Mijn blog verdwijnt van Bloglovin

Hoi allemaal! Ik heb een tijd nagedacht en heb een beslissing genomen. Niet voor mijn blog, die gaat niet stoppen. Ik vind het veel te leuk om door te gaan. Maar wel een andere huishoudelijke mededeling: ik heb besloten mijn blog van Bloglovin af te halen. Ik heb daar ook een goeie reden voor, het voelt niet meer goed. Ik wilde graag eventjes uitleggen wat dat concreet inhoudt om misverstanden te voorkomen. 

laurice-manaligod-rAjUWbFZ8X0-unsplash
Photo by Laurice Manaligod on Unsplash

Al heel lang ben ik bekend met Bloglovin, al sinds mijn vorige blog. Hij stond er ook op en toen ik Hoogsensitieve Held opstartte twijfelde ik er ook niet aan om hem aan Bloglovin te koppelen. Ik heb echter hier en daar een paar dingen gelezen die niet strikken met mijn gevoel, laten we het zo zeggen. Ik ga de artikels niet linken, omdat het mij ook niet perse om die dingen gaat. Het voelt gewoon niet meer fijn en daarom vooral verwijder ik mijn blog. Ik ben me ervan bewust dat de meeste mensen mijn blog daar vinden, maar op den duur gaat dit mijn blogplezier overnemen en dat wil ik niet. Bovendien wil ik actiever reageren bij anderen, dus zo komt er ook wel verkeer. En zo niet, jammer. Ik geef natuurlijk wel om mijn lezers en ik vind reacties en waarderingen echt heel leuk. Maar ik merk al een tijdje dat ik niet blog met de intentie om groots en viraal te gaan. Ik blog omdat ik graag schrijf en het een goeie uitlaatklep is. Ik zal het zo zeggen; ik heb geen ambities met mijn blog. Of dat door de jaren heen verandert, dat zien we dan wel weer.

Een tweede reden waarom ik deze beslissing nam is omdat ik vaker de melding krijg dat ik er een volger bij heb. Superleuk natuurlijk. Maar als ik dan vervolgens klik op het profiel van die volger, komt er echt een emailadres en een beschrijving op die seksgerelateerd is. Ik heb het toen vergeleken met andere mensen die ik volg, en het is bij iedereen zo. Maar toch voelt het niet veilig om zo verder te bloggen. Ik wil niet dat er iets met mijn foto’s gebeurt of wat dan ook. Vandaar ook mijn keuze. Ik blog heel persoonlijk en misschien lijkt het dan alsof ik me geen zorgen maak over wat ik online gooi. Maar dit gaat te ver voor mij. De persoonlijke verhalen die ik deel die maken mij tot wie ik ben. Maar dit jaagt me wel echt angst aan. En zoals ik al zei, ik wil niet dat dat mijn blogplezier overneemt. Daarvoor hou ik echt oprecht te veel van bloggen.

Wat about andere blogs?

Hier heb ik heel lang over liggen dubben. Natuurlijk is mijn blog weer moeilijker vindbaar als ik niet meer op Bloglovin ben. Maar zoals ik al zei, ik blog niet om ineens viraal te gaan. Het betekent wel dat ik mijn dagelijkse rondje op Bloglovin zou moeten aanpassen. Daar heb ik ondertussen al iets op gevonden, ik heb een lijst met bladwijzers gemaakt en alle blogs die ik volg heb ik daarin gezet. Dat geeft me meer werk om te kijken wie er iets gepubliceerd heeft. Maar daar zit ik niet zo mee. Het voelt veel beter voor mij zo. Natuurlijk zien jullie mij nog op andere blogs, mijn artikels zullen alleen niet meer automatisch in het feed verschijnen.

Ik ben dus niet van plan in een hoekje weg te kruipen met mijn eigen blog en nooit meer een ander zijn of haar blog te bezoeken. Absoluut niet, want ik lees echt heel graag anderen hun blogs. Het is een van de leukste aspecten aan bloggen, dat je elkaars blog kan lezen. Elkaar kan inspireren. Misschien vind ik dat wel het allermooiste aan heel het fenomeen bloggen. Want ik ben al heel vaak geraakt door andere mensen hun schrijfsels en ze hebben mijn leven beter gemaakt. Maar alsnog verdient iedere blogger respect voor wat hij of zij schrijft. En daar help ik graag aan mee.

Ik ga nog een weekje wachten om mijn blog effectief weg te halen, zodat het nieuws wel verspreid is. En ook omdat ik heb gelezen dat je blog niet in een handomdraai weg is en het veel werk kost. Dus sowieso denk ik wel dat de meeste mensen het wel zullen gelezen hebben tegen die tijd. Dit is mijn keuze, ik hoop dat jullie die respecteren. En dat ik jullie mag blijven terugzien op mijn blog.

Knuffel!
Nikita 

7 thoughts on “Mijn blog verdwijnt van Bloglovin

  1. Ik begrijp heel goed wat je zegt. Ook al staat je blog op het wereldwijde web, het moet wel als een veilige plek blijven aanvoelen. En geen zorgen hoor, wij blijven trouw jouw blogjes lezen. :))

  2. Wauw het ziet er hier super mooi uit Nikita! Ik begrijp je beslissing. Het viel me laatst ook op dat de laatste volgers die ik krijg allemaal ‘nep’profielen zijn of inderdaad seksgerelateerde dingen. Wat je kan doen om zelf blogs nog te volgen: Feedly. Is iets gelijkaardigs. Heb er een tijdje ‘onderzoek’ naar gedaan en heel veel mensen verkiezen feedly boven Bloglovin’.

    1. Hihi merci! Feedly ken ik ook. Een tijd terug heb ik die tip gekregen van Liesbet (aka Zwartraafje 🙂 ) maar ik vind er echt heel weinig blogs terug. Dus vandaar dat ik het niet echt actief gebruik. Ik zal er eens naar kijken, merci.

    1. Dankjewel voor je steun! Ik hoorde van een paar mensen inderdaad over Feedly. Ik had het al eens geprobeerd maar het werkte niet. Nu heb ik me er vandaag eens over gebogen en nu werkt het dus wel. Dankjewel voor de tip!

  3. Ik deed het ook altijd met een lijst vol bladwijzers, werkt in principe ook prima. Ik ga je ook aan mijn bladwijzers toevoegen (heb nog steeds een paar in de categorie ‘hebben geen bloglovin’ haha. In ieder geval succes, maar t komt vast goed!

    1. Inderdaad. Gewoon iets meer moeite. En bedankt dat je me gaat toevoegen aan je bladwijzers, dat is echt superlief van je! Het voelt juist om dit te doen, dus dan kan het niet anders dan goed komen. Dankjewel voor je lieve reactie 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: