Week in beeld | 122

We zijn weer een weekje verder. Het was over het algemeen een hele leuke week. Hij begon maandag al in de boekhandel, dus dat belooft al veel. Ik zat over het algemeen goed in mijn vel, mijn lichaam deed ook eindelijk eens terug een beetje normaler tegen het midden van de week en ik sloot de week af met een dagje voor mezelf. Allee ja, als we in termen van de dagen die ik gebruik voor mijn overzichtje spreek want mijn overzichtjes eindigen altijd op zaterdag. Ik vermoed dat het ook een stuk is omdat ik volgende week ook een paar hele leuke uitzichten op de planning heb staan, maar die positieve energie is zeker welkom. Het is zo lang anders geweest.

de zondag starten met ne goeie koffie – mijn uit de hand lopende collectie haarbandjes – zonsondergang na het werk

Ik startte rustig op met een koffie en door wat blogs bij te lezen van collega bloggers. Dus voor de collega bloggers onder mijn lezers: ik lees jullie blog meestal wel maar ik neem niet altijd de tijd om te reageren. Iets waar ik wel weer wat meer tijd voor wil gaan nemen. Ik las wat in mijn boek en daarna was het tijd voor het werk. Na het werk spotte ik een mooie lucht want de zon was al een beetje onder aan het gaan.

Op maandag begon ik iets later dan normaal en voor ik ging werken sprong ik binnen in de boekhandel. Toch handig als je daar op wandelafstand van werkt he als boekenworm. Maar een paar weken geleden was ik jarig en mijn lieve collega’s hebben me een boekenbon cadeau gedaan. Daar was ik natuurlijk heel erg blij mee, maar boekenbonnen leven niet lang bij mij en ik ging ‘s avonds naar huis met drie nieuwe boeken. En ik had ook ineens genoeg puntjes gespaard voor een kortingsbon voor de volgende keer, dus dat was ook mooi meegenomen. De week kan eigenlijk bijna niet beter starten dan met een bezoek aan de boekenwinkel. Daarna begon ik met werken, maar het was me al vrij snel duidelijk dat mijn lichaam er vandaag niet zoveel zin in had. Na mijn middagpauze had ik het idee dat het iets beter werd en dacht ik dat het ergste achter de rug was, maar een uur later kakte dat weer in. Op dagen zoals vandaag is het enige wat ik kan doen er het beste van maken en doen wat ik kan, maar dat is wel in orde gekomen. Al was ik wel blij dat ik kon gaan liggen en mijn werkdag erop zat. Dat heeft niks te maken met mijn werk, maar gewoon echt met ik die het gehad heb met mijn ziekte. Ik ben nu al drie jaar ziek en die dagen zijn er een heel pak minder, maar de rouw om mijn gezonde leven is iets wat altijd wel een beetje aanwezig zal zijn. En ik vind het minstens even belangrijk om dat ook te benadrukken. Op naar hopelijk een paar betere dagen dacht ik toen, en dat is wel zo gegaan.

ergens deze week vergat ik mijn eten op het werk in de frigo dus take away it is – boeken kopen op maandagochtend – de buit

De dag erna was mijn vrije dag, en ik sliep iets langer uit en ging daarna boodschappen doen met mama. In mijn persoonlijke Bonus Box van Albert Heijn zat een aanbieding voor een elektrische tandenborstel aan de helft van de prijs. Ik was heel verbaasd want zoiets heb ik nog nooit gezien, maar ik was wel al een tijdje aan het overwegen om terug elektrisch te poetsen. Ik vond dat een heel pak fijner vroeger, en eigenlijk kon ik dat ook niet laten schieten. Samen met nog een paar andere promo’s en mijn interdentale borsteltjes die ook in reclame stonden had ik meer dan zestig euro uitgespaard. Oh jawel. Op zich hamer ik daar niet zozeer op (ik heb daar wel een balans in) maar het is mooi meegenomen. Te bedenken dat dat ter waarde van drie boeken is, maakt me dat heel gelukkig. In de namiddag was het eindelijk warm genoeg om buiten te lezen. Wij hebben geen tuin maar er is wel een groot grasplein in de buurt waar ik meestal ga zitten. Ik heb een uurtje buiten gezeten voor de wind er echt een stokje voor kwam steken, maar ik heb er wel echt heel veel deugd van gehad. Vitamientjes. Dus dat alles samen zorgde ervoor dat ik een hele fijne vrije dag had dinsdag.

Toen ik woensdag wakker werd voelde ik al aan mijn lijfje dat het een pak beter ging en dat ik minder pijn had en wat meer kracht in mijn spieren. Ik probeer me op slechte dagen ook niet al te kwaad te maken want dat werkt meestal averechts, maar er zijn dagen dat die emmer overloopt. Maar, nieuwe dag en nieuwe kansen. Ik dronk op het gemak een koffietje, ontbeet op het werk voor ik begon en daarna ging ik aan de slag. De dag ging heel snel voorbij, en voor ik het wist was ik alweer thuis. Dat zijn zo de dagen dat ik besef hoe dankbaar ik mag zijn voor mijn werk, want dat betekent dat ik er graag ben. De tijd gaat sowieso snel, maar nog meer als je je amuseert of op een goed punt in je leven zit. Ook donderdag was een fijne dag, ik had net als woensdag de late shift. Beide dagen waren niet heel speciaal en buiten mijn boek lezen deed ik eigenlijk niks speciaals meer. Ik merk dat ik heel erg into lezen ben de laatste tijd, maar dat ligt deze keer aan het feit dat ik een boek aan het lezen ben dat me enorm goed ligt. Normaal als ik zo gefixeerd ben op lezen, zit ik slecht in mijn vel maar dat is deze keer gelukkig niet zo.

dagelijks dagboekje (of dat probeer ik toch) – onderweg naar het werk – boeken shoppen (again, I know 😅)

Vrijdag had ik ook de late shift, maar ik vertrok iets vroeger want ik moest nog een pakketje ophalen en een bestelling bij de Casa. Al een paar weken stond er in mijn favorietenlijstje van Vinted een broek van Lucy & Yak die ik echt fantastisch vond. Sowieso, alles wat zij maken vind ik echt geweldig. Ik heb al een salopette van hun en de eerste keer dat ik hem aan had was ik er direct verliefd op. Het is wel een duurder merk (ze letten op duurzaamheid en arbeidsomstandigheden, dus dat is sowieso duurder dan fast fashion) en doordat ik die broek second hand kon scoren was het een pak goedkoper. Terwijl ze praktisch ongebruikt was en in top conditie. Dus dat kon ik niet laten schieten. Erna haalde ik nog een klapkrat op bij de CASA want zoals je hierboven kan zien is de mand waar mijn haarbandjes in zitten te klein geworden. Ik had de afmetingen op de site echt slecht ingeschat waardoor ik nu een veel grotere bak heb dan verwacht, maar dat is misschien niet slecht.

Op zaterdag stond ik op en had ik niet zoveel zin om te gaan sporten zoals ik ‘s zaterdags altijd doe. Ik maak er geen competitie van en sporten doe ik eigenlijk alleen als ik er echt zin in heb. Het was ook al een tijdje geleden dat ik echt iets buiten de deur had gedaan voor mezelf of met mezelf, dus er vormde zich eigenlijk al snel een plannetje in mijn hoofd. Ik ben in de middag op de trein gekropen en heb op mijn gemak een wandelingetje door de winkelstraten gemaakt, in de stad waar ik vroeger werkte. Gewoon omdat het lang geleden was en het was weer eens iets anders. Vandaag leerde ik wel dat mijn prioriteiten qua winkelen helemaal anders zijn. De solden zijn begonnen en vroeger betekende dat dat ik met zakken vol kleding zou thuiskomen. Nu viel dat eigenlijk heel goed mee. Buiten een short heb ik eigenlijk geen kleding gekocht. Ik vermoed dat het deels is omdat ik weet dat ik op Vinted of online bij mijn eigen favoriete merken veel beter mijn stijl terug vind. Zoals de foto hierboven al verraadt, ben ik wel in de boekenwinkels geweest. En ik nam vijf nieuwe boeken mee. Los daarvan ook twee nieuwe haarbandjes. Het weer was heel wisselvallig dus ik had best wel wat pijn, maar tegelijkertijd ben ik blij dat ik het doorgebeten want ik was wel eens toe aan een dagje voor mezelf. Friendly reminder om dat vaker te doen.

Volgende week heb ik een paar dingen op de planning staan waar ik enorm naar uitkijk, waaronder een concert van mijn drie favoriete dames. Ik ben echt aan het aftellen ernaar. En moge de fijne mood van deze week gewoon doorzetten naar volgende week.

Hoe is jouw week geweest?

2 thoughts on “Week in beeld | 122

  1. Haha, je bent gelukkig niet alleen.
    Hier ook een ganse doos vol haarbanden en ik koop er nog steeds bij.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: