Week in beeld | 119

Het was echt een hele fijne week. Ik werd tegen het einde van de week iets minder moe en mijn pijn begon ook te zakken, dus ik hoop dat ik het nu niet jinx door dit te zeggen. Maar ook mentaal was het echt een goeie week. Ik deed een paar dingen die ik enorm leuk vond en waar ik ook plezier uithaalde en op het werk heb ik echt de hele week een fijn gevoel gehad en heel veel gelachen ook met momenten. Nu moet ik zeggen dat ik over het algemeen de laatste weken en maanden een stuk beter in mijn vel zat, maar deze week was het nog van een ander kaliber. Positief welteverstaan.

Zondag kon ik in principe nog iets langer slapen want ik had pas heel laat op de dag shift, maar zoals dat dan gaat was ik om acht uur al klaarwakker. Maar ik nam de tijd om op te staan en wakker te worden, want er was geen haast. Ik ontbeet, las mijn boek en deed wat blogwerk en na mijn lunch vertrok ik naar het werk. Ik werd pas om twee uur op het werk verwacht, wat ook eens leuk was voor de verandering. De tijd ging heel snel om want om zeven uur was ik al klaar. Doordat het al later op de dag was had ik wel een klein energiedipje, maar dat viel achteraf gezien ook wel weer goed mee. Ik word er nog altijd heel content van als ik buiten kom van het werk of thuiskom dat het nog licht is buiten. Lente, eindelijk. Ook al hebben we niet echt lenteweer gehad de afgelopen tijd. Het is een goed begin. In de avond las ik iets, en deed ik eigenlijk niks speciaals meer.

Maandag was het een werkdag van tien uur tot vijf uur. Ook dat is eigenlijk nog een relatief korte dag vind ik. De dag was voorbij voor ik het wist, en ‘s avonds kookte ik en deed ik verder niks speciaals meer. Ik weet het, saai leven heb ik. Maar zo heb ik het wel het liefste. Dinsdag was mijn vrije dag en ik sprak af met een vriend van me, het was alweer een tijdje geleden dat we elkaar gezien hadden dus we hebben veel bijgebabbeld. Ik at ook daar dus toen ik terug thuis was, was ik op mijn gemak en kon ik chillen. Er was een leesmarathon bezig op de app waar ik mijn leesgedrag track, de hele week eigenlijk. Maar eigenlijk heb ik echt weinig gelezen. Das altijd zo met mij, maar ik ga ook niet lezen om te lezen. Daarmee verlies ik meestal mijn leesplezier voor een tijdje en dat is het niet waard.

Op woensdag had ik ‘s morgens een afspraak in het ziekenhuis voor mijn gebit. Onderweg naar daar met de trein las ik een klein stukje, ik moet wel toegeven dat ik af en toe mijn treinritjes wel mis. Maar dat is niks tegenover hoe gelukkig ik ben op mijn werk waar ik nu zit. Ik dacht dat ik alles qua planning goed had uitgerekend, maar uiteindelijk kwam ik nog net op tijd aan op de afdeling waar ik moest zijn. De tandarts had zelf een afspraak die uitliep dus op zich was dat wel mooi meegenomen. Vorige keer was de intake daar, vandaag is ze effectief aan de slag gegaan. Ik had gezegd dat ik twee uur kon volhouden en dat heb ik ook gedaan, maar ik had wel echt spierpijn na die twee uur van stil te liggen. Nadien met beweging om terug te keren is dat heel snel over gegaan gelukkig. Na de tandarts ging ik terug de trein op en ging ik naar mijn werk, waar ik snel iets at wat ik moest nog zes uurtjes werken. Normaal wordt het afgeraden om te eten met de verdoving die nog actief is, maar hij was al bijna uitgewerkt en ik ging echt geen zes uur werken op een bijna lege maag. Fibromyalgie alleen al is al uitdagend genoeg dat ik mijn lichaam geen handje ga helpen om het nog slechter te maken. Doordat ik een korte werkdag had, ging ie ook wel heel snel voorbij. En toen ik thuiskwam lagen er twee pakketjes op me te wachten. Eentje van Zalando met drie nieuwe broeken (ik heb broeken te weinig dus vandaar) en mijn nieuwe schetsboek! Van die tweede was ik helemaal vergeten dat ie kwam dus daar was ik extra blij mee.

Donderdag werkte ik van acht tot vijf. Het was een hele fijne dag, en ik kan er niet echt mijn vinger op leggen waarom. Mijn motor (als in, mijn lichaam) had wat opstartproblemen, maar toen heb ik wat cafeïne naar binnen gewerkt en ging het wel beter. Ik voel me sowieso altijd welkom en altijd heel fijn op mijn werk maar op een of andere manier kreeg ik dat gevoel nog meer donderdag. Door lieve gebaren, lieve woorden van de mensen om me heen. Donderdag was echt zo’n dag waarop ik met een glimlach naar huis ging omdat ik me zo geliefd voelde. Het zijn op dit soort dagen dat ik extra dankbaar ben voor hoe mijn leven er nu uitziet. Ik zag na mijn shift ook nog een berichtje van Liesbet die mijn kaartje had gekregen via de post en dat maakte het uiteraard nog veel beter. Want haar bedankje via Whatsapp was heel erg lief. Ik maakte donderdagavond trouwens een beginnetje in mijn nieuwe schetsboek, dat kan je in de collage hieronder zien.

Vrijdag werkte ik van elf tot acht, en de fijne vibe van donderdag zette zich ook nog eventjes verder. Het was vooral een drukke dag en zeker tegen sluitingstijd werd het heel erg druk. Ik denk dat dat gewoon te maken heeft met het weekend dat begint, maar ik ga dan altijd naar huis met het gevoel dat ik goed gewerkt heb. Zaterdag was mijn vrije dag en ik las een heel stuk in de ochtend, ging sporten in de namiddag en ‘s avonds werkte ik voor mijn blog. Het was een rustige dag waarin ik vooral bezig was met de dingen die ik leuk vind, dus dat was een fijne afluister van dit weekoverzichtje.

%d bloggers liken dit: