Hogeschool: Introductiedag

Hoi allemaal! Inmiddels zijn we weer een week verder. De spannende eerste dag zit erop. Ik had namelijk afgelopen donderdag mijn zogeheten ‘introductiedag’ aan de hogeschool. Nog steeds kan ik het niet helemaal bevatten dat ik nu echt ga verder studeren. De vakantie is ook zo snel voorbijgegaan trouwens. Mede te danken aan mijn fantastische studentenjob. Maar ik wil heel graag vertellen hoe het ging en wat mijn indrukken zijn. Ik denk dat het ook vooral grappig is om dit later terug te lezen. Of mijn indrukken klopten, maar ook gewoon omdat ik dat echt heel leuk vind. Zo zie je jezelf toch weer een beetje terug en keer je eventjes terug naar die goede oude tijd.

dav

Laat ik eerst en vooral beginnen met uitleggen wat een introductiedag is. Het woord zegt het al zelf. Een introductie is een inleiding, begin. En ergens ben ik wel blij dat dit soort dagen bestaan. Weet je, ik kom net als veel andere 20-jarigen (en jonger zelfs) gewoon van het middelbare. Ik weet niet hoe het allemaal werkt, waar welk lokaal is. Ik denk dat die laatste zin ook voor brugklassers heel herkenbaar is. Althans, zo was ik in mijn allereerste middelbaar. Gelukkig dus, had ik introductiedag. Het was veel informatie. Maar misschien is dat maar goed ook. Zo zijn we goed op de hoogte

Samen met mijn vriendin kwam ik die ochtend toe aan de school. Om me vervolgens te melden bij mijn klasgroep. Na een inleiding gingen we per klas ook naar een lokaal. Zo kreeg ik en ICT-sessie (aangezien ik een grafische richting doe en dat dus gewoon nodig is) en een rondleiding. En natuurlijk werden we geïnformeerd over studentenclubs, info en de werking van de school. Heel veel informatie dus. Net als veel andere studenten was ik blij dat de dag erop zat. We waren allemaal moe. En ik vrees dat dat de komende tijd nog wel zo zal zijn. Vooral ik, ik ben geen held in nieuwe hoofdstukken. En ik zal dat ook wel merken komende tijd. Maar dat is ok. Iedereen neemt dit aan zoals hij of zij dat wilt. Dat is persoonlijk.

Of ik er zin in heb? JA! Tuurlijk. Het zal gewoon wennen zijn. Een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Maar ik heb er heel veel zin in. Ik ben een leergierige student en ik doe mijn opleiding heel graag. En ik hoop oprecht dat dat zo mag blijven en ik heel veel zal bijleren. Ik ga mijn uiterste best doen. We zijn wel waar het komt. Ook bij de school en alles had ik een goed gevoel en ik voelde me er (voor mijn doen bij een eerste keer wel) vrij goed bij. Dat zegt gewoon al heel veel. Je zal mijn avonturen nog wel lezen op mijn blog. Het is een nieuw hoofdstuk in mijn boek des levens. En ik ben verrekte benieuwd hoe het zal verlopen!

 

4 thoughts on “Hogeschool: Introductiedag

    1. Het is ook vermoeiend, maar dat zijn alle eerste dagen bij mij. Hoort bij hoogsensitief zijn. Dankjewel! Ik heb er gelukkig wel zin in! 🙂

  1. Ik begrijp helemaal wat je bedoel! Al die nieuwe indrukken en heel veel informatie op korte tijd, logisch dat je dan uitgeput bent aan het einde van de dag! Fijn ook dat je zoveel informatie kreeg! Ik had vrijdag introductiedag en wij kregen helemaal geen info rondom studentenclubs enzo of een rondleiding. Beetje gek, dus ik ben nog iedere dag aan het stressen over het vinden van het lokaal, haha. 😉

    1. Wij zijn een soort van bondgenoten aangezien jij nu hetzelfde meemaakt haha. Gelukkig heb ik vandaag maar een halve dag! En wat raar dat jij die info nie kreeg. Ik vind dat echt irritant voor je. Het is net door die info dat ik nog niet verloren ben gelopen haha. Succes komend jaar!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: