Kleine gelukjes | 3

Herinner je je nog dat ik riep dat ik elke twee weken op donderdag een lijstje ging posten met kleine gelukjes? Dat was een faaltje, zoals je ziet. Maar ik ging eens denken hoe dat is gebeurd. Er gaat zoveel door me heen door de crisis en mijn eigen mentale staat die ik steeds omhoog moet houden dat ik niet echt bezig ben met kleine gelukjes. Maar het is juist nu zo belangrijk. Ik wilde trouwens niet zeggen dat het slecht gaat, maar dit is gewoon een zware periode en ik weet dat ik dan goed op mijn mentale gezondheid moet letten. Vandaar. Gelukkig zijn er wel nog de kleine gelukjes, en die ga ik vandaag delen. Want het is al veel te lang geleden.

Mijn nieuwe broek die perfect past en goed zit

Normaal als ik nieuwe broeken nodig heb dan ga ik naar de winkel, omdat ik broeken online bestellen altijd een riskantje vind. Ik weet niet of ik de enige ben daarin. Met shirtjes en truien weet ik vrijwel altijd zeker dat het goed gaat zitten. Ik zag een hele toffe broek op Pull & Bear en die wilde ik gewoon heel graag hebben. Dus ik heb het erop gewaagd samen met een nieuw shirtje. En die broek zit zo goed! Er zitten een paar scheurtjes in en hij zit echt zo goed. Ik denk dat ik er in ga leven. Nee grapje, maar ik ben wel blij ermee. Zeker een van mijn nieuwe favoriete broeken.

Helemaal zen sims spelen

Vroeger als tiener speelde ik heel vaak sims en dat kon ik uren na elkaar doen. Nu is dat wel anders, natuurlijk omdat ik niet altijd uren de tijd heb om te spelen. Maar de ‘hype’ die ik had rond het spel is natuurlijk door de jaren heen ook verminderd. De afgelopen tijd speelde ik wel soms, maar nooit langer dan twintig minuten. Deze keer startte ik het spel op omdat ik er echt zin in had en ik was helemaal zen aan het spelen. In tijden van crisis ben ik daar zo dankbaar voor.

Tweedehands All Stars kunnen overkopen

Ik denk dat jullie ondertussen allemaal wel weten hoeveel liefde ik heb voor Converse. Ik draag ook niks anders meer aan mijn voeten. Mensen verklaren mij zot. Door de winter en zomer draag ik Converse. Er mag tien centimeter sneeuw liggen of het mag dertig graden zijn. Converse it is. Er was iemand die ze verkocht omdat ze ze niet graag droeg en ik kon ze dus voor een veel voordeligere prijs overkopen. En dat terwijl ze nog maar een keer gedragen zijn. Een gelukje, dat is het 🙂

Zeveren met mijn zusje

Ik slaap met mijn zusje op kamer en ik vind dat niet erg. We hebben een hele goeie band en we doen vrij veel samen. Nu is dat wel anders natuurlijk. Maar ook als we samen op de kamer zijn kunnen we echt de domste dingen zeggen of de stomste uitspraken maken of echt serieus zeveren. Het eindigt meestal dat we allebei de slappe lach hebben en dat is nu echt goud waard.

Digitaal tekenen met mijn tablet

Vorige week kreeg ik te horen dat ik gevoelige pezen heb in mijn pols. Dat is een hele stomme plaats om pijn te hebben als je graag tekent, maar het is niet anders. Omdat ik mijn pols niet meteen de volle lading wilde geven, besloot ik mijn tablet (letterlijk) van onder het stof te halen. Bij digitaal tekenen moet je niet constant stiften open en dicht doen en een stylus weegt ook veel minder in je hand. Als je pijn hebt aan je hand en pols scheelt dat wel. En ik ben ook zo’n perfectionist die duizend keer wisselt van stift om mijn verloop of schaduw netjes te krijgen. Dus dat is al helemaal niet goed voor mijn hand. Misschien kan ik in de toekomst die twee combineren. En aan digitaal tekenen zit weer een uitdaging, dus laat maar komen.

Om tien uur ‘s morgens in blote armen lopen buiten

De lente is in het land en we hebben al hele mooie dagen gehad. En ook daar ben ik heel blij mee. Er is een moment geweest dat ik om tien uur ‘s morgens naar de bakker ging op mijn vrije dag. En ik kon in blote armen gaan en dat was zo fijn! Volgende maand is het weer zomer. Het zal een hele rare zomer worden met de lockdown, maar het zonnetje is altijd iets om blij mee te zijn.

Wat maakt jou gelukkig in deze tijd?

5 thoughts on “Kleine gelukjes | 3

  1. Wat een leuk lijstje! Van mij ook in T-shirt buiten kunnen ‘s morgens en dan het liefst buiten kunnen ontbijten, heerlijk!

  2. Dat laatste vind ik ook echt mega fijn! En vooral dat het dan gewoon echt super aangenaam is buiten. Niet te warm, niet te koud. Dat gevoel doet mij dan altijd een beetje aan vakantie en kamperen denken :p

  3. Heerlijk zo’n kleine gelukjes! En oeh tweedehands all stars kunnen kopen, waauw 😉

  4. Fijn om deze kleine gelukjes weer te lezen! Ik kan er ook zo van genieten dat het warm is, dat maakt me echt heel blij!

  5. Aw wat een fijne post dit! Mijn kleine gelukjes?
    Dat Noa het zo goed doet (naast het krijgen van tandjes, wat een hel is)
    en dat ik weer fijn kan lezen en helemaal even weg kan zijn van alles.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: