Maart in boeken (en cijfers)

Aan het begin van elke maand maak ik een overzichtje met wat ik heb gelezen afgelopen maand. Gewoon, omdat lezen een grote rol speelt in mijn leven en er niks leukers is dan boeken delen met elkaar. Voor mezelf vind ik het ook altijd heel erg leuk om te zien hoeveel ik heb gelezen, want ik ben op dat gebied (maar dat is ook het enige gebied) een cijfertjesnerd. Dus hier is wat ik heb gelezen afgelopen maand!

Processed with VSCO with hb1 preset

CIJFERTJES ★

Ik weet niet wat er me overkwam met het lezen. Want het was echt veel te zot voor woorden. Oke, ik had dan wel veel tijd om te lezen maar toch. Het was een heel gemixte maand, er waren een paar boeken die hoge rating kregen en een paar die lage rating kregen. Ik las in totaal maar liefst 27 uur en 25 minuten. Whut! Dat is echt veel. Dat was goed voor 2261 pagina’s aan leesplezier. Gemiddeld las ik 82 pagina’s per uur, het meest gelezen pagina’s op een dag was 184 en gemiddeld las ik 75 pagina’s per dag. En op een hele goede dag las ik 143 minuten. Dus ik ben tevreden. Voor de maand april staan er een paar dingen op de planning dus ik denk niet dat ik het ga kunnen evenaren. Maar we gaan het zien he.

★ BOEKEN ★

See You Yesterday – Rachel Lynn Solomon (EN) ★ ★ ★ ‘5

Het boek ging over Barrett die eigenlijk net begint aan haar eerste jaar op de universiteit. Haar eerste dag loopt eigenlijk niet echt soepel want ze gaat naast de grootste betweter van de school zitten op haar eerste lesdag, en ‘s avonds op een feestje zet ze per ongeluk de boel in brand op een feestje. De dag erna is het gewoon weer 21 september, en speelt de dag zich opnieuw af. En al vrij snel ontdekt ze dat ze vast zit in een time loop. Maar ze is niet alleen, Miles zit ook vast in dezelfde loop. Vinden ze hun weg terug uit dit universum?

Ik had een beetje moeite om in het boek te komen, eerlijk waar. Of dat echt aan het boek lag kan ik niet zeggen, maar eens ik erin zat ging het wel vlot. Ik heb het boek geen vijf sterren gegeven omdat het me niet van mijn sokken blies. Al moet ik wel zeggen dat ik de avonturen en het feit dat Miles en Barrett profiteerden van de time loop wel heel origineel vond. En dat was een aspect dat ik heel erg tof vond. De les die ik uit het verhaal zou trekken is dan ook: wees niet bang om volluit te leven, en dat is ook een conclusie die de hoofdpersonages uiteindelijk trekken. Daarvoor heeft het boek wel extra punten gescoord bij mij. Ik zou hem aanraden, ik heb me er wel mee geamuseerd. Het is wel slow burn, dus daar moet je van houden.

Bride – Ali Hazelwoord (EN) ★ ★ ★ ‘5

In een wereld waar Weres en Vampyres vijanden zijn, moet de dochter van een heel belangrijke man een huwelijk aangaan met de alfa weerwolf in een poging om de twee groepen samen te brengen. Misery leeft al jaren tussen de gewone mensen als vampier, maar dat leventje moet ze opgeven. Misery trouwt niet met de alfa voor de politieke redenen, ze heeft haar eigen redenen. Ze is iets kwijt waar ze heel veel om geeft. En dat wil ze terug. Of meer, iemand in plaats van iets. Ook als ze daarvoor in het territorium van de vijand moet verblijven.

Ik heb niet alle boeken van Ali Hazelwood gelezen, enkel haar meest bekende boek. Maar ik weet wel dat ze een romance schrijfster is en ik wist net als veel mensen niet echt wat ik moest verwachten. En ik was eigenlijk wel aangenaam verrast. Er was spanning aanwezig, sensatie en ook onverwachte plotlijnen. Je moet je in het begin wel door heel veel politieke informatie wurmen, en dat was voor mij een nadeel aan het boek. Dat hoort er wel een beetje bij als je weet waarover het gaat. Maar buiten dat vond ik het een goed boek, en ik was aangenaam verrast.

Better Off Wed – Portia Macintosh (EN) – ★ ★ ★ ★

Olivia wordt ten huwelijk gevraagd door haar vriend Teddy. Onverwachts, maar ze is wel heel blij natuurlijk. Er is maar een locatie waar ze wil trouwen, dat is een plek aan het strand die haar grootvader gebouwd heeft. Er is maar 1 datum meer vrij, omdat het gebouw binnenkort wordt afgebroken. En dat is over een paar weken. Olivia wil er koste wat het kost trouwen, net als haar zus. Dus in alle haast beginnen ze met een huwelijk plannen, ter plekke. Maar Teddy zit vast op zijn werk en er hangt hem een grote promotie voor de neus. Waardoor Olivia bijna alle voorbereidingen alleen moet doen.

Ik heb me echt kostelijk geamuseerd met dit boek. Het was gratis met Kobo Plus, dus ik heb me eigenlijk laten verrassen. Het was grappig, soms onverwacht maar vooral een heel mooie herinnering om te doen wat juist voelt en om je hart en intuïtie te volgen. Naast het hele huwelijksgebeuren zat het gewoon heel goed in elkaar (en hier en daar ietwat voorspelbaar wel). Maar ik vloog erdoorheen en ik heb haar andere boeken ook klaarstaan op mijn e-reader. Dus ik ben heel benieuwd! Ik denk dat dit echt mijn favoriet is van deze maand.

Just My Type – Falon Ballard (EN) ★ ★ ★ ‘5

Lana is niet goed in single blijven. Maar haar relatie loopt op de klippen en ze schrijft ook de relatie en dating column op haar werk. Niet haar droomjob, maar het kan ermee door en bovendien heeft ze een hele fijne groep collega’s om haar heen. De uitdaging voor haar is dat ze single moet blijven en daar artikels rond schrijven. Haar rivaal is Seth, een jeugdliefde waar ze heel lang een relatie mee heeft gehad in haar tienertijd. Seth krijgt de omgekeerde uitdaging; een vrouw vinden en een stabiele relatie. Degene die op het einde van de wedstrijd de meest gelezen artikels heeft, wint een prijs waar ze beide van dromen. Maar onderweg zijn er hobbels, strubbelingen en bevindt Lana zich voor onverwachte bedenkingen en vragen.

Falon Ballard is een van mijn favoriete auters, dat heb ik beslist toen ik vorig jaar in juli (?) voor het eerst iets las van haar. Ik was meteen van mijn sokken geblazen door het verhaal, haar schrijfstijl en hoe vlot het las. Bij Just My Type had ik dat helaas iets minder. Het verhaal boeide me op zich wel en na een tijdje ging ik er ook in mee en heb ik zelfs hardop gelachen. Dat is vrij zeldzaam voor mij, ondanks dat ik zoveel lees. Alleen al daarom zou ik een extra ster geven haha. Ik weet niet, het plot was misschien iets te voorspelbaar en het zat wat moeilijker in elkaar denk ik. Ik weet dat als je zoveel romance leest, dat die voorspelbaarheid iets is waar je mee moet leven. Maar toch. Prima boek wel, als je van luchtige romances houdt (met hier en daar ook wat levensdiepgang) dan kan je dit zeker waarderen. Ik heb hem drie en een halve ster gegeven en dat is in mijn ‘taal’ een goed boek en een aanrader. Gewoon geen nieuwe favoriet.

Book Lovers – Emily Henry (EN) ★ ★ ★ ★

Nora is een topper in haar vak, ze is literair agent en is een van de beste in haar vak. Charlie is redacteur op haar werk, en ook haar grootste vijand. Nora’s zus Libby nodigt Nora uit op een maandje vakantie in Sunshine Falls. Nora hoopt er de liefde van haar leven te ontmoeten, in het romantische stekje waar ook de boeken van een van haar favoriete en belangrijkste klanten zich afspeelt. Maar in plaats van sexy houthakkers en dokters loopt ze elke keer weer Charlie tegen het lijf. Op elke ondenkbare plek. Bovendien loopt de spanning ook een paar keer op tussen Libby en Nora, omdat Libby iets verborgen houdt. Maar wat?

Book Lovers is een hele grote sensatie geweest op Booktok toen het pas uitkwam denk ik. Sowieso is het een auteur die vrij populair is daar. Daardoor heb ik hem ook langer laten liggen, want die torenhoge verwachtingen doen meestal niet veel goeds. Toch was ik heel blij dat ik hem heb opgepakt. Naast het enemies to lovers gedeelte speelt er zoveel meer af. De band tussen Libby en Nora, het boeken gedeelte dat veel meer aanwezig is dan enkel in Nora of Charlie hun werk. Het is een heerlijk luchtig wegleesboek, dus ik raad deze zeker aan. Ik heb hem net geen vijf sterren gegeven omdat er elementen mistten en ik het gevoel had dat het verhaal (voor mij misschien) pas later op gang begon te komen. Het einde was heel verrassend en heeft ook voor die extra ster gezorgd.

Heb jij nog goeie boeken gelezen afgelopen tijd?

Liefs en dikke knuffels

Nikita ★

Geef een reactie

One thought on “Maart in boeken (en cijfers)

Ontdek meer van Hoogsensitieve Held

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder