Afgelopen week ~7~

Hoi allemaal! Na vorige week een enthousiaste vertelling over mijn vrije week, begon ook deze week mijn les weer. Back to reality en terug lessen volgen en huistaken maken. Het hoort nu eenmaal bij het leven. Het was een vrij bewogen week eigenlijk, maar ik heb het gevoel dat er wel fijne stukken inzaten. Ik leer stilletjes aan terug op baaldagen ook net de positieve dingen te zien. Een visie die me natuurlijk alleen maar gaat helpen!

Maandag 11 februari 2019 –  De start! Een vers semester, een verse week. Nieuwe motivatie. Jammergenoeg voor mij heeft hij niet zo lang standgehouden. In de ochtend verlengde ik mijn abbonnement bij Spotify, om na het middageten de trein richting Gent te nemen. Die namiddag had ik enkel schetsles, het was een fijne les. Ik merk dat het tekenen mij echt wel heel erg ligt. Dat wist ik eigenlijk echt al lang. Maandag was een rustige dag.

Dinsdag 12 februari 2019 – Mijn nieuwe rooster is dat ik dinsdag geen les heb. Ik heb dus een vrije dag in de week. Dat maakt andere dagen natuurlijk langer, maar daar wen ik wel aan. Over een tijdje ben ik dat gewend. Ik maakte het beetje huiswerk dat ik maandag had gekregen, onder mom van goede muziek. Ik ging in de namiddag naar de kapper, maar er is niet zo heel veel af. Vandaar dat ik niet echt een selfie heb gemaakt. Wel heb ik het terug bijgekleurd. Ik genoot ook van een zonsondergang. Je zou het niet zeggen als je de foto ziet, maar die is gewoon uit het raam van ons appartement gemaakt. De luxe van op het derde wonen. Ik geniet er altijd van.

Woensdag 13 februari 2019 – Staking bij het openbaar vervoer. Ik word normaal niet zo blij als ik dat op het nieuws hoor. Maar nu ik paniekaanvallen heb en met angst te dealen heb, ben ik daar nog veel minder blij mee. Aan de andere kant, in het begin van het semester wordt er wel altijd uitgelegd hoe een vak wordt beoordeeld. Dus ik wilde die lessen niet missen. Ik raakte wel op school. De terugweg… Tjah. Laten we het erop houden dat er geen enkele bus terug naar het station van Gent reed. En onze school ligt eigenlijk echt een halfuur bus van het station af. Stappen was dus geen optie. Gelukkig woont er een vriendin van me in Gent, zij en haar moeder zijn me komen ophalen. Ze hebben me afgezet in het station van Gent. De treinen deden echt niet lastig, en ik had eigenlijk binnen de twintig minuten een trein naar huis. Uiteindelijk kwam ik in mijn eigen stad, bleek er ook geen bus te rijden. Gelukkig is te voet van het station naar huis wel te doen. Ik was vrij blij toen ik in mijn kamer kon neerploffen eerlijk gezegd.

Donderdag 14 februari 2019 – Valentijn! Helaas voor mij liep Valentijnsdag niet van een leien dakje. Ik had een heel lastige dag. Ik kan er ook geen reden op plakken eigenlijk, ik had gewoon echt mijn dag niet. De dag begon wel met een hele mooie zonsopgang. Die ik door mijn vroege rit richting Gent altijd live meemaak. Dat maakt je ochtend wel iets beter. In de avond besloot ik al het schoolwerk eventjes te vergeten en in de boekenwereld in te duiken. Het boek is inmiddels uit, hij was vrij goed. In de avond typte ik een mailtje naar een oudleerkracht van mij om mijn hart te luchten. Daardoor voelde ik me wel iets beter.

Vrijdag 15 februari 2019 – Dat die mail me rustiger heeft gemaakt, was me vrijdag snel duidelijk. De opluchting dat het vrijdag was, was groot. Maar daarnaast was ik terug pakken rustiger. En ik heb heel veel gelachen met vrienden. Maar ook had ik een opdracht die mij niet ligt (hoort erbij) en ik merkte ook dat ik rustiger was. En toch mijn best deed. Maar toch was ik blij dat het weekend was. Door de heftigheid van de week. Toch heb ik hem doorstaan en ben ik elke lesdag naar school geweest. Trots op mezelf! <3

Zaterdag 16 februari 2019 – Zaterdag stond ik achter mijn kassa. Het was voor de vaste medewerkers personeelsfeest en anders zou er een collega niet kunnen gaan. Mijn collega’s hebben het afgelopen halfjaar al zoveel voor me gedaan, dat ik besloot eventjes in te springen als wederdienst. Het was vrij hectisch. Omdat het de eerste keer was dat ik echt verantwoordelijk was voor het onthaal. Maar het is gelukt. Daarnaast had ik ook een stagiair onder mijn vleugels, maar het is gelukt. Ik heb er enorm veel deugd van gehad om daar weer te zijn. Het was hetgene waar ik me naartoe heb gewerkt.

Zondag 17 februari 2019 – Een rustige dag waarop ik kon uitslapen! Ik begon de dag door mijn boek uit te lezen. Daarna gingen we naar familie, zoals iedere week. Toen we terugkwamen deed ik nog wat research en werkte ik verder aan de opdracht van vrijdag. Overdag was ik blij en rustig. Toen ik thuiskwam, was ik nog steeds rustig. Alleen een beetje down. Ik ben nog steeds niet achter de oorzaak, maar het is inmiddels wel over. Ik heb me ondanks die dip wel op mijn schoolwerk gestort. Heel voorzichtig met mezelf wel, want op dat soort momenten ben ik fragiel. Niet dat ik dan zelfmedelijden met mezelf heb, maar ik weet dat ik dan breekbaar ben en ik dan gewoon echt mijn grenzen moet bewaken. Ik ben trots, want ik heb mijn opdracht wel gemaakt. Dus trotse Nikita 🙂

Heb jij al genoten van het warmere weer dat er eind deze week was? Of was er waar jij woont net geen warm weer?

4 thoughts on “Afgelopen week ~7~

  1. Mooie layout hier! Maak je dat zelf? 🙂 Als ik een vroege shift heb, ben ik ook altijd blij dat ik de zon nog kan zien opkomen maar ik ga wel blij zijn als het gewoon al licht is als ik opsta. Haha 😀 Het lijkt me fijn te weten dat ze je op je werk zo vertrouwen dat je zoveel verantwoordelijkheid krijgt. En ik vind het ook héél fijn om te lezen dat je je een beetje rustiger voelde. Keep going! (PS: ik heb je pakje dus zaterdag verstuurd, je zou het denk ik wel vandaag of morgen moeten ontvangen ^^)

    1. Dankjewel! En nee, ik heb hem helaas niet zelfgemaakt. Ik wil ooit wel een zelfgemaakte blog-layout hebben, maar ik heb daar nu de energie niet voor. Maar ik wilde hem anders hebben, en hier ben ik ook wel tevreden mee. Dankjewel voor je lieve reactie! En je pakje is inmiddels al aangekomen, maar dat weet je ook al. Je mag drie keer raden wat er aan mijn voeten zit terwijl ik (achterstallige) reacties aan heb beantwoorden ben! 🙂

  2. Hey Nikita, ik wilde je even laten weten dat je nieuwe lay-out er leuk uitziet. Ik ben heel blij dat de zon zich de laatste tijd weer wat vaker laat zien. Dat heeft echt veel invloed op hoe je je voelt hé. Zowel fysiek als psychisch.

    1. Dankjewel! En inderdaad. Ik heb er een volledige dag schoolwerk opzitten, maar ben tussen 4 en 5 een uurtje buiten geweest en de zon deed deugd. Ik voelde meteen wat ik gemist had tijdens de winter. Laat die lente maar snel komen!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: