Mijn kerstwensen voor jou! En waarom ik de feestdagen moeilijk vind

Kerstwens

Lieve lezer, wie je ook bent of waar je ook bent. Waar je ook woont, wat je afkomst is of hoe je er ook uitziet. Ik wens jou fantastische feestdagen toe, wat je ook viert en hoe je dat doet. Ik hoop voor jou dat ze in familie zijn en dat je een geweldige en gezegende tijd hebt samen! Mijn kerstwens voor jou! Daarnaast hoop ik ook dat je na de kerstdagen ook een hele mooie jaarwisseling mag hebben, en een spetteren 2019. Waarin al je voornemens, dromen, doelen en verlangens mogen waar worden. We verdienen het allemaal, ook jij! <3

Kerst blijft moeilijk…

Wij vieren Kerst nooit echt in onze familie, op zich vind ik dat niet zo erg. De gezelligheid is er vaak wel, gewoon tijdens de kerstperiode als we bij familie zijn. De lichtjes, de warmte en vrolijke kerstliedjes, ze doen wel iets met me. Ik zou liegen als ik vertel dat het me allemaal verdrietig maakt.

Ik voelde me zeurderig en negatief toen ik aan deze blogpost begon. Vooral omdat ik over zoiets vrolijks als de feestdagen zo verdrietig schrijf. Maar dit is wat ik voel, en dat mag. En ik mag hier ook over schrijven. Het hoort bij mijn leven en bij mijn blog. Kerst en warmte gaan bijna onlosmakelijk samen. Letterlijk en figuurlijk. Al die kaarsjes, lichtjes en warme drankjes en gerechten. Door het vriesweer buiten, is dat wel nodig. Maar ook de warmte tussen mensen, de warme sfeer. Die is duidelijk voelbaar bij dit soort dagen. Als er iemand was die die warmte kon brengen (het hele jaar door) was het wel mijn lieve oma. Sinds zij er niet meer is, zijn de feestdagen een stuk moeilijker geworden. En het voelt zo verkeerd om te vieren als zij er niet bij is. Toch probeer ik er iets moois van te maken, ondanks het niet altijd juist voelt. Mijn oma zou dat zo willen, en ik wil dat ze trots op me kan zijn. Ik weet dat ze dat is. Maar toch mis ik haar en dat voelt altijd enorm dubbel als we rond de feestdagen bij opa zijn.

Net zoals mijn fantastische pepe. Hij is overleden eind december 2014. Hij had kanker, en nadat hij dat te horen heeft gekregen is het snel achteruit gegaan helaas. Maar het moment dat hij wist dat hij niet meer lang te leven had, lag hij wel al grappend makend in zijn ziekenhuisbed. De held. Ik kijk naar hem op en probeer dan ook elke dag het beste uit het leven te halen. Hoe moeilijk dat ook soms is. Maar met de feestdagen zijn ze beide enorm in mijn gedachten. Wat normaal is.

Hoe vier jij de feestdagen?

8 thoughts on “Mijn kerstwensen voor jou! En waarom ik de feestdagen moeilijk vind

 1. Ik begrijp wat je bedoelt! Mijn oma is enkele jaren geleden exact vandaag -op 2de kerstdag- overleden en sindsdien is het toch niet meer hetzelfde. En ook wij vieren gaan Kerstmis meer met die kant van de familie, hoe jammer dat ook is. Veel sterkte <3

  1. Wow, op tweede kerstdag nog wel… Sterkte! Het blijft inderdaad lastig. Kerstmis is voor mij niet meer hetzelfde, maar ik denk dat veel mensen dag kennen. Jij ook veel sterkte! <3

 2. Ik kan me goed voorstellen dat het gemis van hen nog voelbaarder is met kerst. Ik snap dat kerst daarom eigenlijk niet zo fijn is. Het is oké om daar verdrietig over te zijn. Ik hoop dat je ondanks alles toch nog een klein lichtpuntje hebt gevonden in de kerstdagen. Veel sterkte!

  1. Ik heb wel lichtpuntjes gevonden in de kerstdagen. Met dank aan mijn collega’s op het werk. Daar heb ik echt deugd van gehad. Ik hoop dat het snel 2019 is, ik sta in de startblokken om er een topjaar van te maken! Fijn weekend Romy!

 3. Kan me voorstellen dat het verlies van je oma en pepe véél zwaarder wegen dan de gezelligheid en de vrolijkheid die verwacht worden in deze periode. Maar uiteindelijk zijn dit ook maar dagen zoals een ander en is het belangrijker dat je doet wat goed voor je voelt dan dat je dingen doet omdat het verwacht wordt. Heel veel sterkte Nikita! <3

  1. Dankjewel voor je lieve reactie! Ik heb vooral gedaan wat goed voelde voor mij, en dat was op 25 december gaan werken. Daar heb ik enorm veel deugd van gehad. Fijn weekend Irene! <3

 4. Kan me voorstellen dat het gemis nog net even wat erger is deze dagen<3
  Wij hebben het ook met familie / schoonfamilie gevierd. Ook voor ons de eerste kerst zonder de opa van mijn man.

  1. Dankjewel voor je lieve reactie <3
   Maar ik kan me op mijn beurt ook heel goed voorstellen dat kerst niet meer hetzelfde is nu. Ik weet nog de eerste feestdagen zonder oma. Dat doet enorm veel pijn en helaas voel je dat ieder jaar. Sterkte! <3

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: