De bloggers-meeting!

Hi allemaal! Als je een van mijn blogcollega’s volgt of meerdere zul je wel al gehoord hebben dat we een meeting hebben gehouden afgelopen weekend. Mijn blog was wat stil, kopje zat een beetje te vol vorige week. Vandaar. Ik hoop gewoon terug te bloggen zoals voor die week, maar dat zal mijn kop uitmaken. Merk dat te veel social media me wel irriteert dus dat blijft waarschijnlijk stil. Let’s go!

Al een tijdje lag het plan op tafel. Irene en Robin (ik link later in deze post alle blogs bij de mensen) hadden de organisatie op zich genomen. Al snel werd ook duidelijk dat Gent de gemakkelijkste plek zou worden aangezien dat het meest centraal lag voor iedereen. Het deed heel raar om in Gent terug te zijn na twee jaar. Ik heb een half jaar in Gent aan de hoge school gezeten, maar die studie zette ik stop omdat het me ongelukkig maakte. Sinds mijn uitschrijving ben ik niet meer in Gent geweest. Dus het deed raar om daar weer te zijn. Al kreeg ik wel het besef cadeau erbij dat ik nu heel veel gelukkiger ben. Beter in mijn vel zit, het leven beter gaat en ik echt gelukkig ben. Daar was onze meeting dus ook goed voor.

Irene en Robin reden zelf naar de zaal als ‘welkomstcomité’. Ik reisde samen met Shirley en Amber naar het zaaltje, wat gelukkig nog gemakkelijk te vinden was. Het was spannend, maar zo leuk! Voor mij voelde het op geen enkel moment ongemakkelijk of akward, dus dat was fijn. Het hielp natuurlijk wel mee dat we allemaal bloggers zijn en die hobby schept meteen al een soort band. Al zijn er sommige van ons die al heel lang niet meer netjes geblogd hebben. De bloggers op pensioen zoals we ze noemden. Grapje, het was heel gezellig. De meeste mensen waren ook gewoon precies zoals ik me voorgesteld had. Niet iedereens blog ken ik al jaren of heel lang, maar ik heb de blogs van de mensen die ik minder goed kende wel opgezocht voordien. Het klopte. Dat vind ik ook zo mooi aan bloggen, het is anders dan Youtube maken. Het was ook grappig om te horen dat Amber me blijkbaar al kende van toen ik vroeger boekblogger was. Voor wie het niet weet, ik heb zeven jaar een boekenblog gehad. Ik had niet verwacht dat er nog iemand die blog zou kennen want zo groot en bekend was hij niet. Hoogsensitieve Held is dat ook niet, maar ik heb hier wel iets meer bereik dan vroeger op Sensitive Booknerd.

Ik heb zoveel geleerd door de jaren heen van andere bloggers. Over bloggen zelf, wat ik zelf wil met mijn blog maar ook dingen over het leven, waardevolle inzichten. Daar ben ik zo dankbaar voor! Het was ook fijn dat er een paar ‘kwetsbare’ momenten waren of dat er over blunders of domme momenten werd gebabbeld. Dat is misschien de grootste les die ik heb geleerd van bloggen (en die nog eens werd benadrukt toen op de meeting). Niemand is perfect en we doen allemaal maar iets. Ik dacht vroeger dat ik de enige was die soms nog onstabiel in het leven staat of in het volwassen zijn. Of dat ik de enige ben met bepaalde angsten, die dingen heeft meegemaakt. Maar dat is niet en dat voelt minder alleen. En niet alleen dat: ik voel me ‘normaal’ daardoor. Vroeger toen ik als kind of tiener gepest werd zeiden mensen altijd van ‘op een dag ga je jouw mensen ontmoeten’. En net als ieder ‘raar’ advies waar je niks mee kan op die leeftijd luister je daar niet echt naar. Maar het is me altijd bijgebleven. Nu op 24-jarige leeftijd kan ik zeggen dat dat waar is. I’ve met my people. Soms krijg ik zulke mooie reacties op mijn blog en dan val ik soms nog van mijn stoel van verschot. Zijn die mooie woorden of complimenten echt voor mij? Het gaat er in eerste instantie natuurlijk om dat je jezelf accepteert en dat doe ik ook voor een groot stuk. Maar een mens is ook gemaakt om verbonden te zijn. Zonder dat ontbreekt er een cruciaal stukje. Dus thanks people die er waren, thanks aan de twee organisators. Ik heb genoten. De meeting alleen al brengt een grote smile op mijn gezicht terug.

Toen we nadien maar met vijf overschoten hebben we buiten nog iets gedronken en dat vond ik ook heel fijn. Ik merkte dat ik mijn klop van overprikkeling begon te krijgen, Niks persoonlijks, ik doe het sowieso beter in kleine groepen. Over het algemeen heb ik van de hele dag genoten. Ik hoop jullie ook. We wilden ook heel graag een groepsfoto met iedereen, maar dat is mislukt.

Vind het ook grappig hoe mijn naamkaartje nog schoon op mijn trui hang en bij de rest niet meer :p

Van links naar rechts: RobinLaurenceIreneAmber (en haar tweede blog) – Fieke
De rest van de groep: LesleyShirleyTalitha

Het was een hele toffe dag! Hopelijk waren de anderen het daar ook mee eens. Zeker voor herhaling vatbaar!

27 thoughts on “De bloggers-meeting!

 1. Wat leuk om te lezen! Klinkt als een hele gezellige dag. Ik heb je blog net gevonden via Irene en ben direct fan 🙂 Ook heel fijn dat je, door weer in Gent te zijn, besefte dat je de juiste keuze hebt gemaakt door te stoppen met je studie. Heel herkenbaar ook die opmerking over dat je later je eigen mensen zou ontmoeten, ik heb dat vroeger ook veel gehoord. Wat fijn dat je je zo goed voelt nu en dat je blog zoiets moois voor je heeft bereikt!

  1. Dankjewel! Irene is ook fantastisch trouwens. Bedankt voor je mooie reactie en welkom op mijn blog! Ik hoop dat je het tof vindt om hem te lezen.

 2. Het was fijn om je erbij te hebben Nikita!! Well done ook, want da’s ook effe uit de comfort zone treden he 😉

  Ik moet zeggen, ik word zelf ook blij van hoeveel deugd het je heeft gedaan 😁 Daarvoor doen we het!!

 3. Ik heb je blog leren kennen door deze foto bij de deelnemers te zien. Leuk zeg :-). Wat geweldig dat je beseft dat je de juiste beslissing gemaakt hebt en je nu veel beter in je vel zit! Waar een tripje naar Gent al niet goed voor is 😉

  1. Dankjewel! Welkom op mijn blog! En ik wist ergens wel dat een tripje naar Gent het een en ander ging losmaken, maar gelukkig alleen maar mooie dingen

 4. 🧡
  Was leuk om je er bij te hebben, Nikita! 🙂 Ben ook blij dat je er zo van genoten hebt.

 5. Het viel mij ook op dat jij als enige op de foto nog een zichtbaar naamkaartje had :-).
  Zo’n fijne, warme blogpost. Wat je schrijft over ‘jouw mensen vinden’ is echt zo mooi gezegd!
  Ik vond het fijn om je in het echt te ontmoeten. Hopelijk komt er ooit nog eens vervolg aan de bloggersmeeting, want ik vond het ook wel fijn. Maar té grote groepen hoeven ook niet persé voor mij. Dankjewel voor dit leuke verslag van de minstens even leuke middag!

  1. Ik was onlangs aan het opruimen en de zak snacks aan het leegmaken en ik kwam hem terug tegen. Was een leuke verrassing! Ik zou het ook niet schrijven als ik het niet meende. Dus complimenten aan jullie allemaal. Het was tof om jullie allemaal te zien! Echt zalig, heb zoveel positieve energie eraan over gehouden!

 6. Wat heerlijk om te lezen zeg! En wat ben ik blij dat ik dankzij de andere deelnemers jouw blog ontdekte 🙂

 7. Leuk om bij jou ook te lezen over de meet. Zo te zien heb jij het ook heel erg naar je zin gehad. Fijn om te lezen dat het goed klikte tussen iedereen, maar had eigenlijk ook niet anders verwacht 😉 Hoop dat er ooit nog eens een meet komt en ik ook kan. Lijkt me heel leuk om iedereen ook te ontmoeten!

  1. Dankjewel! Ik ook niet, maar das toch altijd een beetje eng. De versie op mijn blog is wel de ongetemde versie van mezelf dus als mensen mijn blog leuk vinden zit er al veel goed. En veel bloggers volg ik ook al langer dus ergens voelde het alsof ik ze al kende. Ik denk dat dit in de toekomst nog wel herhaald gaat worden. En het lijkt me supertof om jou ook te ontmoeten!

 8. Héél fijn om te lezen, ook heel nuchter 🙂 hou ik wel van.
  Ik hou je blogje in elk geval verder in’t oog 😉

  1. Dankjewel! Ik hoorde vroeger als tiener en kind altijd het omgekeerde. Ik heb jouw blog ook toegevoegd aan mijn Feedly dus ik volg je blog 🙂

  1. Dankjewel! Ik vond het ook jammer voor de mensen die er niet bij konden zijn, maar ik begrijp ook wel als je niet kon komen. Wie weet inderdaad een volgende keer! In mijn ogen was het voor herhaling vatbaar dus you never know!

 9. Ik heb het idee dat ik het formulier helemaal gemist heb. Of ik zou het niet meteen moeten hebben ingevuld omdat ik nog aan het twijfelen was vermits ik niet goed ben in groepsontmoetingen – om het dan vervolgens helemaal te vergeten. Maar dankzij al de blogverslagen die ik nu lees ben ik wel een beetje aan het meegenieten van jullie offline ontmoeting. Zo fijn dat iedereen offline hetzelfde aanvoelde als online. Ik ben me nu ondertussen hoelang ik je dan al aan het volgen ben vermits ik je volgens mij al van vrijwel helemaal in het begin van Sensitive Booknerd volg.

  1. Ik was ook aan het twijfelen een beetje omdat ik dit soort dingen ook eng vind, maar ben wel heel blij dak het gedaan heb. Maar ik doe het net als jij ook beter in kleine groepjes of een op een. Ik denk dat je me nu al meer dan tien jaar volgt want Sensitieve Booknerd heb ik zeven jaar gehad. Eigenlijk wel gek dat we elkaar dan al zolang kennen. Waar bloggen al niet goed voor is! Maar zonder twijfelen een van de mooie dingen die mijn blog me heeft opgeleverd, dat ik jou heb leren kennen 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: