Week in beeld | 123

Deze week was ook een heel fijne week. Vooral omdat ik op het einde van de week plannen had waar ik echt heel hard naar uitkeek. Eind deze week was het volwassenen concert van K3 en die drie zijn mijn heldinnen ondertussen. Door alle plannen en drukte van het verlengd weekend (want voor ons was het een feestdag op vrijdag) ben ik wel moe dus komende week ga ik wat meer op de rem stampen en wat meer rust nemen. Maar dat komt wel goed. Het was het wel waard.

op het gemak lezenlelies voor mama – lezen in het zonnetje

Zondag werkte ik een dagshift, dus ik was bijna de hele dag aan het werk en ik kan me ook niet echt veel herinneren van zondag. Op maandag had ik de late shift en moest ik pas in de middag werken, dus ik deed ‘s morgens boodschappen omdat ik me had voorgehouden om dinsdag te gaan sporten. Maar dat is er uiteindelijk toch niet van gekomen. Doordat ik maandag enkel de laten had, vloog de dag voorbij. Ik bracht ‘s avonds ook nieuwe bloemen mee voor mama, deze keer bracht ik lelies mee. In volle bloei waren ze echt prachtig en ze waren ook mooi groot. Voor mij is dat ook altijd een extra gelukje.

Dinsdag was mijn vrije dag, en ik was met mezelf aan het debatteren of ik wel of niet ging sporten. Toen ik zag dat het eigenlijk best wel mooi weer was, heb ik besloten om het niet te doen zodat ik van de zon kon genieten. Iets in mijn onderbuikgevoel die zei dat dat de verstandigere optie van de twee zou zijn. Nu we eind de week zijn, ben ik mezelf wel dankbaar dat ik niet ben gaan sporten. Misschien ging dat te veel van het goeie geweest zijn. Ik heb ‘s morgens gegeten en wat rond gerommeld, en in de namiddag ben ik naar buiten gegaan om te lezen. Wij hebben geen tuin, maar ik lees meestal op een grasplein dat niet zo ver van ons huis ligt. Het zonnetje deed enorm veel deugd, maar het was wel echt warm. Voor maar 23 graden te zijn was het echt warm. Ik heb een klein anderhalf uur in de zon gezeten en hoewel mijn boek echt goed was en ik genoot van de zon, werd het me toch te warm. Toen ik thuiskwam zag ik ook dat mijn benen en een deel van mijn ene arm echt rood stonden. Ik was me vergeten in te smeren, misschien ook een beetje omdat ik onderschat had dat het zo warm ging zijn. Al bij al wel een fijne middag gehad in het zonnetje en ik heb dat ook echt gemist.

kleurrijkste broek ooit wachten op K3 – mijn drie heldinnen op het podium!

Woensdag had ik een dagshift, de dag ging vrij snel om. Normaal heb ik altijd de late shift, dus dat was ook wel eens leuk. Ik klaag eigenlijk nooit over mijn rooster, ik vind alles prima. Ik ben dankbaar dat ik nog kan werken en zeker dat ik zo’n fijne werkplek heb, maar ik vind de afwisseling ook wel eens leuk en het is leuk om eens dagshift te hebben als je normaal de late shift hebt. Na het werk at ik iets, keek ik nog wat Youtube en ging ik slapen want op donderdag had ik de vroege shift. Donderdag heb ik social media gewijs een beslissing gemaakt, door mezelf voor elke social media app een kwartier schermtijd te geven. Ik wil eens testen of het op die manier misschien beter gaat. Want uiteindelijk, ik ben soms bang om dingen online te missen. Maar de dagen dat ik te weinig tijd heb om op mijn social media te kijken (door werk, door uitstappen, door leuke bezigheden) merk ik eigenlijk dat dat geen issue is die dagen. Tot nu toe gaat het heel goed, dus daardoor kan ik me hopelijk ook iets meer op mijn hobbies en andere dingen focussen. Slow but steady. That being said, donderdag was een werkdag die ook heel snel voorbij vloog, en verder kan ik me niks speciaals meer herinneren van donderdag. Wel dat ik stilletjes aan aan het aftellen was naar vrijdagavond. Ik ben totaal geen uitgaanspersoon dus het voelt heel raar om dat te zeggen, maar het was wel zo deze week.

Vrijdag had ik ook dagshift, normaal gezien heb ik ook altijd de late shift op vrijdag maar dat ging dus deze week niet omdat ik zelf iets had gepland. Het was ook de nationale feestdag, de dag waarop in 1831 België voor het eerst een koning kreeg. Ik heb dat opgezocht trouwens, zo slim ben ik niet. De winkel waar ik werk is elke dag een hele dag open, dus voor ons was het eigenlijk een heel gewone werkdag. Wel iets drukker dan normaal natuurlijk, want heel veel winkels (vooral de supermarkten) doen maar een halve dag open of blijven gewoon dicht. Toen mijn shift gedaan was, ging ik naar huis en werd ik opgehaald door mijn beste vriend en zijn vrouw, en samen met mijn zus gingen we richting Middelkerke want daar was die avond het volwassen concert van K3. De foto’s hierboven verraadden dat al, maar het was zo leuk. We hadden wel enorm veel moeite om parking te vinden, maar dat is uiteindelijk gelukt en het is allemaal in orde gekomen. Ik heb echt de tijd van mijn leven gehad, zo hard genoten van dat uurtje. Het was ook heel fijn om (zeker toen de oudere hits aan bod kwamen) te horen hoe mooi het publiek dat meezong. Voor mij een friendly reminder dat ik zeker niet de enige volwassene ben die zo’n diehard fan is van K3. Na al die jaren is het mijn happy place geworden en als ik een probleem heb is er altijd veiligheid en troost in hun muziek.

Chinatown verkennen – boekhandels onveilig maken – lekkers na de middag om op te laden

Ik lag door het concert vrij laat in mijn bed dus het was eventjes tandjes bijten zaterdagochtend, want ik ging met een vriendin naar Antwerpen. Het was een hele gezellige dag en we hebben eigenlijk de hele dag geen regen op onze kop gehad, terwijl dat wel voorspeld was. We beroofden uiteraard een paar boekhandels, want we zijn allebei hele grote lezers. Los van de boekhandels ontdekten we ook een paar winkels met Amerikaans en ander buitenlands snoep, en daar hebben zowel zij als ik ook een zwak voor. Ik denk dat ik voor het eerst in de geschiedenis naar huis ben gegaan met meer ander materiaal dan boeken. Dus mirakels bestaan toch. Ik kwam met maar liefst acht nieuwe boeken thuis, maar het was een hele fijne dag. In de namiddag hebben we eventjes uitgeblazen met iets lekkers, en voor mij werd dat een wafel. Toen ik thuiskwam heb ik al mijn aankopen opgeborgen en ben ik vrij snel gaan slapen. Want hoe leuk beide dagen ook waren, ik voelde wel aan mijn lichaam dat ik erg moe was. We zijn nu zondagochtend als ik dit schrijf en ik voel me gelukkig al een beetje meer uitgerust.

Hoe was jouw week?

One thought on “Week in beeld | 123

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: