Week in beeld | 118

Er is weer een week voorbij gevlogen. Hij voelde veel drukker aan omdat ik in het midden van de week drie keer de sluit had en dat is normaal niet zo. Niet dat ik daar last van heb hoor, ik doe mijn werk graag. Los van werk nam ik wat rust want ik merkte dat mijn lichaam daar wel wat aan toe was, en aan het einde van de week bezocht ik mijn middelbare school nog eens. Was een hele fijne dag en het aangename weerzien was wederzijds. Altijd leuk.

De week begon wel al vroeg, want ik had shift van 8u30 tot 16u30. Wat ik op zich wel leuke tijden vind. Er is niet echt iets speciaals gebeurd, maar het viel me wel op dat het ineens wel een pak rustiger was nu de vakantie voorbij is. Ook in de stad zelf, ik kan weer makkelijker naar werk wandelen zonder te moeten slalommen door toeristen. Nadien mocht ik meerijden met een collega die eigenlijk altijd langs mijn huis moet passeren, en we hebben nog eventjes staan babbelen ook na het werk. Ik ben op die momenten nog het meest dankbaar voor mijn werk, gewoon fijne mensen om me heen hebben waar ik mezelf kan zijn.

De dag erna was ik naar goede gewoonte weer vrij, maar het plan om te gaan sporten zette ik wel eventjes aan de kant. Mijn lichaam had wat rust nodig en daar heb ik ook naar geluisterd. Wel ben ik boodschappen gaan doen, want ik had eigenlijk bijna niks meer in huis. Ik pakte weer een paar promo’s mee en in de namiddag las ik mijn boek en maakte ik mijn eten klaar. Het werd naar goesting en gewoonte gewoon een simpele pastasaus met groentjes, al vergat ik wel iets mee te brengen ‘s morgens en dat resulteerde in ik die twintig minuten voor sluitingstijd van de winkel er nog stond. Ik ben wel braaf naar de kassa gegaan vanaf ik het signaal hoorde dat ze bijna gingen sluiten want ik weet hoe irritant het is als mensen tegen sluit nog de halve winkel willen leegkopen. In de avond kroop ik met warmte in mijn bed want ik had enorm veel pijn. Echt zoveel pijn dat ik er wel bij kon huilen, en daar ben ik best wel resistent tegen geworden tegenwoordig. Ik ben ook echt een paar keer wakker geweest in de nacht. Maar al bij al is het goed meegevallen.

Woensdag had ik shift van tien uur tot acht uur, dus eigenlijk valt er niet veel te vertellen over vandaag. Maar ik merkte wel dat die pijn van dinsdag een impact op me had. De andere dagen is het wel iets beter geweest. Net zoals donderdag en vrijdag. Vrijdag was er wel echt een zware storm in de avond wanneer ik nog aan het werk was. Dat heb ik wel gevoeld aan mijn spieren, want mijn pijn ging echt in een halfuur naar extreem veel. Gelukkig is het daarbij gebleven want ik heb ook dagen dat ik echt duizelig word of bijna ga flauwvallen ervan. En ‘gelukkig’ was het ook pas tegen het einde van mijn shift dus ik moest niet zo heel lang op mijn tanden bijten. Normaal kan ik daar beter mee omgaan ook, maar door dat wisselende weer en vooral natte weer was het echt geen goeie week lichamelijk. Mentaal was het meeste van de tijd echt goed. Maar fysiek, ik heb heel veel pijn gehad. Het ergste was al voorbij toen ik gedaan had met werken, maar ik had geluk want een van m’n collega’s wilde me afzetten aan huis dus ik moest niet met de bus naar huis. Normaal ga ik met mijn step werken, maar niet als ik weet dat er zo’n storm op komst is.

Zaterdag was wel echt mijn favoriete dag van de week. Ik keek er eigenlijk al de hele week naar uit, want ik ging mijn oude school bezoeken. In april is het altijd opendeurdag, dus dat is voor mij ook altijd het ideale moment om eens een bezoekje te brengen. Ik ging met mijn beste vriendin, we gingen eerst ontbijten in de buurt van school en daarna gingen we dus naar school. Het was een enorm geslaagde ochtend. Ik heb eigenlijk al mijn leerkrachten terug gezien die ik wilde en zoveel complimenten gehad over hoe hard ik gegroeid ben. Ik ben dit weekoverzichtje nu een paar uur later aan het schrijven en ik zit weer met een glimlach van oor tot oor te schrijven. Mijn school heeft echt voor altijd een plekje in mijn hart. Tegelijkertijd heeft het ook weer de rouw die ik altijd wel een beetje heb gevoeld om mijn jeugd opgewekt, maar ik probeer me vooral op te trekken aan de goeie dingen van vandaag. Ik ging na de middag naar huis want ik was echt moe en ik had best wel wat pijn, maar geïnspireerd door alle kunstlokalen die ik heb gezien heb ik er zelf mijn tekengerief bij gepakt en ben ik zelf ook aan de slag gegaan. Het meisje op haar wolk waar ik vorige week aan begonnen was heeft kleur en afwerking gekregen. Zo fijn om de liefde voor mijn vak weer wat meer te voelen.

2 thoughts on “Week in beeld | 118

  1. Toffe foto in je sidebar! 😀 Kut dat je zoveel pijn had. Gelukkig kon je de week fijn afsluiten!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: