Week in beeld | 20

Wat was dit een fijne week! Dat het mijn verjaardag was zat er ook wel voor iets tussen natuurlijk, maar toch. De dagen errond waren ook heel fijn. Het weer zat goed, mijn mentale gezondheid ook. Ik hoop dat dit een tijdje mag aanhouden, maar ik ben al heel dankbaar dat ik zo’n fijne week heb gehad. Elke goeie week is er eentje. Ik heb daardoor ook niet zoveel foto’s omdat ik vooral aan het genieten en beleven was, maar dat is juist goed. De beste momenten zijn degene waarin je vergeet je telefoon erbij te pakken denk ik dan zo.

★ Mijn week begon ermee dat ik een broodje ging eten met een collega. We zijn beide jarig in dezelfde week, dus vandaar. Ik was alleen door mijn trein te vroeg in het station, dus daar heb ik iets aan gedaan. Nog een halfuurtje in de Starbucks gezeten. Het was een genietmomentje voor mezelf. Het mirakel was ook dat mijn naam volledig juist was. Het bewijs staat niet op foto, dus je moet het maar zo geloven haha. Het was een gezellige lunch, maar ik heb goeie collega’s en ik besef dat ik daarmee mijn pollekes mag kussen. In de namiddag ging ik werken, het was ondanks het weer niet zo heel druk. In mijn pauze ging ik in het zonnetje zitten wat ondanks mijn lange broek heel fijn was.

★ Ik herinner me vrij weinig van dinsdag, waarschijnlijk omdat ik niet veel speciaals heb gedaan. Het was ook een vrij normale laten dus vandaar. Ik nam ook niet echt memorabele foto’s of iets. Het is niet elke dag feest met toeters en bellen natuurlijk.

★ Woensdag alweer. Ik kan me ook weinig herinneren van woensdagochtend en dat is gewoon omdat het een normale ochtend was zonder veel speciallekes. Ik maak nu al een tijdje weekoverzichtjes en het is meestal wel zo. Ik herinnerde me wel dat ik voor ik ging werken eventjes in de zon wilde zitten. Maar het was zo warm dat ik gewoon van de eerste keer naar de winkel ben gegaan. Op woensdag start mijn shift namelijk een halfuur eerder en daardoor ben ik altijd te vroeg in de stad waar ik werk. Ik weet wel dat ik heel hard heb gelachen met mijn collega waarmee ik werkte die middag. We zijn twee dagen later en ik krijg nog steeds een grijns van oor tot oor als ik daaraan terugdenk. En een glimlach, want ik heb de beste collega’s. ‘s Avonds was ik best wel moe en deed ik niet veel speciaals meer.

★ The big day! En ook de warmste dag van de week. Ik verjaar echt al twee jaar op een rij in een hittegolf. Ben benieuwd of ik dat record nog langer kan maken volgend jaar. Maar daar gaan we nog niet aan denken. Het gaat al snel genoeg. Ik ging lunchen met mijn beste maat in een van mijn favoriete restaurantjes. En het was heel lekker! Sowieso was het al meer dan een jaar geleden dat ik daar was geweest dus genieten deed ik sowieso. We zaten buiten in de schaduw, wat te doen was. Later op de dag werd het steeds warmer, soms echt onaangenaam warm. Ik trakteerde mezelf op een boek en haalde nieuwe sneakersokjes. Ik draag niks liever, ook niet in de winter. Ik maakte een salade met couscous, komkommer, feta en tomaat en die was zo lekker! En ik heb ook nog nooit zo zwaar de slappe lach gehad met mezelf tijdens het koken. ‘s Avonds zat ik nog eventjes buiten en werkte ik mijn tekening af. Het konijntje is volledig met links getekend. Ik ben best wel trots. Het is nog niet mijn eigen niveau, maar het is een mooi begin.

★ Door een shiftwissel had ik voor het eerst in tijden nog eens de vroege shift. Het deed best wel raar om zo vroeg op te staan, en door de hitte had ik maar iets van drie uur geslapen. Pijnlijk weinig. Shift is gelukt en goed gegaan, en vroege shiften gaan altijd vrij snel. Voor ik het wist zat ik te wachten op mijn trein naar huis. In de namiddag haalde ik wat slaap in, wat nodig was. Nadien maakte ik me klaar, want ik ging met mijn beste vriendin pizza eten voor mijn verjaardag. Het was zalig. Heel veel gelachen, veel bijgebabbeld. Na al die stress en drukte van de lockdown waren die etentjes wel welkom. Zowel die van vandaag als gisteren. Toen ik thuiskwam was ik moe, maar schreef toch nog dit overzichtje voor een deel. Ik ga nog een paar hoofdstukjes lezen en dan slapen denk ik. Het is mooi geweest voor vandaag.

★ Van het weekend heb ik geen foto’s gemaakt. En dat betekent niet dat het een slecht weekend was, absoluut niet. Het was een relaxed weekend vooral. Eentje waarin ik het foto’s maken gewoonweg vergat. Op zaterdag gingen we naar de bibliotheek, waar er weer dingen versoepeld zijn. De vorige keer moest je je boeken in een bak leggen om ze in te dienen, nu kan je ze weer gewoon inleveren als vroeger. De pijltjes en route zijn er wel nog, maar dat vind ik niet erg. Zoals ik al zei, ik ben dankbaar dat hij weer open kan en mag zijn. In de namiddag deed ik inkopen en bakte ik voor het eerst in mijn leven krieltjes in de pan. Voor herhaling vatbaar trouwens. Al bij al een fijne zaterdag

★ Ik kreeg zaterdag van mijn baas te horen dat ik ook zondag thuis was. Fijn, een dagje om bij te komen van alle drukke dagen. Natuurlijk was ik blij dat dat allemaal weer mag en kan, en dat ik mijn vrienden terug heb gezien. Maar ik moet ook altijd bijkomen van dat soort dagen. Zondag was daar ideaal voor en ik heb ook een rustige dag gehad. Ik las mijn boek uit, tekende wat en schreef een blogje. Tegen de avond deed ik nog een paar kleine aanloopjes, en werd ik aan de kassa uitgescholden door een andere klant. Ik ga niet online zetten wat hij zei, maar ik was best wel geschrokken. Ja oké, ik geef toe. Ik had mijn mandje niet echt correct gezet en dat had ik wel moeten doen omdat ik zelf in een winkel werk. Maar dat is nog altijd geen excuus om zulke taal uit te slaan. Buiten dat voorvalletje was het een prima zondag en een prima week trouwens. Ik hoop op nog zo’n weekje.

Hoe heb jij de hittegolf ervaren?

5 thoughts on “Week in beeld | 20

  1. Jammer van die boze mens op zondag maar gelukkig was de rest van de week, inclusief je verjaardag wel fijn! Blij om dat te lezen ^^

    1. Ach ja, het hoort erbij zeker? Meerendeel van die week was gewoon superieur dus ik kijk daar maar naar 🙂

  2. Dat is steeds vaker een risico hé dat onze verjaardagen in een hittegolf vallen. Ik heb het zelf ook al enkele keren gehad en toen zag ik het echt niet zitten om het huis nog warmer te maken door taart en zo te gaan bakken. Gelukkig zijn er ook lekkere alternatieven waar je geen oven voor nodig hebt. De frietjes op je hamburger-foto zien er super lekker uit.

    1. Ja inderdaad! Maar vorig jaar was ik niet vrij op mijn verjaardag. Ik bak ook geen taart, wij halen er meestal in een huis. Maar het etentje met mijn vrienden (zowel donderdag als vrijdag) waren zo gezellig! En die frietjes waren ook heel lekker 🙂

      1. Super om dat te horen. Zowel dat je van je verjaardag en etentjes hebt genoten dan dat de frietjes even lekker waren dan dat ze er uit zagen. 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: