Music Maestro | 1

Hoi allemaal! Bij deze kondig ik eventjes aan dat ‘The Power of Music’ voortaan Music Maestro gaat heten. Normaal begin ik een blogpost liever anders aan en gewoon met een leuke toets. Maar dat moet natuurlijk ook gezegd worden. Tot zover mijn mededeling.

En nu echt! Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn favoriete nummers deelde. En dat is jammer, want ik leef bijna met mijn koptelefoon op en Spotify aan. Ik ontdek maandelijks wel een paar nummers die ik dan uiteindelijk voor altijd in mijn hart sluit. Soms hele bekende nummertjes, sommige nummers komen compleet uit het niets voor sommige mensen. Ik ben zelf ook soms verrast over mijn nummerkeuze. Maar muziek kan je leven zoveel beter maken! Vandaag mijn nummertjes voor deze keer!

  • You & Me – Milow

Milow is een bekende artiest, er zijn wel al een paar nummers van hem die ik heel graag hoor, waar ik regelmatig vrolijk van word. Ook deze keer is hij er weer in geslaagd. Ik hoorde dit liedje een paar weken terug op de radio voor het eerst. You & Me gaat over Milow die zijn liefje het allerliefst op allerlei manieren bij zich wil hebben. Klinkt een beetje hebberig, maar het deuntje, melodie en gewoon de stem van Milow maken het een heel vrolijk liedje. Ik kan zelf niet chagrijnig blijven als ik dit hoor. Gelukkig ben ik niet vaan chagrijnig 😉

  • Mooier dan je denkt – K3

Voor mijn leeftijd luister ik nog regelmatig K3. Als ik een dipje heb of gewoon een volledige bad day, ben ik vaak getroost door dit liedje. Ik weet niet waarom, maar K3 slaagt er altijd in om me te doen geloven dat ik oke ben zoals ik ben. In wat ik doe of laat. Gelukkig heb ik daar de laatste tijd K3 steeds minder voor nodig. Verder vind ik dit gewoon een hele mooie ballad. Maar qua K3-nummers val ik de laatste tijd steeds vaker voor de ballad van de CD. Het was met de vorige CD niet anders. Oke, nu klink ik K3-obsessed. Maar that’s who I am 😉

  • Alles is nog hier – OG3NE

OG3NE is een meidengroepje van 3 zussen. Je kent ze wel: Lisa, Amy & Shelly. De dames die vroeger ‘Fout ventje’ zongen. Alles is nog hier gaat denk ik over een verloren liefde of over iemand die je met Kerst helaas niet meer bij je kan hebben. Ik denk dat het liedje voor beide interpretaties vatbaar is. Het is wel een liedje dat bij Kerst hoort, omdat er ook specifiek gedoeld wordt op die boom. Maar dit liedje doet me heel vaak denken aan mijn lieve oma en pepe. Kerst is niet meer hetzelfde sinds zij zijn overleden.

  • Praying – Kesha

Praying heb ik heel vaak geluisterd toen ik bezig was met mijn therapie te regelen. Het gaf mij kracht. Het liedje gaat in principe over iemand die haar door een hel van een periode heeft gehaald, dus eigenlijk de oorzaak is van de periode van hel. En dan zingt Kesha dat ze daar sterker uitkomt en dat ze hoopt dat de persoon in kwestie aan het bidden is zodat hij of zij toch nog een beetje er goed uitkomt. Ik heb dit met een paar situaties momenteel in mijn leven.

  • Shallow – Lady Gaga & Bradley Cooper

Momenteel blijkbaar ook een populair nummer, maar ik vind hem wel mooi. Vooral omdat ik door dit liedje zelf besef wat ik wil. Het liedje begint ook met  de zin ‘Tell me something girl, are you happy in this modern world’. Ik weet niet waarom of hoe, maar meestal raakt die zin me zo hard dat ik direct een antwoord vind voor mijzelf. Natuurlijk wel handig. Maar ik vind het ook gewoon een rustgevend nummer voor mij. Toen mijn vriendin deze voor het eerst liet horen, was ik eigenlijk al verkocht.

  • They Don’t Make ‘Em Like You Anymore – Tom Helsen

Dit nummer vind ik superleuk door de melodie en de vrolijke touch die in het liedje zit. Daarnaast hou ik van de boodschap van het liedje. Ik realiseer me daardoor zelf ook dat er nog zoveel mensen om mij heen zijn die het goede voorhebben met de wereld of met de maatschappij. Dat gebeurt niet zo vaak, maar stap voor stap leer ik daar wel weer in geloven. Het gaat al iets beter dan eerst.

  • Coming Home – Sheppard

Ik vind eigenlijk weinig nummers van Sheppard zo leuk als deze. Sheppard is gewoon mijn stijl niet, ieder zijn mening natuurlijk. Maar Coming Home vind ik een krachtig en goed liedje. Ik ken de boodschap of betekenis achter het nummer niet echt, maar het liedje zelf is al krachtig genoeg. Als ik een dipje heb en het zinnetje ‘I’m on my way, so hold tight’ hoor, dan voel ik me vaak al iets sterker. Alle beetjes helpen toch?

  • Alles is nu – Diggy Dex

In dit liedje doet Diggy Dex me realiseren dat je leven niet begint volgende week of wanneer je afgestudeerd bent. Maar wel het moment waarop je nu bent. Dat het nu het moment is om te gaan voor je dromen, je door moeilijke tijden te vechten en vooral: te genieten.

Wat was jouw favoriete nummer de afgelopen tijd?

Of welke nummers vond jij de laatste tijd leuk?

Photo by Matt Botsford on Unsplash

%d bloggers liken dit: