Happy Moments | 8

Hoi allemaal! Het is altijd fijn een lijstje te hebben van wat je gelukkig maakt. Ook als het kleine dingen zijn. Het kunnen dingen zijn waar geen ander stil bij staat. Zoals je favoriete artiest die een nieuw album heeft gelanceerd, een complimentje van iemand die je nauw aan het hart ligt of net de zon die door de wolken komt. We onderschatten ze, maar ze zijn van zoveel waarde. Eens in de zoveel tijd deel ik graag mijn happy moments met jullie! Dit zijn ze weer!

cristian-escobar-297114-unsplash-1

 • Gigantisch boek is eindelijk uit!
  Toen ik dit lijstje begon op te bouwen, was ik nog bezig in de reeks van ‘Hof van Doorns en Rozen’ van Sarah J Maas. Het eerste en het laatste boek vallen nog wel mee. Maar de twee middelste? 608 en 611 pagina’s zoiets. Gigantische boeken dus. Zelfs voor een boekenwurm als ik, is dat best een prestatie. Ik was wel blij toen ik ze uithad. Het was een goede serie, daar niet van. Maar ‘t is voor mij ook altijd een opluchting als zo’n dikke bijbel eindelijk uitgelezen is. Ik heb wel van de serie genoten!

 

 • Betere slaap!
  Slapen is iets wat de laatste tijd niet echt vanzelfsprekend was. Ik heb heel veel stress gehad, waardoor ik moe was. Maar juist door die overspannenheid (is dat een woord?) lag ik ook heel vaak wakker ‘s nachts. Of kwam ik gewoon echt vijf keer per nacht wakker. Ik was toen altijd blij als de wekker afliep, want dan kon ik het voor gezien houden. Nu ben ik ook blij als de wekker afloopt en er een nieuwe dag is. Maar het doet ook wel pijn dat ik mijn warme bedje uit moet. Tjah, sommige dingen zullen nooit veranderen zeker?

 

 • Kleine broer ophalen in de zon met korte mouwtjes
  Als je nu je hoofd uit het raam steekt, is het waarschijnlijk absoluut geen weer om in korte mouwtjes buiten te gaan. Hoewel, ons weer is zo onvoorspelbaar. Misschien staat dit wel net gepubliceerd op een snikhete dag. Dat zou mooi zijn, dan is er zelfs geen inlevingsvermogen of fantasie nodig. Maar toen het rond het paasweekend zo lekker warm was, kon ik gewoon mijn kleine broer ophalen in korte mouwtjes. Normaal moet dat met een dikke jas en warme kleding tegen de regen of wind, maar toen was ‘t anders. Dat ik ook een vrolijk roos bloesje aanhad, maakte het helemaal compleet.

 

 • Intakegesprek staat vast!
  Misschien wel een van de dingen waar ik nu het meest dankbaar voor ben. Hoewel… Nee, ik kan die sessies wel echt gebruiken. Ik wil daarmee geen alarm slaan dat het extreem slecht met mij gaat. Integendeel, het gaat prima. Maar ik merk wel dat het de afgelopen jaren veel is geweest en het tijd wordt dat ik erover kan praten en het kan leren verwerken. Als er nu nog jaren met zware problemen komen, vrees ik dat mijn mentale dat niet meer aankan. Daarmee wil ik ook geen verkeerde signalen uitstralen, maar ik merk wel echt aan mijn lichaam en mentale dat het genoeg is geweest.

 

 • Lachen om een uitspraak van je meester van het eerste leerjaar
  Wanneer je meegaat om je kleine broer op te halen naar de basisschool waar jij als kind zag, zie je wel eens je meester van het eerste leerjaar terug. Grappig, want ik voelde me meteen weer 6 jaar. De tijd vliegt echt wel. Het goeie was dat hij werkelijk riep: ‘Amai, wat ben jij groot geworden!’. Ik vond het wel grappig. Ik haalde er ook een idee voor een blogartikel uit, dus twee vliegen in een klap. Ik heb eens goed gelachen, en mijn blog is ermee verrijkt. Wat wil je nog meer?

 

 • Oudleerkrachten terugzien aan de basisschool
  Onverwachts zag ik een oudleerkracht terug, ook aan de basisschool. Het was een leerkracht waar ik ergens in 2014 nog les van had, ik zat zelfs nog in mijn vorige opleiding toen. Hij herkende me nog en nam de tijd om te vragen hoe het ging met me. Wat ik natuurlijk heel tof vond! Oudleerkrachten terugzien is iets waar ik altijd blij van word. En dat telt echt voor leerkrachten uit het lager, mijn vorige opleiding en mijn opleiding waar ik in juni afstudeerde.

 

 • Mooie muziek ontdekken
  Een klassieker die ik altijd aan Spotify te danken heb. Die maakt namelijk wekelijks een lijst op met liedjes die gebaseerd zijn op waar je naar luistert. Zo kan je weer nieuwe muziek ontdekken. Maar ook via de radio, sociale media leer ik nieuwe muziek kennen. Mijn muziekbibliotheek op Spotify is al vrij groot, maar ik ben er toch zo blij mee! Vooral als het een pareltje is dat niet bekend is. Dan kan ik echt dagen na elkaar dat liedje luisteren.

 

 • Dat de zon nog wat langer schijnt
  Na het paasweekend was verteld dat het weer al snel zou omslaan, maar het is echt nog een dag langer vrij warm gebleven. Iets waar ik in mijn rustperiode maar al te graag gebruik van maak. Dan ga ik maar al te graag naar buiten, gaat mijn leesboek open en mijn muziek in mijn uren. En je hoort me een paar uurtjes niet meer. Heerlijk vind ik dat! Alleen jammer dat het weer het ondertussen terug laat afweten.

 

 • Lachen om herinneringen aan het middelbaar
  Soms ben ik aan het babbelen met iemand of met mijn vriendin die haar laatste jaar ook in onze school deed en word ik aan iets herinnerd. Waardoor ik weer de slappe lach krijg. ‘t Zijn heel vaak grappige dingen die gebeurd zijn de afgelopen jaren in onze klas. Ik had een hele luide en drukke klas, maar ik kwam er zo graag. Altijd. Life goes on, maar gelukkig zijn er herinneringen. En heb ik het grootste deel van mijn schooltijd mijn dagboek gehad, waar de meeste grappige dingen wel in staan geschreven. Als ik dat teruglees, is het vaak met een glimlach en gewoon de slappe lach soms.

 

 • Opendeurdag in mijn middelbare school!
  Ik denk dat dit iets was waar ik het meest naar uitkeek. Het hoogtepunt van april denk ik. En wat heb ik genoten! Op 27 april trok ik met mama, tante, zus en mijn vriendin naar Brugge om mijn school te bezoeken! Het voelde zo goed en ik had het gevoel dat ik thuiskwam van een lange reis. Ik hou van dat gevoel, want dat toont aan dat je een hele fijne tijd hebt gehad. Ik vond het heel fijn om al mijn leerkrachten nog eens te spreken, mijn vertrouwenspersoon terug te zien. En daarbij hebben we iets gedronken in de eetzaal, dus het gevoel van nostalgie was meteen compleet. Een dag die ik niet zo snel zal vergeten.

 

 • De zon die toch tussen de wolken piept tijdens het bloggen
  Als ik aan het bloggen ben doe ik dat vaak op mijn bed, of op de grond. Op een kussen. Ik heb geen idee waarom, maar ik vind dat een heel fijn plekje. Met mijn rug tegen de kastdeur. Dan zit ik ook heel dicht bij de ramen. Van de week was het heel fijn want het was echt al een hele dag bewolkt en koud geweest. En ineens piepte de zon tussen de wolken door. Heel fijn, en het was ook wel heel mooi eigenlijk. Ook de lucht zag er heel mooi en magisch uit.

 

 • Alfie de kat boeken-reeks
  Volgens mij zou dit lijstje niet compleet zijn als boekenwurm-zijnde als er geen boekenreeks aan te pas kwam. Ik las een hele vlotte en luchtige reeks over een kat die Alfie heet. Wanneer hij zijn baasje verliest, door overlijden, is hij genoodzaakt zelf een nieuw thuis te zoeken. Zo brengt hij meer liefde mee dan verwacht. Het is geen hoogstaande literatuur, maar ik lees ook geen hoogstaande literatuur. Ik heb er wel van genoten, en na het derde boek had ik zin om een kat te adopteren. Echt waar. Alfie is een schatje, en na drie boeken wil je ‘m echt opvreten. Niet letterlijk dan

 

 • Lezen met Jacqueline op mijn schouder
  Dit geluksmomentje was eigenlijk een goedmakertje voor mijn lieve vriendje. Mijn vogeltje welteverstaan. Hij zit heel graag op de klink in de gang, op een van de deuren te rusten. Ik wilde kijken hoe ‘t met hem ging, dus ik stak het licht aan in een van de kamers. Hij schrok zo hard dat hij bijna van de klink viel. Dat was niet echt mijn bedoeling en hoewel het grappig was, was het ook wel zielig. Want hij was volledig aan het trillen. Uiteindelijk heb ik hem meegenomen in mijn kamer en tijdens het lezen zat hij echt muisstil op mijn schouder te ‘waken’. Het was eigenlijk echt wel een schattig zicht, dat moet ik toegeven.

 

 • De goede service van Kruidvat
  Afgelopen weekend ging ik iets halen in Kruidvat, en toen ik thuiskwam bleek het beschadig te zijn. Er zat plastic rond dus ik kon het niet controleren in de winkel. Uiteindelijk ben ik dezelfde dag nog teruggegaan, zodat het zonder problemen kon opgelost worden. Ze waren heel vriendelijk en ik mocht gewoon een nieuw product gaan halen. Ik weet wel dat ze meestal niet moeilijk doen, maar toch. ‘t Was wel fijn dat het zo makkelijk geregeld was.

 

 • Waar werd jij blij van afgelopen tijd?

4 thoughts on “Happy Moments | 8

 1. Ik ben deze maand gestart met het laatste deel uit de Glazen Troon-reeks van Sarah J.Maas en dat boek telde 912bladzijden. Daar ben ik dus wel eventjes mee bezig geweest. Gelukkig bleek het wel een heel mooie afsluiter te zijn dus ik heb er enorm van genoten. Dat het langer licht blijft vind ik zelf ook heel fijn, dat de zon er af en toe doorkomt maakt me ook meteen een pak vrolijker. Al vind ik het wel bizar dat ik afgelopen zondag verbrand ben terwijl het die dag grotendeels bewolkt was. Blijkbaar kan ik dat dus ook. Het lijkt wel alsof mijn huid steeds gevoeliger wordt voor de zon. Misschien ben ik beetje bij beetje in een vampier aan het veranderen. 🙂

  1. Ik wilde ooit ook aan de andere boeken van haar beginnen. Nu ik dat gelezen heb, van de 912 pagina’s moet ik toch eventjes slikken. Dikke boeken schrijven is blijkbaar een talent van haar! Maar altijd mooi als een boekenreeks mooi afsluit. Dat is toch altijd een troost. Ook het langer licht blijven is iets wat ik waardeer! Verbranden bij bewolkt weer doe ik je niet na trouwens. Straks kan je nog de hoofdrol spelen in het nieuwste fantasy-boek met vampieren. Als je blijkbaar ook zo gevoelig bent voor de zon. Ik lach je niet uit, ik probeer ‘t alleen met humor te bekijken 😉

   1. Oh, maar dat doe ik zelf ook hoor. Er zoveel mogelijk mee proberen te lachen. Het is ook gewoon bizar hoe snel ik verbrand. Zo ben ik een keer verbrand terwijl ik factor 60 had gesmeerd, een keer door een licht t-shirt heen terwijl ik in de schaduw zat, … Maar dit vond ik nu toch weer een stapje verder vermits ik de zon amper gezien heb die dag.

   2. Haha, oke gelukkig! Ik wilde je niet uitlachen, maar ik bekijk het leven graag met humor. Ik vind het echt gek dat je zo makkelijk verbrand. Een hele gevoelige huid dus! Volgens mij heb je gewoon de vampierenkrachten uit boeken meegenomen 😉

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: