Favorieten van dit moment

Hi allemaal! Het is al een lange tijd geleden (of ik heb dit nog nooit gedaan, dat kan ook) dat ik eens een lijstje met favorieten dumpte op mijn blog. De laatste tijd heb ik er wel een paar ontwikkeld en die wil ik graag delen. Sommige zijn heel bekend, sommige ook niet. Er speelt nu ook niet gek veel in mijn leven door corona (suprise!) dus ik weet ook niet altijd goed wat ik kan delen. Maar dit dus wel. Let’s go!$

Photo by Xuan Nguyen on Unsplash

Animal Crossing
Ik heb een tijdje terug een Switch aangeschaft, omdat ik gamen wel leuk vind en een Switch is gemakkelijk op dagen dat ik pijn heb. Ik heb er toen ook meteen Animal Crossing bij gekocht als beginspel omdat ik daar van heel veel mensen al dingen over had gehoord en het mij heel erg leuk leek. Ik was juist, want ik word heel rustig van het spel en soms kan ik echt heel geconcentreerd bezig zijn met m’n eiland. Klinkt heel stom of onzinnig, maar dat is juist goed. Het leidt me meestal af van de crisis en dat heb ik nodig. Heel hard.

NSG (album)
Nog niet zo lang geleden brachten Nick & Simon hun nieuwe album uit, geinspireerd op hun grote helden. Simon & Garfunkel. Van Simon & Garfunkel ken ik maar een nummer, hun beroemde ‘Sound of Silence’. Maar Nick & Simon luister ik al sinds ik 15-16 jaar was. Heel veel van hun liedjes luister ik al jaren. Toen hun nieuwe album uitkwam keek ik daar enorm naar uit en er zitten echt een paar hele mooie liedjes tussen. Ze zijn allemaal goed, maar ik heb mijn favorietjes. Die ontdek je aan het einde van november zoals altijd. Het is inderdaad wel anders dan hun normale muziek. Maar ik vind het zeker niet verkeerd en geniet er enorm van.

Mijn Wake-Up Light
Ik kocht ook een Wake-Up Light. Dat is een lamp die vlak voor je opstaat (tien minuten tot een halfuur, dat kies je zelf) een zonsopgang nabootst in je kamer. En je wekt met een rustig muziekje. Ik merk zelf dat dat rustige muziekje al veel beter is voor mij om mee op te staan dan de agressieve wekker van mijn iPad. Maar ook de lamp zelf vind ik heel fijn. Heel vaak lig ik ‘s avonds een serie te kijken met enkel die lamp aan. Het was als doel om te stoppen met snoozen, dat doel is nog niet geslaagd. Maar daarvoor niet nutteloos. Als ik blijf liggen val ik niet meer in een diepe slaap omdat mijn lamp daarvoor te fel schijnt. Het was zeker geen nutteloze aankoop.

Een Echte Job (op VTM)
Waar bijna heel België verslaafd was aan uitzoeken wie er in de kostuums zat van The Masked Singer, had ik een ander favoriet programma gevonden. Helaas ook al afgelopen. In Een Echte Job gingen vijf BV’s drie weken stagelopen in de zorgsector. Ze kregen wel een spoedcursus en stonden altijd onder begeleiding van een mentor met diploma; Ik heb alle afleveringen gekeken en ik vond het zo mooi. En zoveel respect voor de zorg! Altijd al gehad trouwens, maar nu nog meer. Er zaten hartverwarmende momenten in maar ook hele zware momenten. Niemand z’n leven is altijd een feestje. En het was prachtig om te zien hoe de bekende Vlamingen hun ontpopten tot goeie verpleegkundigen. Ja, ik heb wel genoten van het programma.

M’n brief van het ziekenhuis
Dit is een heel raar iets om aan te kaarten in een favorieten-lijstje. Toch ga ik hem opnoemen. Ik kreeg onlangs de brief van het ziekenhuis met de datums voor verdere onderzoeken en die zijn voor januari en februari. Dat is nog een tijd, maar ik ben blij dat ik weer iets meer weet en iets heb om ‘naar toe te leven’. Ik ben zo weinig mogelijk bezig met die onderzoeken want dat is echt heel zwaar. Maar het is ook vermoeiend zo. Ik ben blij dat er nu datums zijn, dan heb ik iets om naar te streven. Ik kijk er wel naar uit, maar tegelijkertijd vind ik het ook heel eng.

Onze nieuwe combimagnetron
Vroeger hadden we alleen een magnetron. Microgolf zoals we dat in België zeggen. Dat zorgde wel eens voor problemen, want heel veel dingen moeten in de oven. Nu kan dat dus en ik ben er heel blij mee. Elke ochtend bak ik broodjes af als ontbijt en dat is fijn. Een oven in huis hebben is ook gewoon handig. Ik kook ook heel graag, maar vaak als ik dan aan een recept begin dan is het van ‘verwarm de oven voor op…’ en dan denk ik van, nope. Nu niet meer dus. Ben nog aan het wachten op een paar toebehoren (zoals een ovenschotel onder andere) maar we hebben er nu al plezier van. Ik kijk er ook naar uit om dingen klaar te maken die in de oven moeten. Want in koken heb ik wel een hobby gevonden. Ik kan nog wel eens onzeker zijn over wat ik klaarmaak, maar het lukt vaak wel goed.

Wat zijn jouw favorietjes van de laatste tijd?

4 thoughts on “Favorieten van dit moment

  1. Animal Crossing is echt zo’n fijne afleiding van alles! Ik kan er echt uren op spelen! Mag ik vragen vanwaar je Wake-Up Light is? Ik denk zelf al een tijdje van eentje te kopen of te vragen voor Kerst, maar ik weet dat ze niet allemaal even goed zijn.

  2. Ideaal een combimagnetron! Mijn favorieten deelde ik toevallig ook laatst op mijn blog, maar ik zal je een tipje van de sluier geven 😉 de zeepjes van Beesha zijn namelijk echt een favoriet geworden, net als de Latte’s van Nescafe

  3. Enerzijds jammer dat het nog een tijdje duurt maar gelukkig heb je nu wel concrete datums om naar af te tellen. Wie weet gaat het er nog sneller zijn dan verwacht. Ik had door het non-stop thuis zijn verwacht dat de tijd dit jaar heel traag zou verlopen maar eigenlijk gaat het minstens even snel als anders.

    Zo tof dat je nu ook allerlei ovenschotels en gebak kan maken. Voor we onze keuken lieten plaatsen hadden we ook een microgolf combi-oven en ik heb daar echt super veel verschillende zaken in klaargemaakt.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: