Oktober in boeken (en cijfers)

Lezen is een groot deel van mijn leven. Altijd al zo geweest. Ik heb de moeilijkste momenten in mijn leven doorstaan door met mijn neus in de boeken te duiken. En ik vond het eigenlijk niet kunnen dat boeken geen plekje op mijn blog hadden. Daarmee dat ik besloten heb om maandelijks een klein overzichtje te maken over wat ik heb gelezen/geluisterd. Ik track mijn leesgewoontes sinds kort met de app Bookly (#nospon, gewoon enthousiast). Waardoor ik een vrij correct overzicht heb.

★ CIJFERTJES

Ik las in totaal 4 boeken, goed voor 17u en 13 minuten aan leesplezier in oktober
Gemiddeld las ik 58 pagina’s per dag en het hoogst aantal gelezen pagina’s was 204 pagina’s. In totaal las ik 1810 pagina’s. Mijn hoogste aantal minuten per dag was 117 minuten (dus net geen 2 uur)

BOEKEN ★

Boyfriend Material – Alexis Hall (NL) ★ ★ ★

In het begin had ik wat moeite om erin te komen (waarschijnlijk ook door de taalwissel, ik lees bijna alleen maar Engels). Voor some reason heb ik deze in het Nederlands meegenomen uit de bibliotheek. Boyfriend Material is een fake dating scenario waarin een kerel die werkt voor een goed doel steeds meer donateurs wegjaagt door zijn roekeloze en slechte gedrag in de pers, want zijn ouders zijn beroemd. Als hij zich niet beter gaat gedragen, dreigt hij zijn job te verliezen. Hij begint met fake daten met een andere man, waardoor zijn imago en reputatie moet draaien. Als alle ‘problemen’ van de baan zijn, gaan ze ieder hun eigen weg weer. Tenminste, das de bedoeling. Ik ben op zich niet iemand die heel veel fake dating boeken heeft gelezen in mijn leven, maar ik kon me wel vermaken. Het is een vlot boek, luchtig geschreven. Er komen een paar zware thema’s aan bod, maar die hebben niet echt de overhand. En fijn dat hij ook LGBT is. Die representatie hebben we nodig.

Clap when you land – Elizabeth Acevedo (EN) ★ ★ ★

Bij deze heb ik me eigenlijk een beetje laten leiden door anderen, want ik heb er veel goeds over gehoord. Het was op zich geen slecht verhaal. Het gaat over twee meisjes (je wisselt constant tussen de twee perspectieven) wiens vader overleden is. In een vliegtuigcrash. Er is alleen heel wat gaande, want de twee meisjes weten niet van elkaar dat ze zussen zijn en leven ook echt elk in een ander deel van de wereld. Er worden geheimen bovengehaald, mysteries ontrafeld en natuurlijk volledig in de rouw. Het was geen slecht boek, maar ik had veel moeite met de schrijfstijl en de manier waarop het verhaal gebracht werd. Het verhaal zat goed in elkaar en de emotie was zeker voelbaar. Niet helemaal mijn boek door de schrijfstijl.

How to make friends with the dark – Kathleen Glasgow (EN) ★ ★ ★ ★

Dit is een heel heftig boek. De emotie is voelbaar, heel accuraat beschreven. Het is een boek dat ik heel moeilijk kon wegleggen. Nu ben ik wel een fervent lezer, maar dit overkomt mij niet elke keer. Het gaat over een meisje dat haar moeder verliest, vlak na een klinkende ruzie aan de telefoon. Je volgt haar rouwproces, maar ook dat ze wordt opgegeven voor adoptie. Los van haar moeder is er namelijk niemand meer. Ik heb dit boek verslonden omdat het zo goed geschreven was. Ze is een sensatie op TikTok dus ik ben eigenlijk heel benieuwd naar haar andere twee boeken. Eentje ervan staat hier in de kast. Zoek wel de trigger warnings op voor je hierin begint

Things we never said – Yasmin Rahman (EN) ★ ★ ★ ‘5

Ook hier weer, zoek de trigger warnings op voor je gaat lezen. Er zijn een paar hele heftige aspecten/hoofdstukken. Het boek gaat over drie meisjes die elk suïcidaal zijn, en via een website worden ze gekoppeld aan elkaar om zo een pact te sluiten. De website organiseert meetings voor hun waarbij ze samenkomen en elke keer een stapje dichterbij hun einde komen. Ze bereiden eigenlijk hun eigen dood voor. Voor mij was dit heel fijn om te kunnen lezen, want ik zit mentaal ook niet echt op de juiste plek om het zo te zeggen. Ik ben niet suÏcidaal gelukkig, maar het gaf me ‘comfort’ of ik voelde me er minder alleen door. Na dit boek en haar vorige boek te hebben gelezen ben ik ook enorme fan van haar geworden, ze is officieel een van mijn nieuwe favoriete auteurs. Boek is heel goed neergezet vanuit de drie perspectieven van de meisjes, en dit kan ik wel zeggen, heel accuraat. Er zijn momenten die heel herkenbaar waren voor mij. Vanuit mijn verleden dan. Ik ben blij met een boek zoals dit, want het haalt taboe naar beneden. Maar op de correcte manier, en Yasmin weet ook echt waarover ze bezig is.

%d bloggers liken dit: