Mijn mening over bepaalde quotes

Hi allemaal! Irene deed al een postje waarin ze haar mening vertelde over cliché dingen die mensen zeggen. De credits voor dit idee gaan ook helemaal naar haar. Zonder iemand na te willen doen, ik ben een sucker voor quotes en dit liet me absoluut niet los. Want ik heb ook quotes of uitspraken waar ik fan van ben, maar er zijn er ook die ik het liefst in de fik wil steken. Niet echt dan he, ik steek niet zo graag dingen in brand.

★ Tijd heelt alle wonden

Eens maar ook oneens. Dit wordt mij heel vaak gezegd. Dat ik geduld moet hebben en het alle wonden heelt. Ik denk niet dat tijd wonden heelt maar dat je leert om te gaan met de pijn of het verlies. Vooral met mijn ziekte kan ik dit zeggen. Ik sta er een stuk positiever in dan in het begin en daar ben ik ook trots op. Maar hoe goed ik er ook mee omga of hoe vaak ik ook lach of een goeie meme deel. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn en je gezondheid verliezen is geen one day thing. Je draagt het voor altijd mee. Natuurlijk heb ik een goed leven, maar ik weet ook dat het anders kon zijn. Laat ik het zo zeggen: het idee dat ik het hier voor altijd mee ga moeten doen en het misschien slechter kan worden still knocks the wind out of me sometimes.

★ Je kan alleen maar je best doen

Eens maar ook oneens. Ik ben voorstander van de uitspraak dat als je je best doet, je niet meer kan doen dan dat. Maar sommige dagen lukt het niet om je best te doen en lopen dingen in het honderd. En dat is heel menselijk. Mensen roepen dan vaak ‘had maar wat beter je best gedaan’. Geen enkel persoon op deze aarde is 24/7 daartoe in staat. Soms laat je het hangen en das helemaal oke.

Het heeft je sterker gemaakt dus het moest zo zijn

Oneens. Iedereen heeft zijn eigen rugzakje waar van alles en nog wat in zit. En absoluut, de dingen die je hebt meegemaakt hebben je waarschijnlijk wel sterker gemaakt. Of niet, dat kan ook en dat is zo. Maar zeggen dat mensen door die dingen heen MOESTEN gaan om sterker te worden. I mean, natuurlijk vind ik het prachtig als iemand na jarenlang vechten mentale problemen overwint of heel moeilijke angsten. Maar dat betekent nog altijd niet dat ze het verdiend hebben of het zo moest zijn. Daarom krullen mijn tenen soms van die uitspraak.

Je intuïtie heeft altijd gelijk

Eens. De meeste van mijn ‘levensbelangrijke’ keuzes zijn op mijn gevoel gemaakt. Daar kijken mensen soms van op. Ik koos in 2015 een totaal andere studierichting gewoon op gevoel. Die richting sprak me aan en deed bovendien mijn hart sneller slaan. Dat was het signaal voor mij om ervoor te gaan. En dat is nog steeds in mijn ogen een van mijn beste keuzes in mijn leven. Door mijn studiekeuze ben ik op heel veel van mijn passies gestoten die mij nu een heel gelukkig mens maken. Net als Irene beklaag ik het me meestal als ik toch koppig ben geweest en niet heb geluisterd.

★ Iemand heeft het altijd erger, dus wees dankbaar

Oneens. Natuurlijk ben ik voorstander van dankbaar zijn en the little things in life. Het zijn woorden die wel meer dan eens langskomen als ik aan het schrijven ben hier op mijn blog. Maar dan zeggen dat je altijd dankbaar moet zijn omdat iemand het erger heeft. Dat is van die ‘neppe positiviteit’ en daar ben ik een beetje allergisch aan. Het kan goed zijn dat iemand anders het erger heeft, maar dat maakt jouw problemen niet minder valide. Zoals een vriendin van me ooit zei: een gebroken been is minder erg dan een geamputeerd been. Maar het is nog altijd een gebroken been. Waarmee ze bedoelt dat het erger kon, maar het nog altijd stom is. En ik vind ook dat als het een tijd niet lukt om dankbaar te zijn, dan is dat maar zo. We zijn mensen. Bloemetjes bloeien ook niet het hele jaar door.

Aan welke quotes heb jij een hekel?

%d bloggers liken dit: