Hoe het is om terug aan het werk te zijn

Hi allemaal! Sinds een maandje ben ik terug aan het werk na toch wel een hele lange pauze. Ik kon niet anders, aangezien ik niet mocht werken nadat ik mijn vingers brak in de zomer. Daarnaast moesten ze ook gehecht worden, dus twas een genezing van lange asem. Dat verhaal kennen jullie inmiddels wel. Dus er zat wel een periode van drie maanden tussen. Een kleine update hoe het nu is.

Ik werk minder dan vroeger. Meestal werk ik 18u, het is nu wel al een paar weken dat ik 25 uur werk denk ik. Snel uitgerekend. Het brengt verlichting. Zowel mentaal als fysiek. Na drie maanden had ik er ook echt genoeg van om thuis te zitten. Ik hield me wel bezig natuurlijk, maar toch. Ik heb werk nodig voor de structuur in mijn weken. Voor het moment draai ik als flexi op mijn vorige werk, dus ik vang een paar shiften per week op die leeg staan. Fysiek gaat dat prima voor het moment. Er zitten af en toe zware dagen bij, maar het komt goed.

Doordat ik nu echt deeltijds werk voor het moment, gaat dat ook beter. Ik heb meer tijd om uit te rusten en terwijl kan ik ook nog een job doen die ik heel graag doe. Dat is trouwens niet de reden dat het wat stiller was op mijn blog. Ik neem wel de tijd om te schrijven. De inspiratie is soms weg. En om er dan een artikel uit te pushen dat eigenlijk nergens op slaat, daar doe ik niet aan mee. Maar er spelen ook een paar dingen in mijn hoofd rond bloggen. No worries, ik ga niet stoppen. Maar er zijn een paar dingen die ik wil aanpassen. Maar daar laat ik mijn hoofd nog eventjes over broeden.

Back to topic, ik kan dus genoeg rusten en tegelijkertijd ook mijn eigen leven leiden. Ik sprak een maand geleden soms over moeilijke weken, die zijn bijna zo goed als weg. Turns out dat ik echt aan het verlangen was naar terug een job hebben. Ik wil daarmee niet zeggen dat ik me nu altijd happy as f*ck voel, maar het is veel beter nu. En iederen mens heeft zijn moeilijke momentjes. Hoe hard ik ook roep dat je positief moet zijn, ik heb ze ook. Ik laat het minder zien in overzichtjes of online, maar de pijn is er nog steeds. Helaas. Maar die zal er altijd zijn, welke job ik ook ga doen. Dus ik moet er af en toe gewoon mee dealen en doorbijten. Maar een job hebben die je gelukkig maakt helpt wel mee. De grote pijnaanvallen zijn voorlopig weggebleven, maar ik heb al gemerkt dat als ik dat zeg dat ik de goden ergens daarboven trigger dus ik ga braaf mijn mond houden. We gaan hout vasthouden zoals wij dat in België altijd zeggen.

Dus al bij al is het positief. Voor mijn eigen mood, voor mijn lichaam lukt het ook prima. Het is wel weer leren managen. Zeker met koken en mijn eigen hobby’s. Ik moet weer jongleren om alles te doen passen. Vroeger was dat iets gemakkelijker. Omdat ik zeg wel dat het goed gaat, maar mijn lichaam is wel gevoeliger geworden. Tegenwoordig zijn het niet perse de gewrichten die pijn doen, maar wel de spieren.

12 thoughts on “Hoe het is om terug aan het werk te zijn

 1. Goed om te lezen dat het goed gaat qua werk! Ik kan me inderdaad voorstellen dat het fijn is om structuur in je leven te hebben en daarnaast geeft werk je ook het gevoel dat je op een bepaalde manier bijdraagt aan de maatschappij, wat ook fijn is. Ik hoop dat het zo goed blijft gaan 🙂

  1. Dankjewel! En inderdaad, het bijdragen aan de maatschappij is ook belangrijk voor mij. Maar niet alleen dat, ik heb die structuur nodig zoals ik al zei. Dankjewel voor je wens! Ik vind het altijd zo lief als mensen me dingen gunnen in reacties 🙂

 2. Ik kan heel goed snappen dat je op een bepaalde manier verlangde naar weer aan het werk gaan. Fijn dat het zo goed gaat. Duimen dat het zo blijft!

 3. Heel fijn om te horen dat de zware weken al even achter je liggen en ik duim en hoop me dat dat ook nog lang zo mag blijven. En áls er dan toch weer eens een periode komt dat het minder gaat, dat je die zo goed mogelijk doorstaat.
  En wat fijn ook dat je erachter bent gekomen dat werk zo belangrijk voor je is en zoveel verschil maakt. Dat is goed om te weten van jezelf 🙂
  Ik ben benieuwd welke aanpassingen aan je blog er broeden. Wie weet zien we er nog wat van! Dan kom ik hier zeker lezen erover. Fijn weekend alvast!

  1. Dat zijn echt superlieve woorden! Het komt wel goed. En wat betreft de aanpassingen, ik ben er zelf ook nog niet 100 procent uit, dus tzal met de tijd zijn als ik zelf weet wat ik wil. Mijn blog is me dierbaar dus de beslissingen errond ook. Ik ging je ook een fijn weekend wensen, maar das een beetje laat vrees ik.

 4. Dit vind ik tof om te lezen se! 🙂 Begrijpelijk ook dat je zin had om er weer in te vliegen maar ik ben blij dat je deeltijds werkt en genoeg tijd neemt om uit te rusten.

  1. Ik was zo blij toen ik dit las, das echt superlief! ❤️ Dat ik genoeg kan rusten is wel een opluchting, de balans tussen rust en werk is veel beter en das wat ik nodig had ook.

 5. Die structuur is echt één van de eerste dingen die je kwijtspeelt wanneer je langere tijd thuis zit hé. Op de duur gaan ook alle dagen op elkaar lijken en weet je soms niet meer zeker welke dag het nu juist is. Ik ben dan ook blij dat je terug kan gaan werpen én op het werk waar je graag bent.

  1. Das waar! En niet enkel structuur, ik ben gelukkiger als ik bezig kan zijn. Hele dagen thuiszitten zou echt niks voor mij zijn. Met alle respect voor mensen die door omstandigheden niet kunnen werken natuurlijk. Maar ik hoop dat punt in mijn leven zo ver mogelijk uit te stellen. Dankjewel voor je lieve reactie!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: