Week in beeld | 21

Deze week was mentaal wel een goeie, net zoals afgelopen weken. Daar ben ik heel dankbaar voor. De pijn en vermoeidheid zijn er helaas nog steeds, maar ik wilde een weekoverzichtje maken deze week. Dus here I am. Ik ging in verband met die twee ook naar de dokter. Ik weet op het moment van schrijven nog niks omdat het nog moet komen. Maar uiteindelijk lees je het wel in het overzichtje wel. Verder was het weer niet echt zomers, maar als het dat maar is.

★ De week begon en ik ging eerst een paar boodschappen doen. Ik had nog een paar dingen nodig en ik had tijd omdat ik vroeg uit mijn bed was. Daardoor kon ik op mijn gemak kijken wat ik nodig had. Thuis tekende ik nog wat op mijn iPad met een fruitsapje dat ik ook mee had gebracht van de winkel. Ik werkte verder aan een ideetje dat ik had gekregen zondagavond. In de namiddag kwam mijn pijn op en daardoor was het niet altijd een makkelijke shift. Maar het is gelukt. Door het weer is het best welke een rustige werkweek.

★ Dinsdag startte iets rustiger, geen boodschappen nodig. Ik had wel pijn en was moe van de eerste minuut. Helaas. Daarom heb ik me ‘s morgens maar eventjes op de zetel genesteld met een boek, zodat ik niet te veel van mezelf vroeg. Ik smeerde een paar boterhammen als lunch en ging toen werken. Om mezelf wakker te houden op de trein heb ik getekend, want ander zou ik nog meer moe zijn als ik op mijn werk was. Ik was te vroeg, dus ik besloot nog eventjes in het zachte zonnetje te zitten. Het was niet veel, maar wel fijn. Draait allemaal om de kleine dingen. Het was ook rustig die middag, maar ik weet wel dat ik op een gegeven moment nog iets van drie uur moest werken en niet meer kon van de pijn. Ik had zoiets van; ik kan niet meer. En ik heb heel vaak pijn en ik ben snel moe. Maar ik denk niet zo snel dat ik niet meer kan. Ik ben echt geen opgever. Dat was ook het moment dat ik besliste om een afspraak te maken bij de huisarts. Ik hoop dat het iets tijdelijks is, maar dit wordt een gevalletje ‘hope for the best, expect the worst’. Ik ben best wel bang om eerlijk te zijn, maar we zien wel wat het wordt.

★ En toen brak de helft van de week aan. Voor mij ook de laatste werkdag voor mijn dagje thuis. Ook nu deed ik niet veel ‘s morgens, want ik had pijn. Ik ging wel werken en ik was kapot. Zowel tijdens als na mijn werkdag. Doodmoe en veel pijn. Het lichtpuntje was een hele lieve klant die ons heel erg bedankte voor ons harde werk tijdens de crisis. Daar word ik dan weer blij van. En ‘s avonds was mijn bestelling van Lush binnen. Ik bestel best wel veel omdat een warm bad heel goed is voor mijn rust en ik met hun bath bombs ontspan. Ik doe dat ook niet maandelijks. En ik heb ondervonden dat een warm bad helpt tegen mijn pijn. Meestal als ik een bestelling doe, bestel ik ook een paar dingen voor mijn zusje. Dus niet alles is het mijne. Ik maakte ook twee broodjes mozzarella waar ik altijd van geniet.

★ Vorige week donderdag deed ik letterlijk niks, maar deze week wel. Ik weet niet meer wat ik ‘s morgens deed behalve langer slapen. In de namiddag gingen we een paar papieren wegbrengen voor mijn kleine broer. Het mannetje gaat al naar het middelbaar wat schocking is. Mijn kleine broertje. Hij gaat niet maar mijn middelbare school van de laatste drie jaar, want dat is de ver weg. Maar wel naar de school waar ik vroeger verzorging deed. Er was een leerkracht die me na al die jaren nog herkende en dat vond ik wel leuk. In de avond deed ik een paar boodschappen met mama.

★ En toen brak de dag aan waar ik tegenop zag. Maar het moest gebeuren. Mijn dag startte maar weer eens met een doktersbezoek voor de pijn en vermoeidheid. Wat hij heeft gezegd wil ik voorlopig nog niet kwijt, maar er zijn wel verdere onderzoeken gepland. De voorlopige diagnoses zijn niet dodelijk of besmettelijk, dus maak je geen zorgen. In de namiddag ging ik werken, en het was een gekke shift want mijn kop zat vol door het doktersbezoek. Maar het is gelukt. ‘s Avonds deed ik geen klop meer

★ Weekend. Op zaterdag las ik vooral veel, ik las weer een boek uit en begon aan een nieuw. Ik zat ook eventjes buiten maar niet lang, want er was veel wind en ik was bang dat ik door die kou weer pijn zou krijgen. Maar ik heb alsnog best. El veel gelezen. Net zoals iedere zaterdag deed ik inkopen, hoewel het deze keer wel meeviel omdat ik al best veel dingen in huis had. Ik kreeg ook een klein paniekmomentje toen ik weer pijn kreeg door boodschappen doen. Niemand heeft het echt gemerkt, maar ik heb het wel gevoeld.

★ Van zondag heb ik wel foto’s maar de collage is niet overgezet op mijn iPad voor some reason en ik ben te moe om hem erbij te pakken. Het was toch niet zoveel bijzonder want ik stond een hele dag in de winkel om te werken. Bij ons in België zijn sinds zaterdag mondmaskers verplicht in de winkel, ook voor het personeel. Het was wennen. Ik ben het al een stuk gewend want ik reis heel veel met het OV. Maar toch, negen uur mondmasker is wel anders dan twintig minuten trein of bus. En nu zijn we avond, ga ik mijn pyjama aandoen, lezen en slapen. De week is weer voorbij. Op naar een nieuwe.

Wat was jouw favoriete dag van de afgelopen week?

4 thoughts on “Week in beeld | 21

  1. Wat vervelend dat je pijn hebt, mag ik vragen waarom je altijd pijn hebt? Ik heb ook hsp kenmerken, daarnaast heb ik 22q11 ds. ik volg je nog niet zo lang vandaar de vragen denk ik.
    Neem gerust een kijkje op mijn website weet niet of de link het in mijn naam doet

    1. Van 22q11 heb ik wel eens gehoord. Ik weet niet meer precies wat het is, maar ik heb er wel al van gehoord. En wat betreft mijn pijn, ik weet het zelf niet. Daarom ben ik dus bezig met de dokter, om erachter te komen wat het probleem is. Maar daar weet ik zelf dus ook nog weinig van

      1. Hoi sorrie voor laten andwoord. Nee 22q11is een onbekend syndroom ik moet erg letten op mijn energie en wat ik doe als ik te veel doe word ik ziek if kan ik niks meer. Het is lastig uit te leggen idd wat ik heb. Er is een website wat je kan bezoeken erover steun 22q11 maar iedereen is anders in zijn kenmerken er zijn vele gradatie. Ik schrijf er een beetje over op mijn blog in wat ik kan vertellen uit mijn ogen. Ik leer weer van jou omdat ik ook hsp kenmerkingen heb. Bedankt voor jou mooie verhalen ik ben er niet zo goed in maar doe mijn best vind het okk wel leuk 🙂

  2. Oh, daar is Harry weer. Ik ben mee voor je aan het duimen dat de dokter je binnenkort kan melden dat het iets is dat verholpen kan worden. Zodat je gewoon van een warm Lush-bad kan genieten omdat het ontspannend is en niet omdat je pijn hebt. Vorige week maandag kwam een vriendin op bezoek die ik sinds half februari niet meer had gezien en het was heel fijn om nog eens met haar te kunnen bijpraten. Zaterdag ging ik met manlief naar de Standaard Boekhandel. De tweede winkel die ik bezoek sinds het hele Corona-gebeuren en toen kwam de uitbater even dag zeggen en vragen hoe het met me ging. Super lief!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: