Week in beeld | 121

Het is meer dan een maand geleden dat ik nog eens de tijd nam voor een week in beeld. Verschillende redenen daarvoor is dat ik weken had waarin ik geen foto’s maakte en ik op zaterdag zoiets had van ‘meh’ en dus ook geen materiaal had ervoor. En in het algemeen, ik was mijn feeling met mijn blog een beetje kwijt waardoor ik er ook niet voor stond te springen. Maar ik heb wel terug inspiratie geput uit mijn vroegere schrijfsels waardoor ik er hopelijk een tijdje tegenaan kan. Ik heb deze week ook niet bizar veel beelden, maar ik hoop door weer wekelijks te gaan schrijven dat probleem zichzelf een beetje oplost door de flow weer te pakken te hebben.

Ik ben in mei geëindigd met een best wel wilde week, door het concert van K3. Ik moet wel zeggen dat ik deze week een hele normale week heb gehad, maar ik ben voor het grootste deel wel gelukkig en blij in mijn normale leven dus dat is het belangrijkste denk ik dan altijd. De zomer is ook begonnen, wat een van de drukste periodes is bij ons. Ik ben benieuwd, want het is mijn eerste zomer op mijn werk nu. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het wel goed komt. In uitzondering start deze week in beeld ook op maandag in plaats van zondag, komende week is het wel weer zoals normaal.

met de bus naar het werk – terug aan het bloggen geslagen – boodschappen doen

Waar bij veel mensen de maandag de eerste lange dag is na het weekend, viel dat bij mij goed mee want ik had maar zes uurtjes shift. Van negen tot drie. Ik was na mijn shift wel aan het spelen met het idee om terug te komen op mijn blog, dus ik heb toen ook het blogpostje uitgewerkt dat woensdag is verschenen. En daarna ben ik ook echt nog een tijdje voor Hoogsensitieve Held bezig geweest want er waren een paar dingen waar ik alvast een concept van wilde hebben om vooruit te kunnen werken. Dat doe ik wel vaker als mijn schrijfzin en inspiratie hoog zit. Ik heb ‘s avonds eigenlijk ook veel te lang op social media gehangen naar mijn goesting, dus ondanks mijn projectje heb ik ook nog valkuilen. Om maar eens te tonen dat ik ook niet altijd perfect gedisciplineerd ben.

Dinsdag ging ik boodschappen doen, en ik maak er elke week een sport van om kortingen te pakken. Goed nieuws voor mij want mijn cruesli stond in promotie waardoor ik drie dozen voor 8,50 had. Ik doe denk ik wel anderhalve week met zo’n doos dus dat is het zeker waard. Altijd mooi meegenomen. Ik gebruik altijd een handscanner en ik vind het altijd satisfying om alle oranje letters te zien want die staan voor de promo’s. Op de foto hierboven lijkt het ook of ik enkel snoep en chips mee heb, maar ik zweer dat er gerief onder zit :p Verder deed ik dinsdag heel rustig aan want mijn lichaam had het maandag serieus uitgehangen. Ik heb al leren omgaan met die dagen waardoor werkdagen met pijn of vermoeidheid meestal wel in goede banen loopt, maar deze week heb ik het wel gecompenseerd. Ik las de rest van mijn boek uit (Echo van Matt Haig) en begon in een nieuw boek. Voor de nostalgie begon ik in De Ijzerkoning van Julie Kagawa. Ik heb ze in de tijd toen ik nog Nederlands las in het Nederlands gekocht dus vandaar. Julie Kagawa was toen ik 18-19 was echt mijn favoriete schrijfster als het om fantasy ging. Nu lees ik eigenlijk alleen maar contemporary en romance, maar ik geniet er wel even hard van om te herlezen.

Een dag later, op woensdag, was het weer tijd voor het werk. Ik kan eigenlijk ook niks speciaals vertellen over vandaag want ik had een shift van negen uur lang, van tien uur tot acht uur. Over de middag wilde ik mijn pakketje ophalen bij de post, bleek dat zij in de zomer speciale openingsuren hebben en om twaalf uur al dicht zijn. Ik had pauze om 13u dus dat werd hem niet helaas. Het was niet zo dat ik mijn pakketje zo dringend nodig had, maar het was wel iets waar ik naar uitkeek. Mama was zo lief om donderdag het op te halen voor me, want ze moest sowieso in de stad zijn. Donderdag had ik de vroege shift en toen ik thuis kwam lagen er zelfs twee pakjes klaar. Sinds maart of april ergens ben ik begonnen met haarbandjes dragen, en mijn pakketje van Etsy was blijkbaar ook geleverd met drie nieuwe haarbandjes. Er zit er al eentje tussen voor Halloween, maar mijn doel is om ook voor elke feestdag een selectie haarbanden te hebben. En ze stonden in korting bij de verkoopster dus dat was een dubbel excuus. Het andere pakje waren mijn Airpods, een tijdje terug is mijn koptelefoon kapot gegaan en ik ben daardoor tijdelijke draadloze oortjes gaan gebruiken en die bevielen me heel erg goed. Maar die oortjes zijn al oud en mijn muziek haperde er ook vaak door, dus ik ben dan ineens voor Airpods gegaan. Tot nu toe heel blij mee.

mijn ochtendkoffie in alle glorie en schattigheid – nieuwe haarbandjes – Airpods die aangekomen zijn – tijd voor de fitness

Vrijdag had ik de late shift waardoor ik ‘s morgens op mijn gemak kon wakker worden. Normaal ontbijt ik tegenwoordig in mijn to-go muesli beker die ik dan thuis klaarmaak en op het werk op eet. Ik heb veel meer eetlust als ik dat doe, maar ik ben hem al twee dagen vergeten mee te nemen van het werk. Het was een hele drukke dag, maar het fijne aan dit soort dagen is wel dat ik met een heel voldaan gevoel naar huis ga. En ik heb lieve mensen om me heen dus dat maakt zoveel goed op dit soort pittige dagen. Ik heb wel mijn verstand gebruikt en iets gekocht wat ik ‘s avonds maar gewoon in de oven moest schuiven, want in koken zou ik toch geen zin meer hebben. Of beter, de energie niet voor gehad. Na het werk at ik, keek ik nog wat Youtube en kroop ik in bed want ik was echt doodmoe.

Zaterdag begon ik mijn dag met lezen en rond de middag ben ik naar de sportschool getrokken. Het was al een paar weken geleden, maar ik ben er weer. En tegelijkertijd heb ik er ook weer van genoten om te gaan. Naast de toestellen die ik normaal doe heb ik ook losse oefeningen gedaan en dat gaf ook heel veel voldoening. Ik ben altijd bang om iets doms te doen in de fitness, maar dat zit in mijn hoofd want vele mensen zijn bezig met hun work out of zijn misschien net zo bezig in hun eigen hoofd. En toen ik dat kon loslaten, ging het een pak beter. De spierpijn van morgen neem ik er wel bij. Ik denk dat ik vooral mijn buikspieren goed ga voelen.

Hoe is jouw week geweest?

%d bloggers liken dit: