November in boeken (en cijfers)

Lezen is een groot deel van mijn leven. Altijd al zo geweest. Ik heb de moeilijkste momenten in mijn leven doorstaan door met mijn neus in de boeken te duiken. En ik vond het eigenlijk niet kunnen dat boeken geen plekje op mijn blog hadden. Daarmee dat ik besloten heb om maandelijks een klein overzichtje te maken over wat ik heb gelezen/geluisterd. Ik track mijn leesgewoontes sinds kort met de app Bookly (#nospon, gewoon enthousiast). Waardoor ik een vrij correct overzicht heb.

★ CIJFERTJES ★

Ook deze maand was weer een vrij goeie maand. Net zoals in oktober las ik 4 boeken uit, wat me 18 uur en 15 minuten aan leesplezier gaf. Ik las maar liefst 1605 pagina’s in totaal. Dat betekent dat de boeken die ik deze maand las iets korter waren. Het hoogst aantal gelezen minuten op een dag waren 87 minuten, wat bijna anderhalf uur is. Gemiddeld las ik 53 pagina’s per dag. Die twee liggen iets lager, maar ik was ook een paar weken in social media pauze in oktober. Bovendien had ik ook een paar andere dingen aan mijn hoofd die geregeld moesten worden. En het meest gelezen pagina’s op een dag was 132 pagina’s. Zeker niet slecht.

★ BOEKEN ★

The Magpie Society, one for sorrow – Zoe Sugg & Amy McCulloch (EN) ★ ★ ★ ‘5

Dit is een duologie, het gaat over een kostschool. Je volgt Audrey & Ivy. Ivy zit al jaren op Illumen Hall, voor Audrey is het haar eerste jaar. Alles speelt zich af n een vrij chique setting. Op een strandfeestje aan het einde van het vorige jaar sterft er een student, iemand waar Ivy heel goed bevriend mee was. De hele school was vrij begaan met de studente want zo iemand was ze wel. Niemand weet wat er gebeurd is. Ivy en Audrey starten een onderzoek naar wie het gedaan heeft, en ontdekken het bestaan van de Magpie Society. Een groep mensen die vroeger bestond om de leerlingen te beschermen. Samen ontdekken ze een heleboel mysteries, en het boek eindigt ook met een enorme cliffhanger. Ik heb van beide auteurs in het verleden al iets gelezen, waarbij ik beide hun boeken goed vond. The Magpie Society is voor een iets jonger publiek geschreven, maar toch nog heel spannend. Het was een vermakelijk boek, niet perse heel diepzinnig of waarvan ik denk: dit is het spannendste boek ooit.

The Magpie Society, two for joy – Zoe Sugg & Amy McCulloch (EN) ★ ★ ★ ★

Het vervolg op het eerste boek las ik erna. Ik ga hier geen uitgebreide vertelling bij doen want dan verraad ik belangrijke punten uit boek 1. Naar mijn mening was dit boek iets spannender, en ik las er ook een stuk vlotter doorheen dan het eerste boek. Vandaar dat hij ook hoger scoort. En het einde heb ik niet zien aankomen. Ik denk mensen die echt constant en frequent dit genre lezen wel, maar ik ben niet veel ‘gewend’ wat mysterie en thriller betreft. Maar zeker genoten van deze boeken!

Here’s To Us – Becky Albertalli & Adam Silvera (EN) ★ ★ ★

Jaren geleden heb ik ooit het eerste boek gelezen, maar dit is het vervolg op het verhaal van Arthur en Ben. Ook hier kan ik niet zoveel vertellen, want dan spoil ik punten uit het eerste boek. Ik vind van beide auteurs de schrijfstijl wel prima, maar ik ben niet zo gehyped als velen. Ik ben ook geen diehard romance lezer, dus daar kan het ook aan liggen. Maar ik vond het een heel mooi verhaal en de clue is ook een mooie levensles voor velen. Dus prima boek, maar voor mij niet echt dat ik denk van: ‘wow, beste boek ooit’.

Admission – Julie Buxbaum (EN) ★ ★ ★

Toen ik in het middelbaar zat heb ik heel vaak haar boeken gelezen, dus Julie Buxbaum heeft wel een speciaal plekje in mijn hart. Admission is gebaseerd op een schandaal dat in 2019 gebeurde rond vervalste toelatingsproeven denk ik, ik weet niet helemaal hoe alles rond school en college in elkaar zit aan de andere kant van de wereld. Je volgt Chloë Wynn Berringer, dochter van een B-klasse beroemdheid. Haar ouders hebben haar toetsresultaten laten vervalsen zodat ze naar haar droomschool kan. Maar helaas is het aan het licht gekomen. Chloë wordt op een ochtend wakker en de FBI staat aan haar deur, gewapend en alles. Door het verhaal heen spring je tussen ‘toen’ en ‘nu’ en leer je hoe alles gebeurd is en kan je de gebeurtenissen vormen in je hoofd. Zeker geen slecht boek en ik heb ervan genoten, maar het pakte me toch niet helemaal. Misschien is mijn smaak in auteurs veranderd of misschien was dit gewoon minder mijn ding tegenover haar andere boeken. Ik klaag niet, ik heb er alsnog van genoten.

%d