Week in beeld | 104

Van een paar moeilijkere weken gaan we naar een iets makkelijkere week. Wat ook wel welkom was eigenlijk. Hij was nog steeds heel druk, dat helaas wel. Dinsdag ging ik naar mijn psycholoog, waar ik wel aan toe was en sindsdien is er eigenlijk merkwaardig veel opgeklaard. Het voelt best wel onwennig aan eigenlijk. Op de goede manier wel hoor, maar tis een heel onwennig gevoel. Normaal hoor ik de stemmen van mensen uit mijn verleden in mijn hoofd en moet ik daar dagelijks mee vechten, deze week was dat niet zo. Ik heb er wel hard voor gewerkt dus daar ben ik heel blij mee. Verder was het eigenlijk niet zo’n hele boeiende week, en dat heb ik ook meteen gemerkt in het aantal foto’s want dat was echt slecht. Ik ga ook werken in hoogte en dieptepunten deze week, want dat is vandaag gemakkelijker.

★ HOOGTEPUNTJES

• Terug een sessie bij de psycholoog

Ik had terug een afspraak bij de psycholoog en het was geeneens een zware sessie, maar ik was wel blij dat ik weer eens kon babbelen. Het luchtte enorm op en gaf weer nieuwe energie en moed. Met die dingen in gedachten heb ik er ook voor gekozen om volgende maand terug te gaan, waar we vorige twee keren er en langere tijd tussen lieten. Maar ik mag niet klagen, er zijn veel dingen op hun plek gevallen en ik pluk steeds meer vruchten van mijn plantjes. Bij wijze van spreken dan

• Boekenpost

Tja, bij mij is ‘eventjes rondkijken’ op de site van Standaard Boekhandel nooit zonder gevaren. Voor ik het wist lagen er twee nieuwe boeken in mijn digitale winkelkarretje. In mijn verdediging: het zijn twee boeken die onze bibliotheek niet in hun aanbod heeft maar ik wel heel graag wil lezen. De dozen met het gekende uiltje, daar word ik altijd heel blij van. Nog blijer als ik in de winkel zelf ben, want niks heeft meer charme dan nieuwe boeken ontdekken in de winkel zelf.

• Een boek DNF’en

DNF’en betekent dat je een boek niet gaat uitlezen. Vroeger was ik daar heel koppig in en elk boek dat ik begon wilde ik ook uitlezen. Maar dat is niet echt bevorderlijk voor mijn leesconcentratie. Ik ben blij dat die koppigheid door de jaren heen gezakt is en ik er nu gewoon een ander boek bij pak. Ik lees heel veel en ik doe het graag, maar net als iedereen heb ik graag een boek op mijn schoot die mijn volle interesse heeft.

• Een pot Ben & Jerry’s in huis halen

Ik had al een hele week zin in Ben & Jerry’s en ook constant zag ik er reclame van of ik zag ze bij andere mensen hun boodschappen. Zoveel dat ik er ook zin in kreeg. Dus ik kocht mij zondag zelf een pot. Ik ben er nog niet aan begonnen, maar dat ga ik wel straks doen en ik heb er nu al zin in. Het zijn de kleine dingen in het leven kiddo’s.

• Mijn verleden dat eindelijk verwerkt raakt en ik die er rustiger onder word

Dit is natuurlijk een gigantisch lichtpunt, want ik heb er zo lang voor geknokt. Het voelt alsof ik na al die jaren weer vrij kan ademhalen, en tis een heel fijn gevoel. Je beseft pas welke steen er op je schouders lag, de moment dat hij eraf rolt.

★ DIEPTEPUNTJES

Survival mode die loskomt

Ik had het hier al een tijdje terug over, maar nu merk ik het ook echt pas dat ik uit survival modus kom. Dat betekent dat mijn lichaam na jarenlang ‘overleven’ eindelijk kan rusten. Houdt ook in dat ik nu extreem moe ben. Bovenop de normale vermoeidheid. Die vermoeidheid triggert weer andere klachten van mijn ziek zijn, dus tis soms echt feest. Ik probeer er zo goed mogelijk mee om te gaan. Omgaan met extreme pijnen en vermoeidheid is iets wat ik kan ondertussen, betekent niet dat ik het gewend ben of leuk vind. Maar ik heb het aanvaard.

Een drukke week gehad

Het was een hele drukke en volle week. Samen met die survival modus was dat niet altijd gemakkelijk, maar ik knok me er wel doorheen. Dat het in mijn hoofd iets rustiger was, maakte de zaken wel veel gemakkelijker.

Hoe was jouw week?

%d bloggers liken dit: