Privacy | Waar schrijf ik niet over?

Hoi allemaal! Elke blogger denkt er wel eens over na. Wat deel je net wel, en wat deel je niet op je blog? Mijn blog is vrij persoonlijk en ook kwetsbaar. Althans, de dingen die ik deel zijn kwetsbare gedeeltes. En soms ben ik daar ook wel eens bang van. Terwijl dat net heel dapper is. Toch zijn er dingen die ik zelf niet ga delen of doen op mijn blog. En daar denk ik wel bewust bij na. Ook voor de toekomst, maar ook voor het goed van anderen. Mijn gedachtenstromen over privacy

Eigenlijk kwam deze hele blogpost – althans, het idee – op gang toen ik dacht aan het feit dat ik bezig ben met een leven op te bouwen. Dat betekent ook solliciteren, en mijn blog is openbaar. En zoals ik al zei, vrij persoonlijk. Toch ben ik me wel vrij goed bewust van wat ik deel. Toen ik aan het solliciteren was afgelopen zomer als jobstudent, was ik ook al blogger. Ook toen was ik me bewust van wat ik deelde. Eigenlijk ben ik dat altijd. Er zijn dingen die ik niet ga delen, voor mijn eigen privacy. Maar ook om mezelf en anderen te beschermen. En ook mijn (toekomstige) werkgever.

Hoewel ik denk dat schrijven over hoe sollicitaties verlopen voor mensen heel verhelderend kan zijn of kan helpen, zal ik dat toch niet doen. Net zomin als ik zal vertellen wat er op het werk is gebeurd. Uit respect voor mijn werkgever ten eerste. Als er ooit iets voorvalt wil ik dat helemaal niet delen op mijn blog, omdat dat gewoon niet iedereen aangaat. Maar ook omdat er op iedere job wel eens iets voorvalt, en ik niet vind dat heel het internet dat moet weten. Natuurlijk weet ik ook wel dat dat mij mijn job kan kosten. Maar dat is niet de hoofdreden dat ik dingen over mijn werk niet deel. Vooral uit bescherming. Ik hoop natuurlijk niet dat er iets voorvalt, net zoals iedereen. Ik vertel veel op mijn blog, maar mijn job of sollicitaties zullen er altijd buiten blijven. Ik zal hoogstens delen in mijn weekoverzichtjes dat ik ga werken, maar daarmee zal ik nooit het bedrijf of mijn werkgever door het slijk halen.

Deel jij alles op jouw blog?

3 thoughts on “Privacy | Waar schrijf ik niet over?

 1. Ik deel ook niet alles, al lijkt het soms van wel. Sommige dingen wil ik gewoon liever voor mezelf houden maar met andere dingen heb ik dan weer totaal geen moeite. Ik ben wie ik ben op mijn blog. Als mensen me dan op basis daarvan zouden afwijzen, zou ik dat alleen maar kunnen zien als iets positief, dan passen we niet bij elkaar.
  Ik heb zelfs een tijdje mijn blog op mijn cv gezet maar dat zou ik nu niet meer doen.

  1. Ik ben ook mezelf op mijn blog. Ik sta achter ieder woord van mijn blog. Maar vooral nu ik bezig ben met solliciteren ben ik me daar wel heel bewust van. Toekomstige werkgevers kennen je niet en ze weten ook totaal niet wie je bent. Hoewel ik ook niet denk dat ik op mijn blog een negatief beeld van mezelf schets. Maar dingen zoals sollicitaties en werkgebeurtenissen zal ik sowieso nooit bespreken. Vele andere dingen wel gewoon, want we kunnen elkaar inspireren.

 2. Goed dat je je er zo bewust van bent dat wat online staat ook voor iedereen te lezen valt. Sommige dingen zijn nu eenmaal privé of heb je geen behoefte dat iedereen het weet of kan lezen.
  Zeker inderdaad nu je werk zoekt.
  Over werk gesproken, denk inderdaad dat het hele werkgebeuren ook best niet zomaar openbaar gemaakt wordt. Maar een keer vertellen dat je een leuke werkdag had, of iets anders in positieve zin over je werk, daar kan niemand natuurlijk iets op tegen hebben :).

  Zelf zou ik vb nooit foto’s delen van mezelf in badkleding of lingerie (neem dat soort foto’s eigenlijk ook niet, op een vakantiefoto aan het zwembad na die mijn zus toen genomen had). Niet dat ik me schaam over mijn lichaam maar het zijn toch net wat te weinig kleren om goed te voelen dat ik dat deel 😉

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: