Week in beeld | 124

Laten we zeggen dat ik deze week het foto’s maken een beetje kwijt was, maar het was ook geen speciale week. Er gebeurde eigenlijk weinig speciaals, maar de laatste maanden is er zoveel veranderd mentaal en ik ben eigenlijk wel blij dat het een beetje rustiger wordt. De regen mag wel een beetje stoppen want ik heb er echt last van door mijn ziekte, maar voor de rest heb ik geen klachten. Het wordt ook een heel beknopt overzichtje want ik weet ook bijna niks meer. En weken zoals deze gaan eigenlijk in een waas voorbij, maar ik probeer wel zo de kleine gelukjes op te zoeken of te creëren. Ik ga deze week opdelen in momenten die ik me herinner in plaats van een volledig weekoverzicht, ik denk dat dat makkelijker is deze keer.

• Ik zag deze week m’n beste vriendin terug, de laatste keer dat we elkaar hebben gezien was in mei met het concert van K3. Altijd een leuk weerzien, we hebben veel bijgepraat en ik ging ook voor de eerste keer met mijn step naar daar. Het is toch een ritje van een klein halfuurtje en sinds ik eigenlijk dichterbij huis werk heb ik geen lange ritjes meer en die mis ik soms. Dus dat was het perfecte excuus om hem uit te halen. Op de terugweg zag ik mijn batterij zakken en ben ik alsnog een stukje met de bus gegaan, maar het is het idee dat telt.

• Ik las het tweede deel van ‘The Iron Fey’ uit en normaal was het plan om de serie in een stuk door te lezen omdat er de laatste jaren nieuwe boeken zijn uitgekomen, maar turns out dat ik niet meer zoals vroeger aan een stuk door fantasy kan handelen. Ik begon te verlangen naar contemporary dus daar heb ik ook maar gehoor aan gegeven. Momenteel lees ik ‘Lease on love’ van Falon Ballard. Ik heb in twee dagen bijna een half boek gelezen, en dat is zelfs voor mij veel tegenwoordig.

• Toen ik een stukje aan het schrijven was voor mijn blog heb ik een kleine huilbui gehad uit dankbaarheid voor de weg die mijn leven aan het inslaan is en dat er zoveel dingen op zijn pootjes vallen na jarenlang vechten en overleven. It hits different. Ik merk wel dat er vanbinnen nog wordt gevochten en dat ik het soms moeilijk heb met sommige dingen te geloven, maar dat komt nog wel.

• Met mama had ik ook een heel goed en mooi gesprek over mijn verleden en de dingen die ik heb meegemaakt en dat heeft ook een paar dingen op zijn plek gezet, ik voel me een pak opgeluchter en lichter sindsdien. De dag zelf was ik echt in de war en half gebroken door mijn emoties, maar het is oke. Of ja, in de war is misschien niet de juiste uitdrukking maar ik was wel van slag. Ze heeft een paar dingen gezegd die ik eens moest horen, en die vrij hard zijn aangekomen maar op een goeie manier.

• Zaterdag besloot ik bij wijze van klein gelukje om een psychologie magazine mee te doen (allee ja, te kopen) want jaren geleden vond ik het altijd interessant/leuk om dat soort dingen te lezen en ik ben daar ooit mee gestopt en ik weet niet waarom. Ik heb hem eigenlijk vrij rustig en relaxed doorgebladerd terwijl ik mijn salade aan het eten was en daarna mijn koffie aan het drinken was, maar er stonden wel een paar dingen in die mijn aandacht trokken. Dus ik ga hem denk ik komende week nog eens dieper lezen.

• Het was een heel productieve vrije dag (daar maak ik geen sport van, maar het viel me op) want ik ruimde mijn kledingkast op en kookte ook risotto. Beide waren heel geslaagd en ik ben vooral blij met mijn opgeruimde kast. Want ik heb ondertussen de start van een verzameling dungarees en die hebben nu eindelijk een proper plekje in de kast. Ik word ook altijd zo blij van alle kleuren in mijn kast, want ondertussen voel ik me echt wel heel goed thuis in al die kleuren en patronen.

• Ik heb heel veel gelezen deze week. Zeker tegen het einde van de week was ik echt meer dan een halfuur aan het lezen zonder dat ik het door had en vloog ik door mijn boek heen. Fijn gevoel. Normaal ga ik binge-lezen als ik niet goed in mijn vel zit, maar deze keer komt het echt wel vanuit plezier voort. En ik heb toevallig veel goede boeken vast. En de laatste tijd heb ik ook veel boeken gekocht, samen met anderen of gewoon alleen en die momenten snuffelen in de boekhandels geeft ook zin tot lezen. Het moment dat je weer jezelf tot leven voelt komen na trauma is zo’n heerlijk gevoel. Voor iedereen heeft dat een andere invulling, maar voor mij is dit zo’n moment.

• Lucy and Yak (dat is een van m’n favoriete kledingmerken) heeft al een paar weken een end of season sale waardoor ik vier stuks heb kunnen scoren voor serieuze korting. Er zijn nog twee dingen onderweg want ze zijn letterlijk vrijdag pas besteld, maar toch. Ik heb denk ik meer dan honderd euro uitgespaard dus dat telt al he. Lucy and Yak is duur maar ik voel me zo goed en ik voel me zo mezelf in die kleding dus dat is het zeker waard.

Hoe was jouw week?

Geef een reactie

2 thoughts on “Week in beeld | 124

  1. Ik ben ook fan van Lucy and Yak en zoek er vaak op Vinted naar (maar valt toch wat tegen, haha). Nog niets besteld op de website. Moet je daar invoerkosten etc voor betalen?
    Als ik heel veel lees is dat ook een teken dat ik wat minder goed in mijn vel zit. Ik ben dus ergens wel blij dat het tegenwoordig wat minder is, haha :p

%d bloggers liken dit: