Week in beeld | 112

Misschien gaat het er een beetje raar uit zien, maar ik heb dus echt heel weinig foto’s gemaakt. Waarschijnlijk omdat mijn hoofd momenteel op andere plekken zit dan mijn blog, dat is je misschien ook wel opgevallen. Ik wil zoveel schrijven maar ik weet sommige dagen ook niet hoe. Het was geen gemakkelijke week, zeker naar het einde toe kwam ik wel een paar heftige dingen te weten. Daar ga ik wel nog over schrijven, maar dat is voor later. Los van de moeilijkere dingen was het wel gewoon een goede week, en hij eindigde met een hele leuke uitstap waar ik nu nog steeds een glimlach van heb.

De werkweek startte niet heel wild, want ik werkte van negen tot drie. Dat noem ik een rustige maandag, Er zijn al veel shiften tot sluit die ik voorbij vind vliegen omdat ik mijn werk graag doe en tussen toffe mensen zit, dus zo’n shift van zes uur vliegt al helemaal voorbij. Ik kan me ook niet echt meer herinneren wat er die dag is gebeurd dus het zal wel een hele normale dag geweest zijn. Omdat het dinsdag Valentijn was en ik single ben (eigen keus trouwens) besloot ik mezelf een cadeautje te kopen. Iets met zelfliefde. Zoals Miley Cyrus zingt, I can buy myself flowers. Maar dan met boeken uiteraard. Bloemen vind ik heel erg mooi en leuk, maar je wint mijn hart nog net iets meer met boeken. Ik ging naar huis met ‘The Ivies’ van Alexa Donne trouwens. Dat is een young adult thriller en op de cover afgaande wordt het een pittig verhaal.

De dag erna was het mijn vrije dag, zoals elke dinsdag. Ik had al in mijn hoofd wat ik ging doen die dag, maar eerst moesten er boodschappen gedaan worden. Ik ging op het gemak naar de Albert Heijn, en dat ging nog verrassend vlot want ik ging met de bus en het was staking die dag. Heen en terug heb ik eigenlijk direct een bus gehad dus dat was ook fijn. Ik denk dat de hinder in de grotere steden misschien erger was. In de namiddag pakte ik mijn waterverf, nieuwe penselen en water (duh!) en ging ik aan de slag daarmee. Ik heb de week ervoor nieuwe penselen gekocht en die wilde ik graag testen. Het zijn echt hele hele fijne penselen waardoor ik nu ook heel mini kan werken. Er zijn mensen die daar gek van worden, ik doe niks liever. In het kader van Valentijn heb ik er twee verliefde giraffen van gemaakt, al wacht zijn vriendje nog op kleur. Na een giraf met veel details, overwegen en bijwerken was mijn concentratie ook op en heb ik het stil gelegd want ik weet dat ik het anders ging verpesten. Later op de dag kookte ik en zo was mijn vrije dag ook weer voorbij. Fijne dag gehad wel.

Woensdag was ik een hele dag aan het werk dus daar valt weinig over te vertellen. Ik herinner me wel dat de dag heel snel voorbij ging maar meer ook niet. Die werkdagen lopen meestal in een waas, maar dat is zeker geen belediging. Meestal herinner ik me aan het einde van de week de grappige of toffe momenten en moet ik weer glimlachen.

Donderdag werkte ik van acht uur tot vijf uur, dat ging vrij snel voorbij maar we hadden ‘s avonds nog een kleine presentatie over de toekomst van de winkel. Die stond al een tijdje gepland, en het was ook heel interessant om te horen en we hebben een paar hele mooie complimenten gekregen. Nadien hebben we met zijn allen nog wat gebabbeld en zijn we stilletjes aan richtig huis gegaan. Tussen vijf uur en sluitingsuur had ik nog wat tijd en ben ik ook niet naar huis gegaan want dat ging eigenlijk de moeite niet zijn. Dus ik ging de stad in om een nieuwe drinkfles en moest uiteraard eens spieken in de boekhandel. Geen goed idee want ik ging met twee nieuwe boeken naar huis. Weet je nog hoe ik ooit zei dat ik in het nieuwe jaar minder nieuwe boeken wilde kopen?

Vrijdag werkte ik weer een hele dag, maar het was niet echt mijn dag. Waarschijnlijk zat het in mijn hoofd maar ik had het gevoel dat ik niks goed deed en alles mislukte. Terwijl ik er bijna geld op durf te zetten dat dat heel goed meeviel. Maar gelukkig kreeg ik in de avond iets om naar uit te kijken, want ik had afgesproken met mijn beste vriend en zijn vrouw zaterdag. Normaal zouden we gewoon in de stad gaan winkelen, maar ze hebben in januari een kindje gekregen en voor haar was het veel te koud. Dus mijn beste vriend kwam eigenlijk met een ander voorstel.

Op zaterdagochtend zaten we al van vroeg in de auto richting Lille, want we gingen winkelen in de Euralille. Op de heenweg zijn we een keer gestopt voor koffie en iets om te eten, maar daarna zijn we aan een stuk doorgereden. We hadden geen file en de autorit was heel gezellig. Toen zijn we aangekomen in de Westfield Mall van Euralille en hebben we er een hele gezellige dag van gemaakt. Ik ben trots op mezelf want ik ben erin geslaagd om 45 euro uit te geven aan een trui voor mezelf. Normaal maak ik daar een heel punt van terwijl ik voor een ander niet eens zou nadenken. Maar zoals mijn psycholoog altijd zegt: ik verdien het om dezelfde tijd en liefde in mezelf te steken als in anderen. En dat was zaterdag nu in de vorm van een trui waar ik me direct heel comfortabel in voelde, maar dat kan op zoveel manieren zijn. Verder kocht ik nog een paar kleine dingen, maar uiteraard heeft de dag een plek in mijn hart door de gezelligheid en het gelach. En voor de eerste keer hun kindje zien was ook heel speciaal. De terugweg verliep net zo vlot als de heenweg, en we zijn ook weggegaan uit de Mall toen het echt te druk werd naar onze zin. Onderweg stopten we terug voor een koffie, en de baby had ook melk nodig dus. Moe maar voldaan thuisgekomen.

Zondag werkte ik van twaalf uur tot acht uur, maar ‘s morgens las ik een stukje in mijn boek en dat was heel fijn. Het duurt soms iets langer voor ik mijn boeken uit kan lezen, maar in dit geval is dat juist goed want ik geniet enorm van het boek en de leesflow die ik erdoor heb. Er zit een kans in dat ik al haar boeken in de kast ga willen. Maar daar probeer ik nu eventjes niet aan te denken want ik heb al genoeg boeken gekocht afgelopen anderhalve maand. Vandaag was het wel een drukkere werkdag, maar dat is bijna altijd zo in het weekend en zeker op zondag. Wel veel gelachen weer, dus dat trekt het wel weer in balans. Op naar een nieuwe week!

Er staan komende week niet echt wilde plannen op de planning, dus ik zie wel wat er op me af komt. Fijne week alvast!

2 thoughts on “Week in beeld | 112

  1. “I can buy myself flowers. Maar dan met boeken uiteraard” – Ah ja, uiteraard. Want dat is toch nog net ietsje leuker. 🙂 Groot gelijk trouwens dat je die comfortabele trui hebt gekocht daar ga je ongetwijfeld nog lang van genieten én het is meteen ook een herinnering aan een leuke dag.

Comments are closed.

%d