wil mezelf niet forceren. Het liefst van al heb ik eind 2020 een kladversie af waar nog geschrapt en gecorrigeerd wordt. Maar dat zien we dan wel weer. Ik wil het op mijn eigen tempo doen. Uiteindelijk heb ik een paar uur getekend en daarna heb ik de afwas gedaan en ben ik om boodschappen geweest voor mezelf en mijn ouders. Verder heb ik eigenlijk niet zoveel speciaals gedaan, maar ik voelde me wel een stuk beter. Die avond me-time zaterdag heeft me enorm veel deugd gedaan volgens mij. Ik ben alleen vergeten foto’s te maken, maar ik heb gelachen om de meest dwaze dingen vandaag. Zo heb ik mezelf het allerliefst 🙂 Ik hoop ook dat die bui mag blijven hangen.

img_0953

Ik hou trouwens via Youper mijn stemming bij omdat me dat helpt overzicht te creëren en omdat ik er inzichten uit haal. Die kleurtjes en bolletjes zeggen voor jullie niks, maar ik koppel er momenten aan en kan dat ook zien in de app. Waardoor ik inzichten ontwikkel. Maar om maar eens te tonen hoe zwaar mijn stemming omsloeg van de week. Roze, paars & blauw zijn de ‘negatieve gevoelens’, groen en oranje zijn de goeie dingen en grijs is neutraal. Het was echt een emotionele rollercoaster van de week. Enorm vermoeiend…

Hoe was jouw januari? Een fijne start van het jaar gehad? 

2 thoughts on “Week in beeld | 2

  1. Fijn zo’n overzichtje, zodat je kan zien welke emoties waarbij liggen. Een veelbewogen week zo te lezen, met ups en downs. De maand Januari was niet zo’n fijne start van 2020 met een zieke man, ziek kind waardoor ik mezelf vergat en overliep qua drukte. Gelukkig probeer ik deze maand daardoor juist extra mijn rust te pakken

  2. Oh, die app is inderdaad handig om je meer inzicht te geven. Misschien kan dat voor je psychologe ook wel een handig middel zijn om er nadien met je over te praten. Zou de oogarts ook geen privé-praktijk hebben? Dan kan je daar naar toe gaan in plaats van naar het ziekenhuis en wordt het misschien wat makkelijker voor je. Gezondheidsgewijs is het jaar niet zo denderend gestart voor mij maar ik hoop dat het binnenkort wat gaat beteren. Morgen nog even naar de huisarts bellen voor de resultaten van een derde test en donderdag ga ik zelf naar de oogarts en de diabetes-specialist. Gelukkig heb ik morgen ook een fijn afspraakje om naar uit te kijken want dan zie ik mijn nicht terug.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: