Week in beeld | 26

Afgelopen week koelde het eindelijk een beetje af. Ik ben fan van goed weer en je hoort me niet klagen. Maar het was wel een beetje te veel van het goeie. Mijn week startte ook goed, ik had verlengd weekend. Ik had al weekend sinds vorige vrijdagavond, dus ik had vier dagen na elkaar vrij. Wat zeker welkom was en waar ik zeker van genoten heb. Voor de rest was het geen echt bijzondere week. Ik heb wel beter bijgehouden wat ik heb gedaan, dus dat alleen al verdient een kus van de juf en een bank vooruit :p

IMG_2392

★ Zoals ik al zei, mijn week startte met een vrije dag. Nadat ik me had aangekleed en gewassen en ontbeten, besloot ik eerst naar de bibliotheek te gaan. Er was een boek dat ik te laat had weggebracht en er was dus een boek aan het lopen. Dus ik heb dat boek eventjes binnen gebracht. Toen ik aankwam stond er echt een rij van meer dan 15 mensen, en ik had echt zoiets van, oh god. Maar gelukkig kwam er daarna iemand naar buiten van de bibliotheek zelf. Als je enkel je boeken kwam inleveren, nam hij ze mee en hoefde je niet te wachten. Ideaal! Het zonnetje scheen, dus ik wandelde door naar de zeedijk en ging een uurtje wandelen. Ik dacht dat ik door de pijn niet ver ging kunnen wandelen, maar uiteindelijk heb ik verder gewandeld dan ik verwachtte. Een kleine herinnering dat ik sterker ben dan ik denk. In de namiddag klasseerde ik mijn eigen papierwerk, rekeningen, loonbrieven, papieren. Alles wat bij adulthood hoort. Verder was het de normale gang van zaken. Wat tekenen, chatten, lezen. Voor het slapengaan keek ik een aflevering Trinkets op Netflix.

IMG_2393

★ Mijn laatste dag van mijn verlengd weekend. Maar het was fijn en ik heb genoten. Ik startte mijn dag door nog eventjes in mijn bed te lezen, wat fijn was. Dagen die starten zonder vliegen en rushen, heerlijk. Alleen al daarom is het het waard om iets vroeger op te staan. Helaas denk ik daar niet aan als ik op de snooze-knop druk en me omdraai. Ik merkte wel dat ik voor some reason down opstond, dus ik besloot mijn social media eventjes dicht te laten tot ik me beter voelde. Ik ontbeet, kleedde me aan. In de namiddag haalde ik als troost mijn favoriete salade bij de broodjeszaak, met mozzarella. Ik eet zo goed als geen zuivel meer, maar ik heb wel gemerkt als ik heel af en toe iets met zuivel eet dat mijn maag het wel trekt. En zoveel kaas zat er niet in die salade. Het heeft wel geholpen, ik voelde me beter nadien. Daarna ging ik de stad in omdat ik nieuwe broeken wilde halen. Maar ik vond niet echt iets moois. Wel heb ik een jogging gescoord die echt hemels zit. Die is ook handig voor als ik een dag in bed spendeer, dan heb ik een comfy broek om te lezen. Daarnaast vond ik een nieuwe hoodie en mondmaskers. Dat laatste is noodzakelijk in deze tijd. Ik heb met de regenvlagen van afgelopen tijd ontdekt dat ik te weinig echt goeie dikke truien heb. En gezien ik hoodies zalig vind, besloot ik maar weer eentje te kopen. Het grappige was trouwens dat op mijn jogging zo op het been staat ‘training time’. Heel grappig, want ik ga alles behalve actief zijn in dat ding.

IMG_2394

★ En toen was het weer tijd om te werken. Het weekend was officieel voorbij. Maar daar kan ik niet over klagen na die dagen thuis zijn. ‘s Morgens ging ik langs bij de huisarts. Ik had maandag gebeld met hem, vanwege mijn onderzoeken. Omdat ik nog tot september moet wachten tot het ziekenhuis me kan helpen. En dan moet ik nog bellen voor een afspraak, dus het kan nog twee maanden duren. Ik zag dat niet meer zitten, dus toen vroeg ik of hij me kon helpen. En he could. Hij heeft me doorverwezen naar een dichter ziekenhuis wat wel vrij is. 1 september starten mijn onderzoeken en kan ik aan de slag. Ik vind het spannend, maar aan de andere kant kijk ik er ook naar uit. Piekeren over wat het probleem is, of het al dan niet chronisch is. Het is soms echt zwaar. Ik ben een optimist en ik probeer dingen altijd van de zonnige kant te bekijken. Maar het is mooi geweest. Als het echt chronisch is dan kan de dokter me niet genezen, maar ik kan wel medicatie krijgen, ik kan begeleid worden. En dan zijn al die brandende vragen in mijn hoofd weg. In de namiddag ging ik werken, en het ging gewoon zijn gangetje. De normale woensdagmiddag routines. ‘s Avonds liet ik mijn favoriete restaurant thuisbezorgen. Uiteraard werd het deze keer wel de plantaardige versie. Hij was niet verkeerd, maar ik moet wel nog wennen aan al die andere smaken.

IMG_2395

★ Donderdag was normaal mijn vrije dag. Dat lees je goed, was. Ik werd ineens opgebeld omdat onze jobstudent ziek was en of ik wilde komen invallen. Nog geen half uur later zat ik op de trein naar mijn werk, ik at een broodje in het station. Ik ging die dag boodschappen doen omdat er echt letterlijk niks meer in huis was (van mijn eten bedoel ik dan) en dat ging dus ook niet door. Maar ik kan niet klagen, ik werk zelf in een supermarkt. Ik was te vroeg in de winkel, waardoor ik op mijn gemak mijn boodschappen kon doen. Uiteindelijk was het een rustige middag, ik ben wel een uurtje eerder gestopt. Ik wilde mijn collega’s helpen, maar mezelf ook compensatie geven. Dat deed ik door dat uurtje eerder te stoppen. Een uur is niet veel denk je, voor mij maakt dat wel een verschil. Een uur eerder op de trein, een uur eerder thuis. En sowieso, vanaf ik op de trein zit kom ik tot rust. Raamstaren met muziek, zalig. Give me more. Dus nee, mijn ontspanning begint niet thuis. Meestal al op de trein  want ik kom enorm tot rust van treinritten of busritten.

IMG_2396

★ En toen waren we alweer vrijdag! Ik heb in het begin van de week notities getrokken maar dat bleef helaas niet duren. Ik denk ook niet dat ik veel heb gedaan vrijdagochtend, anders zou ik het me wel herinneren. Het zonnetje scheen dus ik ging in korte mouwen naar buiten. Ik heb een hele tijd terug een shirtje van The Care Bears besteld bij Pull & Bear en sindsdien is het echt een van mijn favoriete shirtjes. ‘s Middags was het ook niet zo druk, dus het was een chille dag. ‘s Avonds keek ik volgens mij nog eventjes Netflix op mijn iPad in bed.

IMG_2397

★ Donderdag had ik in alle drukte niet gezien dat Media Markt me een berichtje had gestuurd. Mijn trouwe laptop was gerepareerd! Een tijd terug is hij kapot gegaan, blijkbaar had de bovenkant een duw gehad waardoor mijn halve scherm zwart was. Ik hou van kunst, maar niet op mijn laptop haha. Ik was verbaasd dat het zo snel ging, want we leven in een tijd van crisis en ik herinner me dat het soms best lang duurt voor je toestel hersteld is. Natuurlijk begrijp ik dat wel, ik ben niet de enige met een kapot toestel. Ik ben vooral blij dat ik dit weekoverzichtje aan het afwerken ben op mijn trouwe laptop. Want ja, ik mocht mama haar laptop gebruiken en ik had mijn iPad. Maar misschien is dit gewoon een gekke trek van mij, ik werk het allerliefst op mijn eigen laptop. Het stomme was dat toen ik mijn reparatie wilde betalen om mijn laptop mee te nemen naar huis, ik ontdekte dat mijn portemonnee thuis lag. Stom. Gelukkig wilde mama hem brengen, waardoor ik alsnog met laptop naar huis kon. Toen ik van de bus kwam zat ik in een gigantische regenbui. We zijn beide ongedeerd thuisgeraakt, ik kletsnat en mijn laptop nog droog en beschermd. Anders had ik wel een probleem. Ik speelde een uurtje sims (want dat had ik echt heel hard gemist!) en in de namiddag deden we boodschappen. ‘s Avonds deed ik wat blogwerk en relaxte ik.

IMG_2398

★ Het was werkdag vandaag, de hele dag. Ik stond down op, waar ik ook de oorzaak niet van wist. Maar het is goedgekomen. Ik ben begonnen met Pokemon Go te spelen terug, don’t judge me. Mijn kleine broer speelt dat ook en zijn vrolijkheid maakte dat ik me beter voelde. Daardoor kon ik met goeie moed vertrekken. Ik vergat mijn mondmasker toen ik de deur uitging, maar had gelukkig een reserve mee. En zo ging ik werken. Zoals altijd vloog de zondag weer voorbij. ‘s Avonds maakte ik een rijstsalade met tomaat, boursin, spek en kruiden. In Boursin zit zuivel, want dat is kruidenkaas. Ik hoef zuivel niet volledig te mijden, maar ik moet er wel grenzen in trekken. Deze week heb ik niet kapot veel zuivel gehad en het meeste waar wel zuivel in zit eet ik plantaardig. Dus daardoor was deze maaltijd wel een mogelijkheid. Het was een receptje van Lekker en Simpel waar ik een paar ingrediënten heb uitgehaald. En het was welkom na een lange dag werken. Op naar een nieuwe week!

Hoe was jouw week? 

%d bloggers liken dit: