Augustus in boeken (en cijfers)

Aan het begin van elke maand maak ik een overzichtje met wat ik heb gelezen afgelopen maand. Gewoon, omdat lezen een grote rol speelt in mijn leven en er niks leukers is dan boeken delen met elkaar. Voor mezelf vind ik het ook altijd heel erg leuk om te zien hoeveel ik heb gelezen, want ik ben op dat gebied (maar dat is ook het enige gebied) een cijfertjesnerd. Dus hier is wat ik heb gelezen afgelopen maand!

★ CIJFERTJES

Aan het eind van juli was ik een heel blij mens want ik had eigenlijk alleen maar topboeken gelezen. Dat was in augustus wel anders, ik las bijna evenveel wel. Maar ik heb eigenlijk getwijfeld om een boek te DNF’en, uiteindelijk niet gedaan. Ik las afgelopen maand drie boeken uit, wat goed was voor. 12 uur en 20 minuten aan leesplezier. In totaal las ik 1061 pagina’s en mijn gemiddelde leessnelheid was 86 pagina’s per uur. Op de meest gelezen dag las ik maar liefst 141 pagina’s en 127 minuten. Dat is bijna twee uur, maar ik herinner me die dag ook wel nog. Gemiddeld las ik 35 pagina’s per dag, wat zeker niet slecht is. Want augustus was een hele leuke maand, maar ook een drukke maand. Zowel qua uitstappen en werk, maar ook zeker mentaal.

★ BOEKEN ★

She drives me crazy – Kelly Quindlen (EN) ★ ★ ★ ★

Van de drie die ik gelezen heb, was dit wel mijn favoriet deze maand. Het is een makkelijk wegleesboek met een fake dating trope. Scottie Zajac verliest een basketbal match tegen haar ex vriendin die in een andere school zit ondertussen. Omdat ze nog niet over haar vriendin heen is. Later op de dag rijdt ze tegen de bumper van een andere auto, helaas de auto van haar grootste vijand en het populairste meisje van de school: Irene Abraham. Haar moeder verplicht haar om Irene elke dag naar school te carpoolen tot haar auto hersteld is, en dat zorgt voor de nodige drama’s onderweg naar school. Uiteindelijk sluiten ze een weddenschap af om te faken dat ze een koppel zijn. Scottie wil namelijk wraak nemen op haar ex vriendin.

Dit is een heel cliché verhaal waarvan je eigenlijk van verre ziet afkomen hoe het gaat eindigen, zeker als je al enige romance hebt gelezen in je leven. Maar toch, het was goed geschreven en ik heb me er zeker mee geamuseerd. En buiten dat het cliché en voorspelbaar is, zit er ook wel wat diepgang in en wordt er ook ingegaan op de onzekerheden van de personages. Dus daarom heb ik hem toch vier sterren gegeven, want zonder dat had hij gewoon drie sterren gekregen. Als ik iets drie sterren geef vind ik het een prima boek, maar deze heeft dus iets meer gekregen.

Hotel Magnifique – Emily J. Taylor (EN) ★ ★ ★

Ieder jaar verschijnt er een magisch hotel in de stad, waar magiërs samen komen. Magie is namelijk gevaarlijk en er kan veel misbruik van gemaakt worden, maar binnen het hotel is het veilig en wordt het gebruikt om de gasten de tijd van hun leven te geven. Eens om de zoveel dagen verandert het hotel ook van locatie. Toch zit er een luchtje aan dit mysterieuze hotel, en dingen zijn niet zoals ze lijken. Jani en Zosa zijn opgegroeid in armoede sinds hun moeder overleed, maar ze dromen van een verblijf in het hotel. Uiteraard kunnen ze dat niet betalen. Ze solliciteren beide voor een functie in het hotel, maar zoals ik al zei zijn dingen niet zoals ze lijken en als ze aan het werk gaan komen er veel waarheden en geheimen te boven. Jani wil koste wat kost haar zusje beschermen, ook als ze daarvoor zichzelf in gevaar moet brengen

Hotel Magnifique is fantasy en dat kon heel goed of heel slecht aflopen. Eigenlijk ben ik nog gul geweest want eigenlijk nu ik het achteraf bekijk denk ik zelfs dat hij maar twee sterren ging krijgen. Het was gewoon niet mijn boek, en ik ga zeker het boek niet afbreken omdat het fantasy is en dat niet mijn genre is want dat is niet eerlijk naar de auteur toe. Maar het kon me niet vasthouden en ondanks dat er echt wel een paar goeie plotlijnen inzaten, was het toch niet mijn boek. Het was voor mij heel verwarrend geschreven en ik moest me echt af en toe een keer afvragen wie ook al weer wie was en waarom iemand deed wat hij of zij deed. En nu achteraf gezien heb ik zelfs een kleine reading slump, dus daar word ik ook niet echt blij van. Ik weet zeker dat dit wel andere mensen hun cup of tea is en met alle respect voor de mensen die dit boek tot stand hebben gebracht, maar het was niks voor mij.

The Charm Offensive – Alison Cochrun (EN) ★ ★ ★ ‘5

Dev is producer in de reality reeks ‘Ever After’. Een programma dat koppels samenbrengt in de hoop hun sprookje van happily ever after te bezorgen. Hij is een van de beste producers van het land, tot prins Charlie Winshaw in het programma komt. Zijn reputatie is volledig geruïneerd en door in deze show te komen hopen ze dat weer recht te trekken. Charlie gelooft alleen niet in sprookjes en heeft geen schrijntje romantiek in zijn bloed. Het is aan Dev om het programma te redden en ook Charlie te begeleiden in zijn tocht door het programma, want er staan een heleboel vrouwen klaar die heel graag zijn prinses willen worden. Door de tijd heen leert Charlie dat hij bij de vrouwen eigenlijk bijna geen klik vindt, maar bij de producer daarentegen…

Ook dit is een boek waarvan je van heel ver ziet afkomen hoe het gaat aflopen, maar er zaten wel een paar verrassende plot twists in. En waarschijnlijk bestaan er zeker wel gelijksoortige boeken, maar ik heb nog nooit echt iets gelezen in een dating show setting. Het valt een beetje onder fake dating omdat Dev op ‘practical dates’ gaat in de hoop dat Charlie dan iets meer ontspant tussen de vrouwen. Want de druk van een seizoen van een van de grootste datingsprogramma’s van het land ligt op zijn schouders. Charlie heeft OCD en ook Dev heeft mental health issues. Helaas heb ik daar ook genoeg ervaring mee, en het was heel echt neergezet en Dev heeft heel veel moeite om liefde terug toe te laten, en ik zit eigenlijk ook net in dat proces van mijn eigen journey. Dus het steunde me wel om dat te lezen. Toch had het me niet altijd volledig te pakken, maar dit boek is zeker een aanrader. Hij heeft (en doet nog steeds) een beetje de ronde op TikTok, maar ik snap ook waarom.

Heb jij nog goeie boeken gelezen de laatste tijd?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: