Mijn ervaringen en struggles met een selfie

Hoi allemaal! Soms heb je van die mensen op sociale media die de perfecte selfies erop gooien, elke dag weer. Ik kan daar soms jaloers op zijn. Ik haat mijn uiterlijk niet en vind dat ik een prima gezicht heb. Maar toch heb ik altijd wat op mezelf aan te merken, bij elke selfie. Maar gelukkig gaat dat elke dag een beetje beter. Het zijn net die dingen die mij, mezelf maken. Die zal je ook bij niemand anders zien en dat is juist zo mooi aan een selfie. Maar soms moet ik niet zoveel twijfelen, en gewoon die ene foto online gooien. Ook al vind ik zelf dat ik er niet zo perfect uitzie. In de mate van het mogelijke natuurlijk.

img_20180914_111834

Ik geef het maar meteen toe, een selfiequeen zal ik nooit worden. Dat wil ik ook niet. Je hebt echt influencers die bij ieder dingetje dat ze doen een mooie selfie nemen. Zo’n leventje zou echt niks voor mij zijn. Ik ben het allerblijst met mijn eigen leven, ook al ziet dat er op sociale media niet altijd even fancy uit. Net zoals mijn selfies. Ik maak er dan misschien 10, in de hoop een perfecte foto te vinden. Maar geen enkele foto zal ooit perfect zijn in mijn ogen. Mijn ene oog zit te dicht, mijn glimlach is niet goed genoeg of ik kijk volgens mezelf te sukkelachtig. Of dat laatste een Algemeen Nederlands woord is, dat laat ik maar eventjes achterwege.

Toch deed ik het vorige week vrijdag. Ik had weer een hele rits foto’s gemaakt, omdat ik zo graag nog eens een nieuwe profielfoto wou op social media. Voor de zoveelste keer dit jaar. Echt, hoe sommige mensen jaren aan een stuk dezelfde profielfoto hebben, ik heb er respect voor. Ik heb een iemand in mijn vriendenlijst die volgens mij al 4 of 5 jaar dezelfde profielfoto heeft. Mij lukt dat dus echt niet. Ik ben benieuwd hoelang ik het met deze profielfoto volhoud. Maar ik maakte dus een rits foto’s, in de hoop de goede te pakken te krijgen. Er was een foto waar ik wel van overtuigd was, maar ik had weer van alles op te merken. Maar ik liet dat eventjes achterwege. Ik deed er nog een effectje over om de foto nog wat leuker te maken (heeft niks met mijn uiterlijk te maken, vind ik gewoon leuk) en toen was ik gewoon overtuigd en nam een nieuwe profielfoto. De twijfels die ik afgelopen vrijdag had, zijn wel weg. En ik heb een nieuwe profielfoto die ik leuk vind! Ik zeg het je, een ware selfiequeen zal ik nooit worden. Toch vind ik dat niet erg. Ik wil mezelf zijn en mezelf uitstralen op sociale media. Dan maar een beetje anders. Het allerbelangrijkste aan een profielfoto is toch echt dat het jou uitstraalt. Of dat nu een meisje is dat breeduit lacht op het strand, of een meisje dat verleidelijk in de camera kijkt, dat maakt niet uit. Zolang het maar jouzelf uitstraalt. Iets mooiers en uniekers bij een selfie is er niet. Ik ken mensen die gewoon normaal kijken op een foto, zonder glimlach. Maar dat die naturel hun gewoon het allermooist staat. Het is maar net wat jij wilt.

En wat betreft selfies maken? Ik vind het leuk, maar ik moet mezelf gewoon niet altijd zo beoordelen? Ik denk alleen dat dat deeltje gewoon heel herkenbaar is. Bij zoveel mensen. Het is zo menselijk. Maar vergeet niet dat jij ook uniek bent. En die imperfecties? Die maken jou juist jou en niet iemand uit de straat. Ik merk trouwens op selfies altijd op dat mijn ene oog altijd groter lijkt dan de andere. Het klinkt gek, maar het is net dat kleinigheidje dat mij ook uniek maakt. Alleen zie ik het na een hele rij selfies niet altijd zo in. Het komt nog wel, met volwassen en verstandiger worden. Wijsheid komt met de jaren.

Maak jij vaak selfies?

4 thoughts on “Mijn ervaringen en struggles met een selfie

  1. Ik doe het niet zo heel vaak omdat het meestal ook op niets trekt. Haha :p Vroeger deed ik het wel meer. Als ik met David ga wandelen, maakt hij af en toe eens een foto van me en die zijn meestal wel heel tof dus dan gebruik ik er zo eentje 🙂 Maar we moeten gewoon niet zo streng zijn voor onszelf. Als ik naar jouw foto kijk, zie ik er niets ‘mis’ aan. Dat ben jij gewoon.

    1. Ik doe het wel iets vaker nu, omdat ik merk dat het me helpt oefenen in minder kritisch naar mezelf kijken op dat gebied. En ja, kritisch op jezelf zijn is nodig, maar niet als het gaat om uiterlijk. En niet als het afbrekend is. Het helpt mij stapje voor stapje om mezelf ook op uiterlijk gebied te aanvaarden. Niet dat ik dat niet doe, maar het zit toch nog niet altijd waar het moet zitten met die acceptatie. En dankjewel! Vind ik echt een heel mooi compliment. Jouw foto’s zijn ook altijd geweldig trouwens!!

  2. Ik ben zo iemand die jarenlang dezelfde foto gebruikt. De laatste tijd probeer ik er wat vaker te maken. Meestal voor een Bookstagram-foto of omdat ik zo’n Bookface foto wil maken. Maar zo gewoon ergens naartoe gaan en een selfie trekken terwijl ik bijvoorbeeld met mijn nicht weg ben doe ik dus niet. Ik lijk er gewoon niet aan te denken op zo’n moment want dan ben ik volop van het gezelschap, de locatie of het gesprek aan het genieten.

    1. Ik kan dat dus echt niet he! Na een maand ben ik mijn profielfoto al beu :p Maar een bookface maakte ik vroeger ook wel eens, is altijd leuk om te doen. Ik zou het eigenlijk nog wel eens moeten doen, gewoon voor het effect. Ik ben ook geen fanatieke selfiemaker hoor, maar ik leg wel graag herinneringen vast. Dat niet perse met een selfie, maar dan bijvoorbeeld door een sfeerfoto te maken 🙂

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: