Week in beeld | 113

Op maandagochtend kwam ik tot het besef dat ik rats vergeten was om een weekoverzichtje te schrijven. Het was een drukke week, dat zal er wel nog het meest mee te maken hebben gehad. Wel een leuke week! Ik zei al dat ik leuke plannen had, en die kleurden meteen de hele week in. Op dinsdag sprak ik af met iemand die ik in mei voor het laatst zag en het was net zo gezellig als toen, en eind deze week werd het kindje van mijn beste vriend gedoopt. Dus een drukke maar wel een leuke week. En uiteraard werd er daartussen ook gewerkt. Ik heb niet veel foto’s gemaakt, dus de meeste foto’s zijn van dinsdag.

Gelukkig voor mij startte de week niet al te wild, want mijn eerste werkdag deze week liep maar van negen uur tot drie uur. Het zonnetje was aanwezig en hoewel het niet heel warm was, werd ik daar heel erg blij van. Tijdens mijn shift heb ik geholpen om de diepvries in te vullen en daar stond onder andere Ben & Jerry’s ijs op, en dus kreeg ik daar zin in. Die potten zijn duur, maar de periode waar ik doorheen ga is niet gemakkelijk dus ik probeer mezelf dan kleine gelukjes te gunnen. Mijn favoriete smaak was eigenlijk altijd de Tony Chocolony, maar dat is bij deze veranderd in Salted Caramel Brownie. Verder deed ik na het werk niks speciaals meer, want ik kan het me niet echt herinneren.

Dinsdag was het zover! Ik sprak met Liesbet af in Gent. De vorige keer hebben we elkaar gezien in Sint Niklaas, deze keer vertoefden we een dagje in Gent. Ik heb een half jaar in Gent gestudeerd, maar mijn campus lag ver weg uit het centrum dus daar ben ik eigenlijk heel weinig geweest. En laten daar nu net een paar hele mooie boekhandels liggen. De Standaard Boekhandel in mijn eigen stad is heel klein (het pand is ook niet groot) en die in Gent op de Kouter is een heel stuk groter en mijn ogen gingen er direct van blinken. Ook geheel onafgesproken namen zowel Liesbet als ik een paars boek mee, dus we matchten ook. Na de lunch bezochten we nog het Paard van Troje en boekhandel de Slegte. Ik heb geen foto’s gemaakt van mijn buit achteraf, maar ik ging met zes nieuwe boeken naar huis. Het leuke aan boekhandels die niet onder Standaard Boekhandel vallen is wel dat je niet alweer diezelfde gehypte en populaire boeken tegen het lijf loopt, en dat is wel eens verfrissend. Ik snap dat je moet meegaan met de trends en wat goed verkoopt, maar het is ook wel eens opluchtend om andere covers en boeken tegen te komen voor de mensen die echt diehard lezen. Ik kocht ook nog een paar dingen in de Lush om binnenkort weer te genieten van een warm bad en we bezochten een Harry Potter winkel waar Liesbet niks (ik herhaal: niks!) kocht. Wie Liesbet goed kent of haar blog volgt, weet dat dat een unicum is. Het was een hele gezellige dag en ik kijk er nog altijd met een glimlach op terug.

Woensdag gingen we back to reality want ik ging terug werken. Het werd een werkdag van tien uur tot acht uur. Meestal komen dagen zoals dinsdag met een prijskaartje achteraf, maar dat leek nog goed mee te vallen. Ik had uiteraard pijn, maar die is er altijd. Donderdag werkte ik van acht uur tot vijf uur, maar het was wel een hele fijne dag want ik kreeg een paar hele lieve complimenten van mijn klanten. Ik werk er nu drie maanden ondertussen dus het vast cliënteel begint mijn gezicht ook te kennen. Mensen helpen doe ik met alle liefde, niet perse vanuit job, maar het raakt me wel elke keer als ik dan te horen krijg dat het gewaardeerd word. Ik kan daar een heel gelukkig mens van worden, weten dat ik de wereld weer een beetje beter heb gemaakt of de dag iets makkelijker voor iemand.

Vrijdag kwam het prijskaartje wel aan. Ik stond eigenlijk op met relatief weinig pijn en ik was heel blij daarmee. Maar helaas duurde dat niet lang want toen ik goed en wel begonnen was op het werk schoten mijn pijnlevels echt de lucht in. Gelukkig niet zo erg dat ik er duizelig van werd, maar het was wel echt met momenten enorm pittig. Ik geef ook niet graag toe dat ik pijn heb, maar vrijdag kon ik niet anders. Het werd met veel begrip ontvangen en dat maakte de drempel ook wat lager en het nam voor mij ook de druk weg. Ondanks de pijn vloog de werkdag nog heel snel om, en gelukkig voor mij had ik de volgende dag een vrije dag en kon ik eventjes bekomen. Toch deels, want er stond wel iets op de planning. Dagen zoals vrijdag zijn altijd de moeilijkste, maar aan de andere kant heb ik leren omgaan met dit soort dagen en hoe stom het ook is, ze horen helaas bij het leven van een chronisch ziek persoon.

Zaterdag was het de doop van het kindje van mijn beste vriend en zijn vrouw. Ik las ‘s morgens echt een heel groot stuk, ik heb zeker een uur aan een stuk ongestoord en in volle concentratie gelezen. Het boek dat ik aan het lezen ben zit ook gewoon heel goed en realistisch in elkaar maar ik schrok er echt van. Voor de nieuwsgierigen: ik lees op dit moment Paperweight van Meg Haston. Ik raad wel zeker aan om de trigger warnings op te zoeken want het is een heel zwaar boek en ik heb geen eetstoornis, maar ik denk wel dat er heel wat triggerende elementen in zitten. Maar het hoofdpersonage heeft ook een trauma doorgemaakt wat ze moet zien te verwerken en dat deel is heel herkenbaar en het heelt mij ook een beetje. Dat is het meest magische aan boeken. In de middag werden zus en ik opgehaald om naar de kerk te gaan en werd het kindje gedoopt, en in de namiddag was er nog een feestje. Ik ben zelf niet tot het einde gebleven gezien ik zondag moest werken en ik ook nog niet helemaal bekomen was van vrijdag.

Zondag werkte ik van twaalf uur tot acht uur, net als vrijdag. We zijn de enige winkel die open is de hele dag, dus dat betekent dat er altijd wel iets om handen is en daardoor vliegt de dag ook voorbij. Ik heb ook echt een paar keer goed gelachen met collega’s, ook dat breekt een drukke dag. Dus al bij al was het wel een hele fijne werkdag. Op dagen zoals een zondag voel ik me altijd heel voldaan als ik thuiskom, want dat zijn de dagen dat je hard moet werken en er veel te doen is. Ik vergat rats mijn overzichtje te schrijven, maar ik las wel een stukje verder in mijn boek. En ik kroop niet te laat in bed, want maandag begon ik al om acht uur met werken.

Fijne week iedereen! ♥️

2 thoughts on “Week in beeld | 113

  1. Fijn om te lezen dat je een leuk weekje had en suuuuperleuk dat je met Liesbet een boekendate had 🙂 Lijkt me heel gezellig! En inderdaad verbazingwekkend dat ze niets in de HP winkel heeft gekocht, haha 😀

  2. Ik ben hier dan eindelijk hé. Met een paar weken vertraging Achteraf bekeken hebben we eigenlijk wel echt chance gehad met het weer die dag hé. Ok, er vielen een paar ietsiepietsie mini sneeuwvlokjes toen we aankwamen maar later kwam zelfs het zonnetje er even door. Ik heb trouwens – geloof het of niet – nog steeds geen spijt dat ik daar niets gekocht heb. Moet ik me nu zorgen beginnen maken? Waarschijnlijk niet vermits ik die achterstand ongetwijfeld ga inhalen wanneer ik in mei naar de Harry Potter Studio Tours ga. Wel zonde dat we geen foto van onze twee paarse boeken heb gemaakt want ze pasten mooi bij elkaar hé.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: