Tien onnuttige weetjes over mij

Hi allemaal. Ik vind het altijd leuk om dit soort dingen te lezen bij anderen. Zo leer je iemand toch beter kennen, maar zonder diepe zin. En ook zijn die kleine grappige feitjes net weer iets wat die persoon maakt wie hij of zij is. Zonder dat het echt grootste dingen zijn. Ik kan daar echt gefascineerd door zijn. Voor mezelf vond ik het iets lastiger om er te vinden, maar ik heb er toch tien bijeen gesprokkeld.

Photo by Estée Janssens on Unsplash

Meestal haat ik de nieuwste hits op de radio
Ik hou enorm van muziek, mijn koptelefoon is mijn beste maat. Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat hij een uur op mijn oren heeft gestaan. Wat zaterdag dus wel het geval was, ik kan het nog steeds niet geloven. Maar meestal heb ik een hekel aan de nieuwe hits op de radio. Niet omdat het geen mooie liedjes zijn, maar vaak omdat de radio ze vaak duizend keer op een dag draait. En daar word ik gek van. Of zoals ik het vaak zeg: daar krijg ik het schijt van. Vaak ook gewoon omdat de wilde melodieën, geluiden of de stem van de artiest op mijn systeem werkt. Ik heb absoluut niks tegen mensen die fan zijn van die artiest. Maar geef mij gewoon m’n eigen Spotify afspeellijst en dan ben ik gelukkig.

Ik hou niet zo van podcasts
Aangezien ik blogger ben lees ik ook andere blogs. Ik zit op social media. De nieuwe hype is podcasts en vaak vliegen de aanraders je om de oren. Ik heb het geprobeerd, echt waar. Maar ik heb de concentratie er niet voor. Veel liever luister ik muziek. Veel mensen vinden het fijn om tijdens autorijden of tijdens een busrit een podcast op te zetten. Eerlijk? Ik luister wel muziek tijdens mijn treinritten maar meestal droom ik weg ondertussen. Dus ik zou constant afgeleid zijn. Voor diezelfde reden heb ik ook geen abonnement (na zoveel boeken lezen kan ik dat woord nog altijd niet foutloos schrijven btw) op diensten die luisterboeken aanbieden. Ik zou de clou van een verhaal missen gewoon omdat ik afgeleid ben. Bij muziek vind ik dat niet zo erg, omdat ik meestal het liedje vanbuiten ken. Ik luister dagelijks muziek en veel liedjes staan al jaren in mijn afspeellijst. Dus nee, ik ben niet te winnen voor een podcast. Ik hou wel van inspiratie opdoen en nieuwe inzichten. Maar dat doe ik liever via blogs, tijdschriften en social media.

Je kan mij altijd rustig krijgen met ballads en rustige emotionele muziek
Over het algemeen krijg je mij rustig met muziek. Daarom is mijn koptelefoon mijn beste vriend. De laatste tijd word ik heel rustig van de muziek van Marco Borsato (natuurlijk!), Nick & Simon, Diggy Dex, The Script, Anson Seabra, Niels Destadsbader, Rhys Lewis en veel meer. Ik heb ondertussen een playlist speciaal met de liedjes waar ik kalm van word gemaakt als wapen in de lockdown. Maar als ik die allemaal moet opnoemen zit ik hier morgen nog. Vooral de eerste vier zijn cruciaal. Ik ben echt een persoon die als ze echt een moeilijk momentje heeft rustig kan worden van eens goed meewenen met muziek. Wandelen in de natuur met muziek is de beste combinatie ooit.

Mijn geheugen werkt op de meest dwaze manieren
Ik weet nooit waar ik mijn telefoon, koptelefoon, sleutels, horloge of wat dan ook heb gelegd. De essentials die ik nodig heb als ik ergens naartoe ga. De laatste tijd is dat beter geworden, maar ik kan me soms de dingen die ik een halfuur geleden deed niet meer herinneren. Maar als je mij vraagt wat ik pakweg vijf jaar geleden op m’n examen Godsdienst of mijn examen Nederlands heb geschreven, ik kan het woord voor woord citeren. Dat bedoel ik dus. Ik vind het wel grappig. Ik werk in een supermarkt, het heeft me een jaar gekost om eindelijk te onthouden waar welke wijn stond. Voor mij is dat allemaal een pot nat. Maar oke, het gaat al beter dan mijn eerste weken.

Ik ben mijn achtergrond van mijn telefoon/profielfoto/omslagfoto altijd snel beu
Ik ken mensen die jaren dezelfde profielfoto en omslagfoto hebben op Facebook. Ik ken ook mensen die jaren dezelfde profielfoto hebben op Instagram. Ik ken ook mensen die maanden aan een stuk dezelfde telefoonachtergrond hebben. Hoe doen die dat? Ik ben dat zo snel beu. Ik ben meestal mijn hoofd niet beu, maar gewoon de foto zelf. En dan wil ik weer iets nieuws. Nu heb ik al meer dan een jaar dezelfde profielfoto en omslagfoto. Maar dat is ook alleen maar door die social media detox hoor. Achja, er zijn ergere dingen in het leven zeker?

Ik word rustig van pendelen met het openbaar vervoer
Veel mensen vinden dit grappig. Omdat bussen en treinen vaak vertraging hebben en het altijd uitdraait op problemen. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar in mijn geval valt dat wel mee. Als ik een keer in de twee drie maanden echt pech heb dan is het ook veel. Ja, mijn trein heeft soms ook eens vijf minuten vertraging. Maar doordat ik altijd ruimschoots reken is dat nooit echt een ramp. Ik vind raamstaren met muziek altijd zalig en vind het altijd jammer als ik op bestemming ben. Hoe graag ik ook mijn werk doe of hoe erg ik ‘s avonds ook naar mijn bed verlang. Ik kan daar echt heel kalm van worden. Dat is ook de reden waarom ik vroeger een busrit van anderhalfuur verkoos boven de trein van een kwartier als schoolgaande. Ik werk in de zelfde stad als mijn middelbare school, maar de bus is nu niet meer haalbaar.

Een ongelofelijke obsessie met knuffels
Op dit moment ben ik 23. En toch kan ik er nooit aan weerstaan. Een schattige knuffel en ik ben verkocht. Zo zat ik een maand geleden met een teddybeer van 65 cm op de trein naar huis. We hebben allemaal wel een kinderachtig trekje toch? Ik word er gewoon heel blij van als ik op een bad pain day tussen al m’n knuffeltjes Netflix kan kijken of liggen lezen. Dat maakt mijn plekje heel knus. Ik moet soms een keer een hele dag in bed besteden voor mijn eigen bestwil, dus dan kan ik er maar beter een fijn plekje van maken toch?

Er staat altijd wel ergens een blauwe plek
Ik ben ongelooflijk onhandig. Ik stoot tegen kasten die al jaren op die plek staan, ik loop tegen deuren die er al jaren zijn. Elk meubel hier in huis heeft wel al een keer een stoot van mij gehad. Als ik dan ‘s avonds mijn pyjama aandoe vraag ik me soms af waar die plek ook weer vandaan kwam. In de winkel ook, ik werk er al meer dan een jaar maar ik slaag er nog steeds in om tegen het kassameubel te lopen of tegen een rek of het meubel met groenten en fruit. Afgelopen week hebben we verbouwd en staat er veel op een andere plek. Ik acht dat als een geldig excuus voor de komend tijd haha.

Ik betaal bijna nooit meer cash
Die gewoonte had ik al heel lang, gewoon omdat ik betalen met de kaart gemakkelijk vind. Maar die gewoonte is natuurlijk versterkt door corona. Nu vragen ze overal om contactloos te betalen zodat er zo weinig mogelijk contact is. Maar die had ik al en ik denk dat ik na corona zelfs die gewoonte nog zal hebben. Het enige moment dat ik wel echt cash geld op zak heb is als ik een middagje ga shoppen met iemand. Om mijn uitgaven in het oog te houden. Als ik met de kaart betaal dan besef ik niet hoeveel ik uitgeef, cash wel. Ja, ik ben daar heel slecht in.

Ik heb een haat/liefdesverhouding met mijn telefoon
Begrijp me niet verkeerd. Telefoons zijn heel handig en zeker een smartphone. Er zijn heel veel handige snufjes aan. Vooral het feit dat Google Maps me altijd kan redden of de app van het OV. Sinds de nieuwe update van Apple (iOS 14) heb ik ook mijn telefoon een opruiming gegeven en nu staat alles netjes zodat hij overzichtelijk is. Ik kan echt dagen hebben dat ik mijn telefoon het handigste ding op aarde vind. En andere dagen heb ik er genoeg van en moet hij zo ver mogelijk uit mijn buurt liggen. Maar dat hebben we tegenwoordig allemaal wel een beetje. Ik ben er wel meer mee bezig nu ik niet kan afspreken met vrienden door corona. Maar zoals ik al zei, daar ben ik waarschijnlijk niet de enige in.

Welk gek feitje van jezelf heb jij laatst ontdekt?

Kleine mededeling: Ja, hier zou een weekoverzichtje komen. Zelfde probleem als vorige keer, te weinig foto’s. De notities zaten wel goed deze keer. Maar ik heb eens gekeken, ik heb echt te weinig beeldmateriaal om er echt iets deftigs van te maken. Dus een nieuwe poging deze week. Het komt. Ooit haha.

One thought on “Tien onnuttige weetjes over mij

  1. Ik heb zelf nog geen enkele podcast beluisterd. Net als audioboeken spreekt het me gewoon niet aan. Geen flauw idee hoe dat juist komt maar dan luister ik liever naar muziek (in het openbaar vervoer vermits ik misselijk word wanneer ik daar lees) of ik lees wanneer ik ergens moet wachten.

    Blauwe plekken heb ik zelf ook regelmatig. Een tijdje terug nog een vrij grote en ik weet nog steeds niet zeker waar ik die heb opgelopen. Het zou nog goed kunnen dat ik ‘s nachts half slapend ergens ben tegengelopen toen ik naar de wc wandelde.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: