| Week in beeld 94 |

Het was mijn verjaardag de voorbije week! Helaas was het niet zoveel toeters en bellen zoals ieder jaar, want ik had het heel moeilijk en ik had eigenlijk geen zin in mijn verjaardag. Los daarvan waren er ook wel goeie dingen aan de week en ik had zeker wel fijne momenten. Onder andere ben ik bezig in ‘Loveless’ van Alice Oseman en dat boek wordt echt met de seconde herkenbaarder. En ik heb op mijn verjaardag heel veel lieve wensen gekregen en dat maakte het een stukje makkelijker. De week werd ook leuk afgesloten.

MAANDAG 20 JUNI 2022

Zoals altijd startte mijn week met een vrije dag, Ik probeerde drie keer te bellen naar de fietswinkel om te horen hoe het zat met mijn step maar het was altijd voicemail. Dus ik ben toen maar zelf naar de winkel gegaan. De bussen staakten ook dus het was eventjes puzzelen, maar ik ben er geraakt. Mijn krullen zaten heel goed die dag, wat me ook heel blij maakte! Toen ik bij de winkel aankwam had ik alles uitgelegd en zeiden ze -hoera!- dat mijn step gerepareerd was. Er moest eigenlijk niet zoveel aan gebeuren hoor, de band was bijna leeg. Maar ik had geen zin om te klungelen en vervolgens iets stoms te doen en mijn step daarmee naar de vaantjes te helpen dus vandaar.

Na de middag lag ik in bed met mijn e-reader, want ik had geen plannen meer. Ik las het laatste stukje van ‘The Falling in Love Montage’ van Ciara Smyth. Ik vond het op zich geen slecht boek, maar wel een voorspelbaar einde. Maar dat weet je gewoon als je de verhaallijn van dit soort boeken hoort, dat het waarschijnlijk voorspelbaar zal zijn. In de avond bestelden mijn ouders Mc Donalds en ik mocht mee bestellen. Het klein kind in mij kwam boven en ik maakte een smiley op mijn burger met saus. Soms vraag ik me af of ik wel echt 25 geworden ben en niet vijf haha. Oh well

DINSDAG 21 JUNI 2022

Zoals altijd begon vandaag ook de werkweek weer, maar pas de late shift. Dus ik deed ‘s morgens boodschappen. Ik weet niet waarom maar ik word daar de laatste tijd echt blij van. Volgens mij ben ik toch volwassen aan het worden 😜. Later op de dag ging ik gaan werken, eindelijk terug met mijn step! Het is een luxeprobleem natuurlijk, maar die step maakt voor mij veel dingen gemakkelijker. Ik ben minder afhankelijk van het openbaar vervoer erdoor en plekken die moeilijker bereikbaar zijn kan ik zo wel bereiken. Hij kan er in ieder geval weer een tijdje tegenaan nu. Na het werk spotte ik een mooie zonsondergang, wat me ook altijd heel gelukkig maakt.

WOENSDAG 22 JUNI 2022

Ik was dinsdagavond begonnen in ‘Loveless’ van Alice Oseman, waar ik een beetje spijt van kreeg want ik wilde het liefst van al het hele boek in een keer uitlezen maar dan ging ik tot een gat in de nacht liggen lezen. Maar echt, dat boek is zo herkenbaar! Ik zou het zelf kunnen geschreven hebben. Ik ben erachter gekomen dat Alice Oseman zelf ook aromantisch aseksueel is, dus dat verklaart heel veel. Het hoofdpersonage in het boek is eigenlijk ook bezig met haar ontdekkingstocht, maar de dingen die ze meemaakt en denkt heb ik ooit ook al in mijn leven gedacht. Ik kon dus niet wachten om verder te lezen! In de namiddag ging ik werken en las ik uiteraard nog eventjes op de trein. Het was niet zo’n hele drukke shift gelukkig, alleen had mijn lijf er niet zoveel zin in vandaag. In de avond bestelde ik pasta want ik had daar zin in.

DONDERDAG 23 JUNI 2022

De dag begon met fysiotherapie, het was een zeer vlotte sessie. Daarna reed ik met mijn step terug naar huis en ik denk dat ik bijna niks meer heb gedaan in de middag behalve wat chillen en tegen de avond flanste ik een pastasalade in elkaar terwijl ik met een klasgenoot van vroeger chatte. Ze vroeg hoe het met me ging en ik vertelde eerlijk dat ik dus bezig ben met mijn traumaverwerking en haar antwoord was zo lief! Ik weet niet veel zeker in het leven, maar wel dat ik de beste klasgenoten ter wereld had toen in de klas. Dus ik stond al glimlachend te koken donderdag. Het geluk was helaas van korte duur want ‘s avonds was ik met een vriendinnetje aan het chatten en het ging over mijn verjaardag. En toen heb ik een mental breakdown gehad (de tweede van deze week, de eerste was ergens dinsdagavond denk ik). Dus het was geen gemakkelijke dag, want de stemming overal was wel goed maar er zat toch een grijs randje aan.

VRIJDAG 24 JUNI 2022

Nieuwe dag, nieuwe kansen dacht ik dus. Mijn beste vriendin had een kaartje gestuurd voor mijn verjaardag wat ik ondanks de tegenzin wel heel lief vond. Zoals ik al zei, de lieve mensen en wensen hebben het toch wel iets beter gemaakt. Verder deed ik weinig speciaals en ging ik werken. De druk om er van mijn verjaardag een mooie en positieve dag van te maken was soms heel hoog maar aan de andere kant denk ik dat ik mezelf het mooiste cadeau aan het geven ben wat ik maar kan krijgen. Ik ben intens bezig met een traumatraject en hoewel het zwaar is, gaat het wel in kleine stapjes de goede richting uit. Zowel voor mezelf nu als toen, een beter cadeau kan ik haar niet geven. Herstellen. En daarna voor mijn dromen en doelen kunnen gaan. Het was een prima werkdag, maar ik was ook blij dat hij voorbij was.

ZATERDAG 25 JUNI 2022

Het was zover! Ik werd 25 jaar! Whoop whoop. Ik was al vrij vroeg uit mijn bed gerold want het is zaterdag en helaas werkdag. Maar ik vier het sowieso wel op een andere dag. Ik las op de trein nog een stukje in Loveless, en verder was het een prima werkdag. De meeste klanten waren goedgezind dus dat maakte het voor mij ook wel een beetje beter. Alleen was het echt druk dus ik kon bijna niks van de levering aanvullen. Naar de avond toe werd het door het weer een beetje rustiger, wat ook welkom was. In de avond bestelde ik sushi en omdat alle tweede klas wagons vol zaten en ik geen zin had om recht te staan, trakteerde ik mezelf op een ritje eerste klas om naar huis te gaan.

ZONDAG 26 JUNI 2022

The day after. Mijn collega en ik verjaren in dezelfde week dus we hebben toen zondag afgesproken om het samen te vieren. Het was een hele rustige dag, we hebben samen tapas gegeten, wat tv gekeken met een cocktail en ‘s avonds at ik daar en ging ik terug naar huis. Het was wel een gezellige dag en ik heb er zeker van genoten. We vierden thuis ook mijn verjaardag, dat kwam iets beter uit. We hadden een probleempje met de kaarsen dus we hebben het ook creatief opgelost. En na de taart spotte ik weer mooie kleurtjes in de lucht! Vooral paars en roze luchten zijn favoriet bij mij. Op naar een nieuwe week!

5 thoughts on “| Week in beeld 94 |

  1. Ik wens je toch neen héél fijne verjaardag toe, op welke dag je hem ook mag vieren én vooral nog vele gezonde jaren er bij 🙂

  2. Lijkt me wel gewoon een fijne manier om je verjaardag te vieren. Iemand die je graag ziet, lekker eten, beetje chillen en daarna nog taart! Van mij ook nog gefeliciteerd! Ik had je graag een kaartje gestuurd maar ‘t is er niet van gekomen. Volgend jaar! 🙂

  3. Wat is het fijn om een boek te lezen en jezelf in heel wat zaken te herkennen hé. Daar kan ik echt van genieten. Fijn dat je ondanks de tegenzin die dag toch nog een beetje van je verjaardag hebt kunnen genieten. Nogmaals proficiat met je kwart-eeuw verjaardag.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: