Er wordt er eentje 21 vandaag! It’s me!

Hoi allemaal! Eventjes een extra blogpost van mij, want het is mijn verjaardag. Vandaag word ik maar liefst 21 jaar! Alweer 21… Ik wil eventjes vertellen over hoe het afgelopen jaar als twintiger is geweest, wat ik heb geleerd en vooral wat ik vandaag ga doen op mijn verjaardag! Het wordt dubbel feest, de reden zal je nog wel lezen. Heel riskant om dit zomaar in te plannen, maar ik verwacht eigenlijk niet dat het anders zal zijn.

large

Een kalenderjaar vliegt voorbij. Ik zie mezelf nog vorig jaar door stad wandelen met mijn zusje als kersverse twintiger op een zondagnamiddag. Een klein beetje down omdat er helaas wel iets was gebeurd (waar ik niet over ga uitweiden, tmoet vrolijk blijven vandaag). Tot ik mijn boek voor mijn verjaardag had gekocht. Ik heb een hele toffe dag gehad vol verrassingen en blijdschap en heel veel liefde! Ik hoop dat dat vandaag niet anders is, maar daar twijfel ik niet aan. Want ten eerste is de bibliotheek in Brugge erin geslaagd dat mijn uitleentermijn van mijn boeken afloopt op mijn verjaardag en ik dus verplicht ben naar de bibliotheek te gaan op mijn vrije verjaardag zwaar gestraft. Doordat ik afgelopen vrijdag mijn laatste examen heb gehad ben ik ook vrij. Hopelijk verpest school mijn dag niet, want ze kunnen nog steeds tot 12u bellen dat je niet geslaagd bent. Maar dat denk ik eerlijk gezegd niet.

Verder heb ik die avond proclamatie! Ja, ik studeer af op mijn verjaardag. Puur toevallig, maar ik vind het ergens ook wel heel leuk. Niet iedereen kan dat niet zeggen. Het is ook de laatste dag van mijn sociale media pauze. Ik ga nog niet kijken denk ik, misschien wel na de proclamatie om de verjaardagswensen te lezen. En voor de proclamatie heb ik nog een afscheidsetentje met de klas. Na vandaag gaan we allemaal onze eigen weg uit. Hoe pijnlijk ook, het zou wel een keer komen. Daar kijk ik heel erg naar uit, want de klassfeer is altijd leuk. Samen met onze titularis en hulptitularis is het ook, dus ik ben blij. En hopelijk krijg ik die avond een heel mooi rapport en eindpercentage te horen en. Dan kan mijn verjaardag volgens mij niet meer stuk.

Maar ben ik in dat jaar veranderd? Ja, natuurlijk. Ik ken niemand die 365 dagen hetzelfde blijft. Veranderingen en gebeurtenissen scheppen ons en veranderen ons. Net zoals ik veranderd ben. Ik heb dit jaar gevochten door onzekerheid, pijn, perfectionisme. Het heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben en ik ben daar heel trots op. Ik heb dit jaar geleerd wat ik wil en blij te zijn met wie ik ben. Is er een mooier inzicht wat je kan kweken? Zelfacceptatie? Ik denk het niet. Natuurlijk zijn er nog altijd dingen die ik moet verwerken en die tijd zal ik mezelf ook moeten geven. Maar weet je, ik denk dat dat ook wel goedkomt. En je diploma krijgen op je verjaardag, mooier kan het niet worden. Niet letterlijk, we mogen hem achteraf ophalen op school. Maar die dag heb ik hem verdiend, is hij van mij. En is er iets mooiers om je verjaardag mee te vieren? En de zomervakantie begint dan ook officieel. Happy me! Ik hoop dat het komende jaar even schitterend wordt! Al zal het ook wel spannend worden, maar dat hoort erbij. Leven verandert constant en nieuwe hoofdstukken breken aan.

Ik realiseerde me ook iets van de week. Ik ben altijd bang om volwassen te worden omdat ik dan het gevoel heb dat ik ‘groot’ moet worden en helemaal niet meer mij mag zijn. Dat ik mijn kledingstijl veel chiquer en minder speels moet maken. Dat ik niet meer blij mag worden van kleine dingen. De dingen die mij ‘mij’ maken. Maar dat is onzin. Ik mag nog altijd mezelf zijn. Ik denk dat dat juist zo hard nodig is. Ik hoef helemaal niet te veranderen omdat ik ineens afstudeer. Uiteindelijk zal ik ook wel langzaam aan veranderen en nog meer opgroeien. Maar ik hoef helemaal mijn karakter niet los te laten om ‘volwaardig’ volwassne te zijn. Ik hoef gewoon mezelf te zijn. Dat is meer dan genoeg!

Fijne maandag allemaal!

2 thoughts on “Er wordt er eentje 21 vandaag! It’s me!

  1. H O E R A ! Geniet nog van je proclamatie én van je afstuderen én van het einde van je social media pauze. Hopelijk was het al een fijne dag en wordt je avond ook fijn met allemaal lieve mensen om je heen! xxx

    1. Dat heb ik zeker gedaan! Met een fantastische klas om me heen was het zo leuk! Ik ben zo trots! En blij natuurlijk!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: