Week in beeld 61 | Moeilijke dagen gehad

Hi allemaal! Vorige week kwam het overzichtje precies een dag te vroeg zag ik, maar deze week komt hij weer op de normale dag. Ik had een foutje gemaakt bij het inplannen denk ik. De week die gepasseerd is was niet een van de makkelijkste. Dat terwijl ik toch wel genoeg blije momentjes gehad heb. De laatste tijd ligt mijn mentale gezondheid een beetje in de knoop, terwijl ik niet zo goed weet waarom. De moeilijke momenten zijn gelukkig niet overheersend. Ik hoop ook dat het niet erger wordt, maar dat zien we komende weken wel weer.

Mijn zondag begon eigenlijk wel goed. Rond 10 uur zat ik met mijn vriend te ontbijten in een klein restaurantje niet zo ver van mijn oud werk. Het voelt trouwens nog steeds pijnlijk om te zeggen dat het mijn oud werk is nu. Ik had heel veel zin in wentelteefjes, het waren wel serieus dikke exemplaren. Wel lekker! Zeker met de Nutella en chocoladesaus was het een vullend ontbijt. Neem daar nog eens een gezonde smoothie met framboos en banaan bij, en het was compleet. Heeft me wel zeker gesmaakt! Het is ook altijd leuk om iets te gaan eten in die straat want de meeste uitbaters of mensen die daar werken zijn klanten van me geweest.

In de namiddag kwamen mijn zus, haar lief en mama naar ons toe en gingen we samen lunchen en daarna iets drinken. Het lief van mijn zus wilde heel graag poolen en dat kon ook. Uiteindelijk heb ik het ook een paar keer geprobeerd, ik ben geen kampioen erin. Maar we hebben wel goed gelachen. Het was gezellig en dat is wat telt natuurlijk.

Maandagochtend had ik controle in het ziekenhuis, voor de laatste keer! De dokter heeft nog een laatste keer naar de wonde gekeken maar die is prima aan het genezen. Voorlopig moet er nog wel een verband rond ter bescherming want om de wond bloot te laten is het nog te vroeg. Hij is nog te fragiel daarvoor. Dus ik was heel erg blij! De controles gingen gelukkig door in het ziekenhuis dicht bij ons huis, maar tis toch weer iets dat kan afgevinkt worden. Nu is het gewoon geduldig afwachten op het herstel van de wonde en van de breuken. Maar dat komt wel goed. Ik voel meestal al geen pijn meer er aan, of ik moet echt lomp zijn en ergens tegen stoten of ze forceren. Maar dat probeer ik dus niet te doen.

Na de consultatie gingen ik en mijn vriend nog een wandeling maken. Een stukje door de stad, maar ook over de dijk. Hij was vrij en ging mee naar het ziekenhuis. We wandelden ook op een stuk waar ik zelf heel weinig kom. Maar die stilte, rust en het geruis van de zee was echt rustgevend. Reminder voor mezelf dat ik vaker daar moet wandelen. Het was in elk geval een hele fijne start van de week. Na de wandeling gingen we lunch eten bij een Chinees restaurant en in een ander restaurantje nog iets drinken. Daarna heb ik mijn vriend afgezet aan zijn trein en ben ik zelf naar huis gegaan, want ik was moe. Vooral van de wandeling. De stappenteller die dag stond op 17,500 stappen en meer. Maar het was het waard, want ik heb er zeker van genoten.

Dinsdag heb ik een hele dag in bed liggen gamen, want daar was ik wel aan toe. Ik heb ook werkelijk een hele dag gegamed, normaal komt er altijd wel iets tussen. Ik heb dinsdag zelfs de moeite niet gedaan om mijn normale kleren aan te doen, ben een hele dag in pyjama geweest. De dag erna had ik wel afspraken staan. Ik moest ‘s morgens in het ziekenhuis zijn voor een afspraak bij mijn psycholoog en voor de eerste sessie relaxatietherapie. Het was gek, maar aan de andere kant deed het ook wel deugd. Woensdagmiddag deed ik niet zoveel speciaals meer, ik denk zelfs dat woensdag mentaal niet de beste dag was. De kast in de gang is ook in elkaar gestort, maar hij was volgens mij gewoon van slechte kwaliteit. Dus mijn ouders konden een nieuwe gangkast bestellen. Het is eerder een rek geworden, maar het is voor de jassen en tassen dus dat valt wel mee.

Woensdagavond was de lucht heel speciaal. Het leek net alsof we in de bergen zaten, en daar moest ik een foto van hebben. Dat maakte mijn dag dan wel weer een beetje beter.

Donderdagochtend ging ik naar de fysiotherapeut, het was iemand anders want de vaste persoon die mij behandelt is in verlof. Dat werkt ook natuurlijk. Toen ik terugkwam in het station had mijn trein vertraging en de volgende kwam pas over een half uur. Wat op zich een geluk bij een ongeluk was, want ik had al de hele week zin in Starbucks. De stad waar ik woon heeft geen Starbucks dus. Voor het eerst in mijn leven dronk ik een Pumkin Spice Frappuchino. Hij was wel echt lekker. Ik kan me voorstellen dat dit warm ook heel lekker is, maar ik had zin in ijskoffie dus. Na mijn koffie ben ik op de trein naar huis gesprongen. Die e-reader ligt daar voor de sier want ik heb hem tijdens mijn bezoek aan Starbucks niet aangeraakt. Op de trein naar huis wel trouwens. Lezen gaat weer lastiger de laatste tijd, maar dat komt wel weer terug.

Komende week heb ik geen plannen. er staat maar een afspraak gepland en de rest is allemaal vrije tijd. Behalve dat ik dit weekend bij mijn vriend ben en volgend weekend ook. Dus het wordt waarschijnlijk een rustige week. Mijn zus moet ook gewoon weer naar school dus zij is er ook niet meer om dingen samen mee te doen. Want dit weekend gaan ik en mijn vriend ook niet echt speciale dingen doen, waarschijnlijk in de zetel hangen met Netflix. Wat ik prima vind. Ik vind terrasjes doen met mensen heel leuk maar sociaal doen is ook vermoeiend. En zondag (vandaag dus) is hij zelf aan het werk dus dan heb ik het rijk voor mij alleen.

Ik wens jullie een fijne week toe!

9 thoughts on “Week in beeld 61 | Moeilijke dagen gehad

 1. Balans kan idd wel eens key zijn, teveel sociaal zijn kan voor mij ook wel eens uitputtend zijn. ‘t Is nog effe lastig lees ik voor de rest, maar het gaat de goede richting uit 🙂 Keep going!

  1. Tis idd nog effe lastig maar er is misschien beterschap op komst. Ga er nog niet te veel over delen (iets met het vel niet verkopen voor de olifant geschoten is). Ik doe mijn best. Merci voor je mooie reacties altijd, vind ze altijd heel fijn om te lezen

  1. Dankjewel! Voor jou ook een fijne week. Ik lees heel vaak je blog en de dingen die je op Instagram post. Heel veel respect voor jou als persoon!

  1. Dankjewel! Het hoort een beetje bij hoogsensitief zijn ook hoor, dus ik ga er nooit echt aan ontsnappen. Ik hoop dat jij een mooie week hebt! 🙂

 2. Ben hier wat laat maar ben een inhaalmanoeuvre aan het doen qua blogs lezen, haha :p
  Die speciale lucht hebben we hier een paar dagen geleden ook eens gehad!
  Ik vind sociale activiteiten eigenlijk ook bijna altijd heel vermoeiend. Ook al geniet ik er vaak ook van.

  1. Haha, tis niet erg. Vind het lief dat je toch nog reageert. Beter laat dan nooit. En ik vind speciale luchten altijd een gelukske. Merci voor je reactie en een fijne week. Heb jouw blog ook al gelezen vanmorgen maar moet nog reageren 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: