Geluksmomentje | Tekenen in mijn schetsboekje

Hoi allemaal! Ik rijg graag mooie momenten aan elkaar. En het liefst van al deel ik ze met de hele wereld. Het leven is zoveel beter als je elkaar vertelt over je geluksmomentjes en wat je blij maakt. Is een welkome afwisseling in een wereld als de dag van vandaag. Waar er op het nieuws vaak wordt verteld over oorlogen en vechtpartijen. Ik ga het niet negeren en de wereld kan ik ook niet redden. Maar ik kan wel mijn geluk, vrolijkheid en mooie momentjes de wereld in gooien. Al is het maar om te laten weten dat er -naast die negativiteit- nog zoveel moois is. En het hoeft werkelijk geen mirakel te zijn. Dat mocht ik maar weer eens ondervinden.

Inmiddels moge het duidelijk zijn dat ik een creatieveling ben in hart en ziel. Tekenen was mijn redding, mijn ontsnapping. Tijdens deze tekening besefte ik ook hoe hoog ik die lat weer aan het leggen ben op bloggebied. Altijd confronterend, maar ik ben er deze keer achtergekomen voor het mijn blogplezier heeft vernietigd. Tijdelijk vernietigd dan, denk niet dat mijn blogplezier ooit volledig weg zal zijn. Maar je weet maar nooit in ’t leven natuurlijk.

Het was een geluksmomentje, maar ook een momentje van dankbaarheid. Toen ik de afgelopen tijd in de knoop lag met mezelf en mijn studie was tekenen iets wat amper lukte. Ik had de energie niet om een schattig diertje op papier te zetten. Op tekentablet ging dat nog wel. Maar ik was zo moe, dat een kwartier op mijn laptop kijken me hoofdpijn bezorgde. Absoluut niet genoeg voor een nette tekening zoals ik ‘m wil. Achter een illustratie zit veel meer tijd dan je denkt. Dus ik was wel dankbaar. Ik voelde weer hoe het was om de dingen die in je hoofd zitten op papier te zetten. Om die schattige diertjes vorm te geven en je fantasie te gebruiken. En daarna de kleurtjes te kiezen en schaduwen aan te brengen. Dit maakt mij gelukkig. En soms moet je iets missen om het te merken. Ik ben dan ook dankbaar dat ik dit terug mag voelen. Die liefde. Op de achtergrond stond een muziekje op, en ik besefte hoe gezegend ik was dat ik een hobby heb die mij zo gelukkig maakt. De grootste gelukzakken zijn die gelukzakken die beseffen dat ze een gelukzak zijn. Ik ga hier geen heel verhaal van meer dan 700 woorden aan breien, want dat is niet nodig. Ik denk dat mijn gevoel wel overkomt. En alles wat ik er extra probeer uit te forceren, dat zou geforceerd overkomen. Ik hoop dat iedereen in zijn leven iets heeft of ontdekt wat hem of haar zo gelukkig maakt. Want dan gun ik ieder wezen op aarde oprecht. Echt waar

Welke hobby maakt jou zo extreem gelukkig?

2 thoughts on “Geluksmomentje | Tekenen in mijn schetsboekje

  1. Wat een mooie en lieve tekening. Heerlijk te beseffen dat creatief bezig zijn je gelukkig maakt en dat je daardoor extra van die momenten kan genieten.
    Hier is het momenteel in de tuin werken, die voor genietmomenten zorgt. Bezig zijn met de moestuin, zaaien, plannen maken (en oké, ook onkruid wieden, maar zelfs dat vind ik op een of andere manier best wel voldoening geven).

    1. Dankjewel! En inderdaad, beseffen dat iets je gelukkig maakt is een van de mooiste dingen in het leven. Ik vind het ook zo tof om te horen dat jij zo geniet van tuinieren! Ik kan me dat wel voorstellen hoor. En natuurlijk horen ook dingen zoals onkruid wieden erbij. Mooie reactie, dankjewel!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: