Tijd voor herinneringen!

Wie mijn blog al langer volgt weet dat ik hou van terugblikken. Een van de redenen dat ik blij ben dat ik terug online ben is dat ik weer elke dag een reminder krijg van Facebook wat er een jaar geleden gebeurd is. Als ik het online gegooid heb natuurlijk. Ik hou er ook van om herinneringen vast te leggen. Wat dat betreft ben ik een materialistisch persoon, dingen waar een herinneringen vasthangen kan ik heel moeilijk weggooien. Vandaag deel ik graag een paar herinneringen op beeld!

★  Brugge met mijn vrienden
De eerste foto is nog niet zo lang geleden gemaakt, ik was met mijn beste vriendin in Brugge. Sowieso vind ik uitstapjes naar Brugge met mensen waar ik om geef altijd geweldig. Brugge is echt de stad die mijn hart heeft gestolen. Door de schattige straatjes en huisjes. En ook gewoon, meer dan de helft van Brugge is erfgoed dus er mag helemaal niemand iets aan breken. Brugge heeft iets schattigs. Dus Brugge kon niet ontbreken in mijn foto’s.

Parijs in de middelbare
In februari 2018 had ik studiereis met mijn klas, eigenlijk met meerdere klassen die meegingen. Ik heb sowieso heel veel fijne herinneringen aan mijn middelbare schooltijd, vooral aan de laatste drie jaar. Ik zou het zo weer overdoen. Parijs was natuurlijk niet zomaar school, maar echt in het buitenland. Het was een hele fijne tijd en ik denk er nog steeds met een hele grote glimlach aan terug. En met een warm hart. De foto is gemaakt in Musée d’Orsay, wat vroeger een treinstation was. Eerlijk, dat merk je aan het gebouw.Maar het is zo mooi. Natuurlijk zijn we ook in het Louvre geweest, maar ik wilde niet cliché doen. En bovendien was Musée d’Orsay gewoon mijn favoriet van de hele reis. In het museum hangen best wel veel bekende kunstenaren. Atlhans, hun werk. Er hangt werk van Van Gogh, Manet, Edvard Munch, Mondriaan, Degas… dus het is wel de moeite als je echt van kunst houdt. Maar gewoon ook de omliggende herinnering aan Parijs is iets waar ik nog met veel plezier aan terugdenk.

De wandelingen met opa
Toen mijn opa nog thuis woonde, wat nu al meer dan een jaar geleden is, gingen we vaak wandelen met mijn opa en zijn hond. Kwispel. Inmiddels leeft mijn opa ook niet meer, waardoor deze herinnering nog dierbaarder is. Ik weet dat hij er altijd enorm van genoot, en dat deed ik ook. En met Kwispel had ik ook een hele goeie band. Ik kon gewoon niet anders dan deze foto erbij steken. Voor altijd in mijn hart ♥

Etentjes met vrienden en dierbaren
Deze foto is gemaakt op mijn verjaardag, ik was met mijn beste maat gaan eten bij Jilles. Jilles is een hamburger-restaurant, mijn favoriet. Het was ook echt heel warm die dag want we zaten midden in een hittegolf. Het was een fijne verjaardag en ik heb genoten. Maar sowieso gaan eten met dierbaren en vrienden geniet ik altijd van. Zeker nu het na zo’n lange tijd weer kan en mag. Natuurlijk met de nodige maatregelen, maar dat nemen we er bij.

Illustraties maken
Ik denk dat die foto geen uitleg nodig heeft. Tekenen en dan vooral illustratief is mijn passie, ik zou niet weten wat ik zonder zou doen. Het wasbeertje op de foto heb ik getekend in de week van de plechtigheid van mijn opa. Ik weet nog hoe opgelucht ik me voelde na het tekenen. Dat is een mooie reminder dat ik alles aan kan, zolang ik maar mag tekenen. En dat ik sterk ben.

Lezen!
Bij deze vier foto’s heb ik eigenlijk foto’s bij elkaar gezocht van kleine gelukjes waar ik altijd blij van word. Natuurlijk kan een boek ook niet ontbreken in die reeks. De laatste tijd vind ik het zo fijn om in mijn bed te lezen en helemaal op te gaan in het verhaal. Het boek op de foto is niet mijn favoriet, dat zijn de boeken van Ransom Riggs. Ook zonder lezen zou ik niet overeind blijven. Vooral in de lockdown heb ik vaak gelezen om alles om me heen te vergeten. Dan bestond de hele pandemie niet, was het alleen mij en mijn boek.

Digitaal tekenen
Sinds een paar maanden teken ik digitaal, via Procreate op mijn iPad. Het is een stuk noodzakelijk voor mijn pols, de stylus ligt veel lichter in mijn hand. Maar er ging wel wat oefening aan vooraf. Mensen denken dat dat allemaal hetzelfde is, maar toch vraagt het een andere techniek om digitaal te tekenen. We zijn nu bijna drie maand verder en ik heb ondertussen een eigen stijl gevonden op mijn iPad, waardoor ik nu met nog meer plezier teken! Deze schattige Harry Potter was daa een begin van.

Vuurwerk!
Of het nu het vuurwerk met het nieuwe jaar is of vuurwerk in de zomer of feestdagen, ik hou ervan. Ik vind veel lawaai niet zo fijn, daar hou ik niet van. Maar voor vuurwerk zet ik dat met plezier aan de kant. De mooie spektakels in de lucht maken al die knallen meer dan goed. Ik maak ook heel graag foto’s als ik vuurwerk kijk, en dit is een van mijn favoriete foto’s.

Wandelingen in de natuur
Ik doe het veel te weinig, dat geef ik toe. Wandelen met dierbaren, alleen. Ik vind wandelen in de natuur zalig, lekker rustig. Als ik alleen ga wandelen heb ik vaak wel muziek in, maar alsnog is het heel rustgevend voor mij. En vaak heeft de natuur gewoon prachtige bloemen en creaties.

Mijn middelbare schooltijd
Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik genoten heb van mijn drie jaren die ik had in mijn tekenopleiding. Vroeger was het heimwee, nu is het een warme herinnering. De foto is minder scherp en kwalitatief, maar dat ligt aan mij. Ik heb deze foto gewoon van Snapchat afgeplukt. Op de foto is een stuk van het schoolplein zichtbaar. Waar ik heel veel tijd heb besteed in mijn pauzes. Nu ik die foto zo zie, kan ik alleen maar glimlachen. En stiekem doet mijn hart ook een heel klein beetje pijn.

Fotografie
Vroeger deed ik veel meer aan fotografie, vooral tijdens mijn middelbare schooltijd. Ook een stuk omdat dat een vak mijn schoolvakken was. Maar nu doe ik dat heel weinig. Toendertijd deed ik dat wel heel vaak met mijn zusje en we moesten altijd lachen. En we amuseerden ons ook altijd tijdens de wandelingen en het foto’s maken. Waren mooie herinneringen.

Herinneringen in de zomer
Ik ben een zomermens. De vierde foto is gemaakt in de zomer, ‘s avonds zelfs geloof ik. Die avonden waarin je ‘s avonds nog zonder jas of trui kan buiten zitten en genieten. Ik vind het zalig. Ik geniet daar zo van. Vandaar dat ook dat niet kon ontbreken in mijn foto’s. Het gras op de foto is ook droog, dat herinnert me ook weer aan alle hittegolven die we overleven deze zomer.

Mijn allereerste digitale tekening
De Corgi op de eerste foto had de eer om mijn allereerste digitale werk te zijn. Nu ik kijk wat ik nu kan en wat ik toen tekende is er wel een verschil. Maar je moet ergens beginnen toch?

Schaatsen met mijn zusje
Afgelopen feestdagen waren niet gemakkelijk. Het was de eerste Kerst zonder mijn opa en oma, waardoor ik me vooral een verdrietige Kerst herinner. Maar gelukkig waren er ook heel veel fijne momenten. Zo het schaatsen met mijn zusje. We maken altijd heel veel plezier met elkaar en zeker op de schaatsbaan.

Jacqueline
Tjah, deze kon niet ontbreken in mijn foto-reeks. Jacqueline is mijn maatje, mijn dierbare vogeltje. Hij kan niet praten maar hij slaagt er wel altijd in om me te troosten. Het is mooi hoe een band tussen mens en dier kan zijn. En ook al heeft hij soms gekke kuren en is hij soms verschrikkelijk luid, ik zou hem niet kunnen missen.

Bonny het konijn
Si
nds iets minder dan een jaar denk ik hebben we een konijn in huis gehaald. Bonny. In het begin was ze heel schuw en moest niks weten. Gelukkig kan ik best wel goed omgaan met dieren, waardoor ze mij ondertussen vertrouwt. Ook Bonny verdient een plekje in mijn foto’s, want ze is gewoon veel te lief. De manier ook waarop ze op de foto staat is geweldig.

Zoals ik al zei, ik vind herinneringen vastleggen en delen fantastisch. Dat ik nu 16 printjes heb om in mijn kamer te hangen vind ik geweldig. De printjes neigen heel erg naar polaroids en ook dat vind ik superleuk. Die camera is ook terug in de mode, maar hij is duur. Ik kan me ook voorstellen dat je wel leuke printjes wilt, maar geen dure camera. Daar is de oplossing nu. Fotofabriek.nl heeft de optie om Retroprints te maken, wat dus de dingen zijn die hierboven staan. Veel gemakkelijker en goedkoper! De foto’s worden op kwalitatief papier gedrukt en ze geven mij ook echt dat retrogevoel. De foto’s zijn ook op stevig papier gedrukt, en de foto is ook scherp. Al hangt dat laatste wel een beetje af van welke foto’s je zelf kiest natuurlijk. Je kan zelfs kiezen voor de Deluxe versie, die zijn groter en die zijn gelamineerd. Fotofabriek heeft een heel simpele editor waar zelfs iemand met weinig kennis van computers heel gemakkelijk mee aan de slag kan. De knoppen en beschrijvingen spreken voor zichzelf. En wat ik ook een pluspuntje vind, als je een foto uploadt geeft de editor zelf aan of de foto van goed genoege kwaliteit is. Natuurlijk kan je ook foto’s laten printen die van minder goede kwaliteit zijn, maar je bent wel gewaarschuwd. Dat is echt een voordeel, want daarmee vermijd je natuurlijk miskopen. Ik had mijn setjes dan ook al snel klaar. En zoals je wel merkt, ben ik er heel blij mee. Ik heb ze boven mijn bed gehangen, dan is het eerste wat ik zie ‘s morgens echt letterlijk al die leuke herinneringen. Beter start je dag niet toch?

Naast deze retroprints heeft Fotofabriek ook een hele resem aan andere producten. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan het laten maken door hen. Zelfs in deze bizarre tijd kun je gepersonaliseerde mondmaskers laten maken. Iets wat mij ook heel leuk lijkt voor als ik ooit op mezelf woon, is een foto op canvas te laten maken. Een grote dierbare foto. De tijd gaat gewoon zo snel, maar een foto op canvas helpt je die herinnering vasthouden en dat vind ik zo mooi. En voor wie geen gadgets of andere gekkigheden wilt, natuurlijk kun je ook simpel een fotoboek laten maken. Wat zou een site met een hele reeks aan foto-artikelen zijn zonder fotoboeken. Ik denk dat er voor iedereen wel wat wils is. Plus, als je een origineel en persoonlijk cadeau zoekt kan je hier ook terecht. Zoals ik al zei, de editor maakt het heel gemakkelijk en je hebt letterlijk binnen een paar muisklikken je artikel. Ik zal zelfs meer zeggen, ik zit zonder laptop. Ik heb de Retroprints gemaakt op mijn telefoon, wat nog kleiner is. En zelfs daar lukte het perfect. Nadat ik eventjes de foto’s bij elkaar had gezocht (wat nog de ingewikkeldste klus van al was, perfectionisme enzo…) had ik echt binnen vijf minuten mijn product klaar. Gewoon omdat het zo vlot gaat. De editor biedt zelfs eigen effecten aan, decoraties, teksten. Je kan echt wel een paar dingen ermee.

Dit artikel is in samenwerking met Fotofabriek.nl. Ik kreeg deze setjes gratis opgestuurd van hen. Ik beloof echter wel dat ik mijn eerlijke mening heb gegeven en ik professioneel ben gebleven.

Heb jij veel herinneringen in huis hangen?

 

2 thoughts on “Tijd voor herinneringen!

  1. Het blijft toch fijn om echte foto’s te hebben van leuke herinneringen die je ergens kan ophangen in plaats van ze alleen digitaal op je telefoon te hebben. Ik heb zelf een aantal foto’s van vakantie en vrienden ophangen in mijn kamer en ik moet altijd glimlachen als ik aan die herinneringen terugdenk. 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: