Hartsprongetjes | 2

Het is alweer een kleine maand geleden dat ik een lijstje maakte met de kleine gelukjes van de afgelopen tijd. Iets wat ik heel belangrijk vind, en tot zover ook mijn belofte om daar een gewoonte van te maken op mijn blog. Meestal let ik er in het dagelijks leven wel op, maar ze ook echt noteren op mijn blog vergeet ik snel. Jammer eigenlijk, want ik denk dat iedereen van tijd tot tijd wel eens deugd heeft van zo’n lijstje te maken, lezen of te schrijven. Dus hier zijn we er weer mee.

★ De Code van Coppens is weer begonnen

Heel veel mensen vinden dit plat entertainment, maar ik heb een hoofd dat al genoeg ingewikkelde sh*t creëert op zichzelf. Dus ik maak hiermee mijn hoofd leeg. De Code van Coppens is een programma waarin twee duo’s BV’s een escape room spelen, maar vaak gaat het samen met een hoop gelach, gestunt en soms ook serieus gevloek. Meestal zijn het ook BV’s die ik graag bezig zie of hoor, dus daar amuseer ik me altijd mee. Voor het intellectuele (ik schreef het bijna verkeerd, zo goed is het gesteld ermee) gedeelte is er Lieven Scheire die tussendoor technieken/chemische reacties enzovoorts uitlegt. Dus eigenlijk leer je sowieso wel bij. Ik kijk altijd samen met mama, en we lachen vaak wat af.

★ Hanne Verbruggen is mama geworden

Ik denk dat je van ver had kunnen zien aankomen dat ik dit ging delen. K3 heeft een speciaal plekje in mijn hart, maar Hanne nog het meest. Ze heeft me al heel vaak geïnspireerd en haar karakter/ de dingen die ze in interviews vertelt zijn dingen waar ik me aan optrek in moeilijke periodes. Dus ja, ik was heel blij dat ze mama was geworden. Ik kijk ook uit naar volgend jaar, want ik ben aan het aftellen naar de dag dat ik naar hun concert ga. Het komt dichter en dichter. Tis nog steeds een half jaar hoor, maar voorvreugde is de beste vreugde

Ferrero Rondnoir die weer in de winkels ligt

Iedereen kent de chocolaatjes van Ferrero Rocher wel, die eet ik ook heel graag. Maar er bestaat ook een pure chocolade versie van, die heet ‘Ferrero Rondnoir’. Ik hou ervan. Het ding is dat (toch in de winkels waar ik kom) de dozen waar enkel die soort inzit enkel rond de feestdagen in de rekken liggen. Kerst en Nieuwjaar zijn niet mijn favoriete dagen in het jaar, maar dit maakt het wel beter.

★ Promo’s bij Kruidvat

Voor mijn krullen gebruik ik speciale shampoo en die is vrij prijzig. Wat een luxe-probleem is, dat weet ik ook wel. Maar afgelopen week stond zowel het assortiment van mijn shampoomerk als de deo van Zwitsal in promo. Ik ben alsnog met een serieuze rekening naar buiten gegaan, maar ik heb weer shampoo, conditioner, mousse en deo voor de komende drie of vier maanden. Want er stonden nog flessen van de vorige keer in de badkamer. Ik voel me ook altijd heel volwassen als ik dit zeg.

★ De kat van mijn psycholoog

Ik had afgelopen week weer een afspraak bij mijn psycholoog, en op het einde van de sessie kwam de kat weer kijken. Ze wilde ook gewoon niet meer van mijn schoot af, het was heel erg lief. De dierenwereld heeft altijd een plekje in mijn hart, maar zijn kat al helemaal.

★ Sinterklaassfeer

Ik kwam op een ochtend in de Albert Heijn en toen begon er een Sinterklaasliedje te spelen op de radio. Over het algemeen hou ik van die sfeer, het was als kind ook mijn favoriete feest. Ook al wordt het hier bij ons niet echt meer gevierd, want we zijn allemaal te oud ervoor geworden.

★ Zwitsal kaarsje aansteken

In de winter kan ik er heel erg van genieten om te lezen met lichtjes en een kaarsje, en sinds een paar jaar doe ik dat met een Zwitsal kaars. Ik hou van de geur van Zwitsal en nu heb ik dus ook een kaars ervan in de winter. Couldn’t be more happy

★ Met een stapel boeken thuiskomen van de bibliotheek

Eens in de drie weken ga ik naar de bibliotheek, en net zoals vroeger gaat dat gepaard met een heleboel inside happiness. Ik neem meestal meer boeken mee dan ik kan lezen in die tijd, mensen denken heel vaak dat ik die allemaal uitlees binnen de uitleentermijn. Niks is minder waar. Maar gewoon het idee van die stapel en dat er nog zoveel boeken liggen te wachten, daar word ik heel blij van. Bang om zonder boeken te zitten ben ik inmiddels allang niet meer. Daarvoor is het aantal in mijn eigen boekenkast en op mijn e-reader te groot geworden.

★ Op stap met (oud-)collega’s

Een van de dingen waar ik nog het meest dankbaar voor ben op mijn werk is dat ik er hele mooie en lieve mensen aan heb overgehouden. Het gebeurt regelmatig dat ik ermee op stap ben. Het varieert van iets gaan drinken, gaan winkelen, gaan wandelen en ondertussen ook Pokemon Go spelen. Ik geniet er altijd wel van.

★ De postbode verwachten met nieuw leesvoer

Dat heb je juist gelezen. Er zijn nog boeken op komst. Twee gloednieuwe via Standaard Boekhandel, en twee gevonden op Vinted. Voor die van Vinted heb ik wel een excuus. Ik heb ondertussen alle boeken van Alice Oseman (de schrijfster van Heartstopper) behalve twee. Dus die konden niet achterblijven. Ik heb ze kunnen scoren voor minder dan twintig euro, inclusief verzendkosten. Dus ik ben een heel gelukkig mens. Ze moeten wel nog aankomen dus hopelijk geen beschadigde exemplaren.

Wat waren jouw gelukjes de afgelopen weken?

One thought on “Hartsprongetjes | 2

  1. Met een stapel boeken de bib uit lopen, dat wil ik eigenlijk nog eens doen. Dat is al zo lang geleden maar dat is inderdaad héél tof!

Comments are closed.

%d