Happy Moments!

Hoi allemaal! Het zijn echt de dagelijkse dingen die je dag of week maken. Ik realiseer me dat elke dag en zo vind ik echt elke dag wel iets wat mij zo blij maakt en dankbaar. Het zijn nog steeds de kleine dingen die het doen. Vreugde delen is iets wat ik heel graag doe, al is het maar dat jij ook realiseert dat er in jouw leven zoveel toffe dingen gebeuren. Het hoeft zo groot niet te zijn. Deze keer vertel ik je hoe blij ik werd van een facebook-video, complimenten van leerkrachten en hoe ik de dankbaarheid van mijn klasgenoten voelde. En hoe deugd die sociale media pauze doet!

DSC_0009

 • Mama die een facebook-video toont

Zelf ben ik in social media pauze. Maar mijn familie niet, en dat maakt het soms wel wat lastiger. Zeker als mijn zusje rustig haar busrit start door eventjes op facebook te scrollen om wakker te worden. Dan wil ik dat ook wel eens, maar ik kan mezelf altijd tegenhouden. Afgelopen week kwam mama op haar nieuwsoverzicht een video tegen, er gebeurde een grappig tafereel en het eindigde met het feit dat een meeuw zich soort van kapot lachte. Die beelden met de geluiden erbij waren genoeg om mij te doen lachen. En daar geniet ik altijd, maar dan ook altijd van!

 • ‘Succes!’ van mijn vertrouwenspersoon

Afgelopen maandag was de middagpauze gedaan, de bel was net gegaan (die van 10 minuten om 15u) en ik was onderweg naar mijn lokaal. Maar mijn vertrouwenspersoon moest ook die kant uit om les te gaan geven. Ik heb hem toen kort gesproken, en voor onze wegen splitsten kreeg ik nog een welgemeende succes van hem! Dankjewel, nu gaan die examens dubbel zo goed gaan!

 • Rommelmarkt

De twee afgelopen weken was er toevallig twee weekends na elkaar rommelmarkt in onze buurt. De ene rommelmarkt liep door onze straat, de andere een beetje verder. Maar nog doenbaar te voet. Dus ik en mijn zusje zijn gaan kijken! Ik kocht zo onder andere twee bloesjes, een trui en nog een paar leuke dingen. Ik laat ze binnenkort wel eens zien. Maar ik vind het gewoon fijn dat ik voor een kleine prijs toch weer iets leuks voor mezelf heb kunnen kopen. En niet alleen dat. Er zijn zoveel mensen van wie de kinderen te groot zijn voor hun speelgoed. Ineens kwamen we allemaal van die ‘antieke’ barbiepoppen tegen en speelgoed waar ik als 5-jarige nog mee had gespeeld vroeger. En dat is puur jeugdsentiment. Eventjes terug in de tijd!

 • Sociale media pauze

Ik schreef er al eerder over, maar het doet mij wel echt deugd. Ik ben nu bijna eind de eerste week en ik heb gewoon al 2 en een half boek gelezen. Dat speel ik niet klaar met sociale media, zelfs niet voor een gigantische boekenwurm als ik. De examens hebben daar ook iets mee te maken hoor, na het studeren heb ik gewoon vrije tijd en kan ik veel lezen. En dat die zon dat uitzit, doet natuurlijk ook goed. Maar ik zou anders aan Instagram hangen en niet lezen. En dat speelt ook wel heel hard mee. Ik hoop dat ik net als vorige keer ook gewoon na mijn pauze veel minder met dat online leventje bezig ben. Dat zou heel fijn zijn.

 • De glimlach na een lief berichtje van mevrouw D.

Ook afgelopen week had ik aangeboden om een andere klasgenoot uit de nood te helpen door de laatste cursus die zij tekort had door te sturen naar onze titularis. Zo was zij ook gewoon mee. In de namiddag kreeg ik een berichtje van mijn hulptitularis omdat ze bang was dat ik mezelf weer te veel aan het wegcijferen was voor anderen en dat vond ik heel lief. Maar dat was niet zo. En vervolgens had ik haar laten weten dat het goed gaat met mijn perfectionisme, onzekerheid. Ik ging het haar na de les zeggen, maar dat was ik eventjes vergeten in alle drukte. De reactie die ik daarop kreeg en de blijdschap van die van dat berichtje afspatte was zo fijn! Die glimlach kreeg je niet meer van mijn gezicht af, dat verzeker ik je!

 • ‘Ik ben trots op jou!’, van mijn vertrouwenspersoon

Eind mei nam ik afscheid van mijn vertrouwenspersoon en ik bedankte hem voor alle keren dat hij er voor me was geweest en voor al die keren dat hij mij advies had gegeven. Daar ben ik hem ook gewoon heel dankbaar voor. We hebben toen ook nog een babbel gehad, en hij weet welke evolutie ik door die drie jaar had doorgemaakt. Van dingen zoals ineens hard werken om door mijn eerste jaar te raken, tot mijn eigen ontwikkeling in persoonlijkheid en wie ik ben. Dat hij vervolgens zei dat hij trots op me is, dat zal ik nooit vergeten!

 • Burger King met vrienden

Afgelopen woensdag ging ik met mijn vrienden naar de Burger King. Als ‘verjaardagsuitje’ voor mijn vriendin, die afgelopen vrijdag jarig was. De dag dat ik dit aan het uittypen ben trouwens. Maar ze had mij getrakteerd als bedankje voor de vriendschap en dat ik er altijd voor haar ben. En dat ik haar altijd help. Ik vond dat lief en die dankbaarheid raakte me wel. Maar ook was het gewoon heel gezellig in de Burger King. Toen ik achteraf op de bus naar huis zat, voelde ik hoe een grote gelukzak ik ben dat ik zulke geweldige vrienden heb.

 • Chocolade van T.

Ook de afgelopen tijd was er een maat van me in de klas die ziekviel. Hij was out en kon niet meer naar school komen. En ik had voorgesteld om hem elke avond te mailen. Met foto’s van de leerstof, toetsen en taken. En ik gaf er vervolgens een uitgebreide uitleg bij, zodat hij bijbleef en zijn examens kon maken. En ik had dat met veel plezier gedaan, vrienden in nood moet je helpen. Maar wat ik niet had verwacht is dat ik voor mijn mondeling van Frans een hele doos chocolade kreeg als bedankje. Hij had dat niet hoeven doen, maar ik ben er wel heel blij mee! Het is ook vooral weer de dankbaarheid die me zo raakt, net zoals met de Burger King. Niet perse het feit dat ik iets krijg of getrakteerd wordt. Ik voelde de dankbaarheid van beide vrienden en dat raakte me en maakte me echt heel blij

Welk momentje van blijdschap heb jij gehad de afgelopen tijd?

4 thoughts on “Happy Moments!

 1. Wat een mooi en blij lijstje met fijne momenten en lieve dingen van anderen! Zo’n lief gebaar van iemand anders of een stukje dankbaarheid is altijd fijn. En wat fijn ook dat de pauze van social media je zo goed bevalt! Ik vind het stoer dat je zoiets doet 🙂

  1. Dankjewel! Het zijn elk op zich dingen die me heel blij maken. Je moet ze echt zelf opzoeken in je leven, anders wordt het niks. Dankjewel! Ik vind het ook stoer, want het is lastiger dan vorige keren. Maar ik heb er wel heel veel deugd van! Ik heb enkel deze week twee keer een uitzondering gemaakt omdat die dingen iets waren wat ik wilde vastgelegd hebben op Facebook, maar ik heb geen meldingen geopend of gescrold 🙂

  1. Ik kan het je alleen maar aanraden! Lekker rustig! Ik toon ze wel eens trouwens. Lijkt mij zelf ook heel erg leuk want ik ben er gewoon ook blij mee!

Comments are closed.

%d