Week in beeld | 33 | Verlofweekje & geluk

Hi allemaal! Eindelijk ben ik er weer eens met een weekoverzichtje. Het vorige overzichtje dateert al van een maand geleden dus het werd wel tijd dat ik het weer oppakte. De afgelopen weken waren niet altijd even positief, toch is dat niet de reden dat ik geen overzichtje postte. Ik heb al vaker slechte weken gedeeld hier. De reden was vanwege de foto’s en notities. Ik maakte niet genoeg foto’s en aan het einde van de week had ik zoiets van, en nu? Dus dat was het probleem. Nu moet ik zeggen dat ik niet elke dag een bom aan foto’s heb gemaakt, maar wel genoeg om er iets moois van te maken. Deze week had ik verlof tot vrijdagmiddag, dus veel werken heb ik niet gedaan dit weekoverzichtje. Ik heb die week ook echt genomen als vakantie, dus verwacht geen gekke avonturen. Aan de andere kant, hoe kan dat ook in lockdown. We moeten het hebben van de kleine alledaagse dingen. Maar dat lukte deze week prima. Let’s go!

► Mijn weekoverzichtje begint met een vrije dag, gezien ik zondag vrij was. En eigenlijk was het een hele fijne start en ben ik blij dat ik hiermee de spits mag afbijten. Ik begon de dag met boodschappen doen. De grotere supermarkt is maar een halve dag open omdat het zondag is, dus ik ging mee om inkopen te doen. Meestal doe ik m’n inkopen gewoon op het werk, maar das een beetje lastig als ik in verlof ben. Ik haalde nieuwe shampoo, van een nieuw merk. Normaal gebruik ik Andrelon, maar die testen dus op dieren en dat wist ik niet. En daar ben ik tegen. Na mijn lunch maakte ik een cake klaar. Op social media kreeg ik best wel veel likes en bewondering, wat ik wel grappig vond. Ik heb er niet bij verteld dat het uit een mix kwam. ‘Grappig’ hoe je dat kan verdoezelen. Maar dat was dus wel het geval, ik was te moe om echt van scratch een cake te bakken. In de namiddag las ik m’n boek en dat was fijn. Het is een heel bijzonder boek, ik heb hem bijna uit nu. Lezen gaat niet meer zo snel als ik vroeger zou willen, maar ik ben tevreden met wat ik kan. 50 boeken per jaar is nog steeds heel hoog.

In de avond deed ik een dutje en had daarna een moeilijk momentje. Voornamelijk door de situatie op dit moment. Corona, maar ook m’n eigen lijf. Ik mis de tijd dat we naar buiten konden, elkaar konden omhelzen, spontaan konden gaan winkelen. Natuurlijk heb ik veel respect voor de mensen die iemand verloren hebben, in de zorg staan of ziek zijn. De dingen die ik mis komen wel terug. Veel van bovenstaande dingen niet meer. En mijn eigen lijf. Het idee dat dit misschien voor altijd is. Ik mis de tijd dat ik duizend dingen kon doen zonder op 1546 plekken pijn te hebben. Uiteindelijk is het wel overgegaan gelukkig en daarna ging ik nog eventjes bloggen.

► De dag erna was het ideaal wandelweer, niet te koud en toch een zonnetje. Met mama ging ik wandelen en we hebben toch zeker 2 uur gewandeld. Ik had pijn achteraf maar ik was ook trots dat dat gelukt was. En ik heb genoten van de natuur. Ook wandelen is echt iets waar ik van ben gaan genieten door de lockdown en wil ik blijven doen. In de namiddag vroeg mijn zusje of ik langs de zeedijk wilde met haar, dat hebben we gedaan. Onderweg pikten we een wafel op aan een van de kraampjes, waar ik natuurlijk van genoten heb en zij ook. Via de zeedijk wandelden we door de stad. Ik had wel gezegd dat ik alleen wilde als het niet te druk was, maar dat viel wel mee. Het was wel triestig om al die gesloten winkels te zien. Er waren wel nog winkels open, en ik had nog wel iets nodig dus heel ongelegen kwam het niet. Al bij al was het wel een fijne dag en het was heel lang geleden dat ik nog eens met mijn zusje op stap was geweest. Ik werd er ook weer aan herinnerd welke mooie band we hebben.

► En toen gingen we naar de tweede dag verlof. Ik speelde een uurtje Animal Crossing, wat fijn was. Animal Crossing is echt m’n redding geweest afgelopen tijd. Voor de rest keek ik Netflix op mijn bed, want daar had ik zin in. En het is mijn verlof dus waarom ook niet. De pakketjesdienst kwam langs want ik had een thermosfles besteld. Van Chilly’s dus. Ik heb heel gemakkelijk koud, vooral als ik moe ben. Dus nu kan ik thee vervoeren overal, vooral op het werk is dit welkom. Ik ben niet van plan me de kop te laten indrukken door mijn lichaam, maar we zullen zien wat ik over een halfjaar zeg.

Ik ging boodschappen doen en de natuur gaf een spektakel in de lucht. Daar geniet ik altijd van. Ik maakte voor de eerste keer een ovenschotel omdat ik nu de schotel in huis had. Irene kreeg de eer want ik heb een receptje van haar blog gekozen. En het was heel lekker! Voor herhaling vatbaar, en eigenlijk ook niet zo heel moeilijk als je een beetje overweg kan met de keuken. Ik maakte dus een ovenschotel met groentjes en penne. Zeker een aanrader!

► Ik sliep uit tot acht uur. Ik wil altijd vroeg opstaan maar volgens mij ben ik gewoon geen ochtendmens en moet ik dat niet willen forceren. Bovendien is acht uur nu ook niet weer superlaat. Ik deed niet zoveel die dag, net zoals alle dagen in mijn verlof. Ik lag heel veel Netflix te kijken omdat ik daar zin in had. En die rust is heel fijn. Ik heb tijdens mijn verlof echt veel gelezen en daar heb ik wel van genoten. Vroeger las ik echt gemiddeld 70 boeken per jaar en dat lukt nu niet meer. Dat vind ik jammer, maar aan de andere kant is 50 ook een aantal op trots op te zijn. Maar ik wil wel kijken om die leesmomentjes terug meer in mijn week te puzzelen want ik geniet daar dus echt wel van. Zeker met lichtjes aan en mijn wake-up light aan. Dus dat is iets waar ik aan ga werken komende week. En wie weet als ik het zo volhoud lees ik over een paar jaar wel weer net zoals vroeger. We zullen zien.

In de namiddag deden we boodschappen bij Albert Heijn. Ik was vooral benieuwd naar hun assortiment met afbakdingen want we hebben natuurlijk nu een combimagnetron. Ze hebben veel meer dan onze supermarkt. En chocotwists! Die vind ik heel lekker, maar die vind je lastiger in winkels. De winkel waar ik werk verkoopt ze wel. Maar ja, daar ben ik veel mee in verlof he. Nu heb kan ik ze dus thuis afbakken. Niet te vaak, want ik probeer van de chocolade af te blijven. Maar af en toe mag wel. We gingen ook naar de GAMMA voor batterijtjes voor in de bel, maar de verkoper heeft de verkeerde meegegeven dus dat is niet zo handig. Het zijn ook batterijtjes die ik tot nu toe nog nooit had gezien in mijn leven. Maar dat zegt misschien weer iets over mij haha.

► Dit was de meest luie dag van ze allemaal, believe me. Ik kan ook niet geloven dat dit mijn gedrag was, maar ik heb er wel van genoten. Ik heb zeker van na het ontbijt tot laat in de middag Animal Crossing liggen spelen. Wel met pauzes om te eten. Zo verslaafd ben ik nu ook weer niet. Maar het was dus een evenement daar waardoor je speciale taken had. Er was een kok op het eiland en je moest ingrediënten verzamelen en niet alles was zo gemakkelijk te pakken te krijgen. Dus ja, ik ben wel eventjes bezig geweest. Voor wie Animal Crossing niet kent is dit een hele rare boel wat ik nu vertel. Ik ga ooit wel eens dieper in op het spel, maar niet vandaag. Ik besefte ook wel hoe hard Animal Crossing mijn redding was tijdens de lockdown. Niet perse dat ik er altijd naar uitkeek, ergens wel. Maar het spel maakt me rustig en dat heeft me echt gered tijdens de lockdown. En ik hoorde van vrienden dat er meerdere mensen zijn die door de lockdown zijn heen gekomen door Animal Crossing. Dus ik ben blijkbaar niet de enige haha.

Verder deed ik niet zoveel meer, het was ook mijn laatste verlofdag. Dat vind ik niet zo heel erg, ik ben altijd blij met rustdagen en ik kon het wel gebruiken ook. Maar ik kijk er ook altijd naar uit om terug aan de slag te gaan, m’n collega’s terug te zien. Dat zie ik als een positief iets, want daarmee merk ik dat ik op de juiste plek ben beland. ‘s Avonds skypte ik met mijn beste maat, nu afspreken niet meer zo simpel is. Op zich kan het wel, maar hij zit in de zorg dus het is druk voor hem. Ik kijk wel uit naar de dag dat we weer kunnen afspreken, maar dat zal niet voor direct zijn vrees ik.

► En toen was het weer tijd voor de normale routine. Heel kort deed ik een rondje op AC (ik ga het gewoon afkorten vanaf nu) omdat dat voor beloningen zorgt. Verder at ik ontbijt en lunch en maakte mijn thermosfles klaar voor de werkdag. Thee maken it is. Mijn nieuwe verslaving is trouwens Caramelised Pear van Pickwick. Je moet wel van de karamelsmaak houden want die is heel hard aanwezig. Het was een speciale werkdag want er moesten flyers uitgedeeld worden omdat we dit weekend feestweekend hebben. Dus ik heb redelijk wat van mijn shift geflyerd en daardoor ging de tijd heel snel voorbij. Maar dat doet hij altijd op een vrijdag heb ik gemerkt. Voor de rest was het een normale werkdag. Ik moet wel nog steeds wennen want heel de winkel is verbouwd haha. Ik ben net na de verbouwing in verlof gegaan dus ik ben de nieuwe winkel nog niet gewend. Maar dat komt wel goed. Ik krijg al niet meer zoals vorige week hoofdpijn door alle nieuwe prikkels dus das een stap vooruit. Voor anderen is dat heel normaal maar bij mij is een verandering altijd wennen. En ik raak dan ook veel gemakkelijker overprikkeld. ‘s Avonds had ik een moeilijk momentje, maar dat werd opgelost door schattige parkietjes op Youtube. Veel mensen zoeken puppy-video’s op. Bij mij zijn het parkieten. En het liefst van al halsbandparkieten.

► Doordat zaterdag al standaard m’n vrije dag is was ik weer vrij vandaag. Ik was niet van plan veel te doen, heb ik ook niet gedaan. Ik had wel een paar pijntjes, geen al te erge gelukkig. Ik zag in mijn mails dat mijn reservatie bij de bibliotheek binnen was, dus ik ging hem meteen ophalen. Sinds een jaar heb je geen drie weken de tijd meer en anders ga ik het vergeten. Maar die kosten worden wel aangerekend. Ik ging naar de bibliotheek voor een boek en kwam met drie thuis. Goe bezig Nikita. Maar zo weet ik ook weer wat gelezen komende weken. Verder las ik mijn boek uit, dat was nummer 55 van dit jaar. Ik hoop heel stiekem misschien de 60 nog te halen. Maar dat zullen we wel zien. Tijdens het lezen ging de zon onder en dat zorgde opnieuw voor een magische lucht. Ik kwam ook helemaal tot rust. Nadat ik mijn boek heb uitgelezen heb ik nog eventjes niks gedaan en gewoon genoten van de muziek in mijn oren. Momenten met muziek in m’n oren zijn absoluut de beste. Verder deed ik blogwerk voor dit weekoverzichtje en ging ik niet al te laat mijn bed in want morgen is het werkdag. Op naar een nieuwe week. Dat hij ook maar zo fijn mag zijn als deze week, want dat was hij.

Wanneer ging jij voor het laatst naar de bibliotheek?

3 thoughts on “Week in beeld | 33 | Verlofweekje & geluk

  1. Fijn dat je even lekker een paar dagen vrij was. Lekker alleen doen waar je zin in hebt!
    Animal Crossing hoor ik echt heel veel positiefs over. Ben er inmiddels wel nieuwsgierig naar geworden!

  2. Leuk om te lezen dat je zo van je vrije dagen hebt kunnen genieten. Frustrerend hé dat het lezen meer energie lijkt te kosten waardoor je sneller afgeleid wordt en dus minder kan lezen. Ik denk dat ik volgend jaar een heel lage reading challenge ga instellen want eigenlijk doe ik vooral mee aan die challenge omdat je dan aan het einde van het jaar een leuk overzicht hebt op wat je juist las. Een pak minder dus dan anders dit jaar. Cijfergewijs vind ik dat niet erg maar ik vind het wel jammer dat ik hierdoor minder afleiding kan vinden door weg te duiken in een boek. Mijn laatste bezoekje aan de bibliotheek is al heel lang geleden vermits ik zoveel mogelijk eigen ongelezen boeken wil lezen. Ik denk dat het nu bijna een jaar geleden zal zijn .

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: