1000 vragen aan jezelf | 3

Hoi allemaal! Begin april kondigde ik aan dat ik de uitdaging van de 1000 vragen ook ging aangaan. Ik hou ook van dit soort vragen of lijstjes met vragen, want zo leer je mij op een andere manier kennen en het is een fijne aanvullen op alle ‘serieuzere’ content op mijn blog. Vandaag de volgende 10 vragen! Let’s go!

 • Maakt het veel uit wat anderen van je zeggen?

Te veel. Ik ga uiteindelijk de adviezen die ik krijg meestal wel serieus nemen, maar soms vergeet ik ook dingen. Maar ik zou mijn gevoeligheid, mijn karakter wel eens dempen om te voldoen aan een ander zijn mening. Heel jammer, want ik maak mezelf daardoor heel ongelukkig. Gelukkig leer ik stilletjes aan de mening van anderen los te laten, en dat merk ik ook bij mezelf.

 • Wat is je favoriete dagdeel?

De middag. In de ochtend ben ik vaak te moe. In de winter vind ik de avondjes met een kaarsje wel heel erg fijn en gezellig. Als ik een middagje productief aan het bloggen ben, ben ik heel tevreden. Maar ik ben evengoed tevreden als ik een middagje in de stad ben met familie of vrienden.

 • Kun je goed koken?

Moet ik hier echt op antwoorden? Euhm, nee. Niet zo goed. Ik kan mezelf wel redden, ik kan prima mijn eigen maaltijd maken. Maar ik wil later wel als ik op mezelf woon (god waar ik nu van spreek) beter koken. Voor mijn eigen gezondheid, maar ook omdat het gewoon leuk is om nieuwe dingen uit te proberen.

 • Op welk seizoen lijk je het meest?

De zomer. Ik ben ook in de zomer geboren. Maar ik hou van warmte, vrolijkheid en genieten. Maar in de zomer gaan dingen vaak iets trager doordat we genieten, is iedereen beter gezind. Ik kan heel traag werken, dat geef ik toe. Maar ik hou er wel van als ik in mijn eigen tempo kan werken. Dat hoeft niet perse traag te zijn, maar ik hou er niet van als er iemand me staat op te jagen. Daar blokkeer ik sowieso van.

 • Wanneer heb je voor het laatst helemaal niks gedaan?

Tgoh ja. Je zou kunnen zeggen dat ik dat op moment van uitwerken doe, maar eigenlijk is dat niet zo. Ik ben wel in ziekteverlof, maar dat betekent niet dat ik een hele dag naar het plafond lig te staren. Ik kan dat niet. Maar ik doe wel ontspannende dingen zoals bloggen en tekenen. Maar ik zat tijdens het verlengde paasweekend wel heel veel in de zon met een boek en deed inderdaad amper iets. Op een gegeven moment lag ik in ‘t zonnetje met mijn boek naast me. De zon op mijn gezichtje, armen bloot en genieten. Over die knalrode en pijnlijke armen achteraf gaan we maar zwijgen zeker?

 • Was je een gelukkig kind?

Op zich wel. Ik schreef al eerder over hoe ik als kind was. Mijn kindertijd is door pesten niet altijd makkelijk geweest, maar ik sloeg me er wel altijd op mijn eigen manier doorheen. Ik heb niet het gevoel dat ik iets te kort heb gehad in mijn jeugd eigenlijk. Toen ik denk ik 9 of 10 ben geweest heb ik wel een serieuze dip gehad, ik was het pesten beu en heb daar ook best een tijdje mee gezeten. Gelukkig is het beter gegaan nadien. Al bij al was ik iemand die het positieve probeerde te halen uit de dag, en die gewoonte helpt me nog steeds elke dag.

 • Koop je vaak bloemen?

Als we het over fysieke bloemen hebben in een vaas, nee. Als we het over bloemenprintjes op kleding hebben, ja. Mijn kast is precies een tuin in volle bloei. Ik vind dat niet zo erg hoor, ik hou wel van die printjes. Anders zouden ze niet in mijn kast liggen. Verder heb ik geen bloemen in huis. Ook daar wil ik ooit iets aan doen. Mama heeft in haar kamertje wel altijd een boeketje in een vaas staan, en ik vind dat wel gezellig.

 • Wat is je droom?

Ik heb er veel! En ook genoeg ambities haha. Ik zou ooit graag een eigen boek uitgeven, zelf illustrator van kinderboeken worden en daarnaast iets doen voor mensen die het slachtoffer zijn van pesten. Die eerste twee zijn gegroeid uit hobbygebied, dat laatste helaas door eigen ervaringen. Ik zou heel graag die mensen een hart onder de riem steken, omdat ik weet hoe moeilijk het kan zijn.

 • In hoeveel huizen heb je gewoond?

Momenteel twee. Ik woon nog thuis, vandaar. Eigenlijk drie zelfs. Toen ik nog heel klein was, woonden mijn ouders nog ergens anders. Maar ik ben te klein om me dat te herinneren. De jaren daarna hebben we vrij lang in hetzelfde huis gewoond, maar sinds bijna drie jaar wonen we in ons appartement waar we nu wonen. Die hele verhuis was vrij zwaar voor me, ook emotioneel. Gelukkig ben ik het nu gewend inmiddels.

 • Wat is jouw guilty pleasure?

Ik kan nog steeds zo hyper als een vijfjarige worden als K3 een nieuwe videoclip heeft. Daarnaast heb ik nog heel veel knuffelbeesten op mijn bed liggen, waar er een lama is bijgekomen. Ook kijk ik heel graag animatiefilms. Tjah, that’s me zeker? Zo moet je me accepteren.

Maakt het jou veel uit wat anderen over je zeggen?

2 thoughts on “1000 vragen aan jezelf | 3

 1. Leuk dat je de uitdaging aan bent gegaan, zo leren we je inderdaad op een andere manier kennen.
  Ik geef zelf inmiddels niet heel veel meer over de mening van anderen, behalve dan van de mensen die dichtbij me staan. Hun mening (positief of negatief) doet me namelijk wel wat, het beïnvloed me niet altijd maar ik ben altijd bereid er ten minste naar te luisteren.

  1. Dankjewel! Het zijn ook gewoon soms de meest random vragen waar ik zelf niet zou opkomen. Dus ook ik vind het wel leuk om ze te beantwoorden! Ik vind het wel knap hoe je met meningen van anderen omgaat, ik heb op dat gebied nog heel wat te leren. Luisteren naar een mening kan nooit kwaad, maar het is inderdaad aan jouw de keus wat je er dan mee doet.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: