Een paar bijzondere complimenten

Hoi allemaal! Dat het meeste wat anderen doen mij wel raakt is inmiddels wel duidelijk. Negatief of positief, het raakt me allemaal. Soms is dat een vloek en zegen tegelijk. Maar ik wil het vandaag over de goede momenten hebben. Want dit zijn momentjes die mij altijd een beetje beter maken als ik eraan denk, gewoon omdat ze zo mooi waren. Het zijn allemaal momenten waarin ik complimenten kreeg of iemand iets liefs voor me deed, maar het zijn momenten die ik nooit zal vergeten. Dus daarom wil ik ze graag oplijsten vandaag uit dankbaarheid 🙂

DSC_5923.JPG

  • ‘Ik wil gewoon dat je je beter voelt’,

Krokusvakantie 2017 was dit. Ik zat al een tijdje slecht in mijn vel, een stukje door onzekerheid over mezelf maar ook door genoeg andere omstandigheden. Mijn familie heeft dat waarschijnlijk wel gemerkt, maar mijn zusje nog het meest. Mijn lieve schat van een zus. Op een avond heb ik haar voor het slapengaan verteld wat er scheelde, en ze heeft toen geluisterd en me advies gegeven en verteld wat zij ervan dacht. Ik heb toen gehuild en gefrustreerd gevoeld omdat het maar niet beter wilde gaan gewoon. De volgende dag was ze al weg toen ik opstond, ik vermoedde dat ze bij de onderburen was gaan spelen. Maar nee, mijn zus was naar een paar winkels geweest en die middag kwam ze thuis met spulletjes voor zichzelf, maar ook met snoep, een schriftje en allerlei cadeautjes. En toen ik vroeg waaraan ik dat verdiend had zei ze iets heel simpel. ‘Ik wilde je gewoon je iets beter laten voelen’. En het gaat mij niet om die cadeautjes of lekkere snoepjes. Gewoon het feit dat er iemand speciaal voor mij dingen heeft gedaan omdat ze wilde dat ik me beter voelde, deed me gewoon al net iets blijer worden. Mijn hart maakte een sprongetje van liefde. Dat soort momenten zijn goud waard.

  • Je mag oprecht trots zijn op je blog!

Een tijdje terug hadden we een taak voor Nederlands, en daar is het allemaal mee begonnen. Een cultuurautobiografie, en op een of andere manier is daar mijn blog ingeslopen. Ik heb toen geschreven dat ik blogger ben en mijn blog vermeld. En mijn leerkracht Nederlands wou natuurlijk mijn blog wel lezen, ze was nieuwsgierig. In de herfstvakantie (of er zelfs nog voor denk ik) heb ik de link doorgestuurd en een paar dagen later kreeg ik een antwoord van haar met allerlei complimenten. Over mijn schrijfstijl en dat ik waardevolle boodschappen schrijf. Dat vond ik op zich al zo leuk en fijn, vooral omdat een leerkracht Nederlands wel weet wanneer je goed schrijft. Ik heb haar na de vakantie toen ook bedankt voor die complimenten, want zo ben ik gewoon. En ze zei toen dat dat graag gedaan was en dat ik oprecht trots mag zijn op mijn blog. En weet je, daar ben ik inderdaad wel trots op.

  • Jij maakt mij gelukkig door zelf geluk uit te stralen

Dat ik vorig schooljaar minder goed in mijn vel zat is mijn klas ook niet ontgaan, maar het gaat gelukkig veel beter nu met mij. Dat kan ik met veel plezier en kan ik oprecht wel zeggen. En dat is een van mijn klasgenoten niet ontgaan. Ze zei mij namelijk dat het haar een plezier deed om mij gelukkig te zien en geluk uit te zien stralen. Dat maakte haar gelukkig en deed haar zichzelf beter voelen. Dat vond ik echt ook een topcompliment. De dag ervoor ook trouwens, op het station zeiden twee klasgenoten dat ik er veel gelukkiger uitzag dan vorig jaar. Dat doet deugd om te horen, zeker als je uit een rottige periode komt.

  • ‘Jij komt er wel, hoe dan ook’

Dit is echt al heel lang geleden, maar ik kan het me nog zo goed herinneren. Als de dag van gisteren eigenlijk. Vierde middelbaar, ik zat toen zelfs nog in mijn vorige school. Ik had na de les een gesprek met mijn titularis toen. Hoe het gesprek precies is gestart weet ik niet meer, maar we hebben zeker een kwartier staan babbelen en het gesprek had me toen echt blij gemaakt. Het was fijn, want die leerkracht begreep me ten eerste ook goed en ze wist dat ik soms wat minder zelfvertrouwen heb en op een gegeven moment zei ze toen ook; ‘Jij komt er wil in het leven, hoe dan ook’. En als je niet veel zelfvertrouwen hebt, zijn dat woorden die goud waard zijn. Top!

Welke bijzondere complimenten blijven jou altijd bij?

4 thoughts on “Een paar bijzondere complimenten

  1. Wat prachtig dat je aan deze complimenten een apart blogartikel wijdt om er nog eens extra bij stil te staan. Want dit soort geweldig mooie complimenten zijn er om te blijven koesteren 🙂 Vooral dat gebaar van je zusje vind ik zo lief en mooi!

    1. Ik vond dat ze dat wel verdiend hadden. Complimenten moet je koesteren! En dat gebaar van mijn zusje vond ik fantastisch, zal ik nooit vergeten 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: