Wat doe ik met de weekoverzichtjes?

Hoi allemaal! Doordat we in een bizarre tijd leven waar iedereen thuiswerkt en thuis moet blijven, verandert er het een en ander natuurlijk. Heel veel zelfs. Maar net zoals veel bloggers tover ik op maandagochtend (of beter, de avonden voordien) een vers weekoverzichtje op mijn blog. Ik wilde daar graag iets over vertellen. Want normaal zijn mijn weekoverzichtjes nooit gevuld met de meest gekke avonturen, maar ze zijn wel gevulder. Meer dan dat ze nu zullen zijn.

Processed with VSCO with hb1 preset

Morgen komt er weer een overzichtje online, dat staat vast. Want ik heb zojuist meer dan de helft uitgewerkt dus het zou heel jammer zijn als ik dat uiteindelijk gewoon in de virtuele prullenbak van WordPress zwier. Ik ben ook van plan die overzichtjes door de crisis heen te blijven maken. Het zal inderdaad op den duur langdradig worden en als ik merk dat het saai wordt of het me niet gelukkig maakt, dan zal ik het ook stoppen. Maar alleen als ik dat zelf voel. Ik heb wel een hele goeie reden om de overzichtjes te blijven schrijven. Het houdt me een stukje overeind.

Het leven verloopt wat langzamer want iedereen is thuis. Er is minder te doen, veel minder drukte op de baan. Daardoor ben ik zelf ook geneigd om op de kleine dingen te letten. En laat het nu net dat zijn dat me hoop geeft. Ik fotografeer heel graag de kleine gelukjes van mijn week en die zijn elke keer weer anders. Soms is dat een van mijn favoriete broeken dragen, een zonsondergang, een nieuwe ontdekking in chocolade of ijs. Maar het zijn nu juist die momentjes die we in ere moeten houden en die ons overeind gaan houden. Door mijn weekoverzichtjes blijf ik me bewust van die kleine gelukjes en zoals ik net zei, het is juist nu belangrijk dat we die blijven zien. Want van eens goed op reis gaan of eens lekker duur gaan eten kunnen we het nu niet hebben. Echt niet. Dus we moeten back to the basics en genieten van de kleine lichtpuntjes in de dag. Dat is niet altijd gemakkelijk. Maar het is mogelijk, geloof me.

Heel stiekem hoop ik ook anderen te inspireren. Mensen die wanhopig, bang of gefrustreerd zijn. Laat me duidelijk zijn; das allemaal oke. Het is een bizarre tijd en volgens mij zijn we allemaal wel bang. Ook de mensen die beweren van niks schrik te hebben. Maar ik wil met mijn kleine gelukjes toch jouw dag beter maken of je inspireren om op zoek te gaan naar jouw lichtpuntjes in de dag. Of dat gaat lukken, dat laat ik in het midden. Ik doe het in eerste instantie om mezelf op de been te houden. Maar ik word zo verschrikkelijk gelukkig als ik iemand anders dag kan maken. Dus als ik dat nu weer kan, dan ben ik heel blij. Samen kunnen we dit aan 👊

 

%d bloggers liken dit: